• دوشنبه / ۳۰ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 95013013742
  • منبع : فضای مجازی

صدور حکم جلب کودک 5 ساله در لرستان

دادگاهی در استان لرستان برای یک کودک پنج ساله که حین بازی موجب وارد شدن صدمه به چشم همبازی خودش شده بود، حکم جلب صادر کرد اما رئیس دادگستری استان مانع حبس این کودک شد.

دادگاهی در استان لرستان برای یک کودک پنج ساله که حین بازی موجب وارد شدن صدمه به چشم همبازی خودش شده بود، حکم جلب صادر کرد اما رئیس دادگستری استان مانع حبس این کودک شد.

به گزارش ایسنا، «عصر ایران» ادامه داد: در یکی از روزهای بهاری سال‌ جاری، دو کودک هم سن و سال بیرون از خانه مشغول تفریح بودند که ناگهان یکی از آنها در حس و حال بازی کودکانه خود به آسمان و اطرافش خاک می‌پاشد اما دست بر قضا کمی از این خاک به چشم همبازی‌اش می‌رود.

دوست «امیرمحمد» پنج ساله که خاک داخل چشمش شده بود، با مالیدن آنها باعث آسیب بیشتر می‌شود تا جایی که خانواده او مجبور می‌شوند فرزندشان را به بیمارستان منتقل کنند و تحت عمل جراحی قرار دهند.

اما این پایان یک بازی کودکانه نبود و خانواده دوست «امیرمحمد» در اقدامی شاید عجیب از این کودک پنج ساله که در اتفاقی ناخواسته و بدون هیچ قصد و غرضی باعث آسیب به چشم دوستش شده بود، شکایت می‌کنند و در اقدامی عجیب‌تر، قاضی دادگاه به اتهام ایراد صدمه بدنی غیرعمد به غیر، برای امیرمحمد پنج ساله حکم جلب صادر کرده و رأی به پرداخت دیه می‌دهد.

این موضوع در جلسه هیأت مدیره ستاد دیه استان که رئیس کل دادگستری لرستان نیز حضور داشته، موضوع مطرح و در نهایت در پایان جلسه با دستور رئیس کل دادگستری از ورود این کودک پنج ساله به کانون اصلاح و تربیت جلوگیری می‌شود.

برای اطلاع از جزئیات بیشتر، ماجرا را از «توکل شاکرمی» مدیرعامل ستاد دیه شعبه استان لرستان جویا شدیم که وی در این‌باره اظهار کرد: چند روز گذشته یک زوج جوان با گریه به ستاد دیه استان مراجعه کردند و از صدور حکم جلب و مراجعه مأمور برای زندانی کردن پسر پنج‌ساله‌شان خبر دادند.

این مقام مسئول با تأیید اتفاقی که طبق شواهد متعدد حین بازی رخ داده بود، گفت: این دو خانواده ساکن یکی از روستاهای استان هستند و پس از اتفاقی که برای یکی از کودکان می‌افتد، والدین آن کودک با ایراد قسامه مدعی می‌شوند که کودک دیگر به چشم فرزندشان آسیب رسانده است. البته والدین کودک مورد شکایت، اعلام می‌کنند فرزند آنها بی‌گناه بوده و در حین بروز حادثه چند کودک دیگر هم مشغول بازی بودند و حضور داشته‌اند و به طور دقیق مشخص نیست که فرزند آنها این کار را کرده یا سایر بچه‌ها اما قاضی رأی بر محکومیت امیرمحمد به صورت غیرعمد و پرداخت دیه می‌دهد.

شاکرمی، یادآور شد: در گذشته بارها شاهد بروز حوادث غیرعمد کودکان و نوجوانان در حین بازی یا به صورت حادثه و اتفاق بوده‌ایم اما همواره رأی بر پرداخت دیه توسط عاقله صادر و از زندانی کردن طفل تا رسیدن به سن قانونی خودداری می‌شد.

مدیرعامل ستاد دیه شعبه استان لرستان توضیح داد: در قانون جدید مجازات اسلامی، پرداخت دیه بر عهده شخص گذاشته شده است و در صورت عدم توانایی پرداخت دین، شخص که ممکن است طفل هم باشد روانه زندان خواهد شد و به همین دلیل حکم جلب امیرمحمد در این ماجرا صادر شد.

این مقام مسئول گفت: با طرح موضوع در جلسه هیأت مدیره استان و مطالعه پرونده توسط رئیس کل دادگستری، از ورود امیرمحمد به کانون اصلاح‌ و تربیت جلوگیری شد، چراکه با توجه به سن و سال امیرمحمد ورودش به زندان باعث آسیب روحی به وی می‌شد.

وی با اشاره به دو مورد دیگر همچون امیرمحمد که حکم جلب آنها صادر شده، گفت: با عنایت به دو خانواده‌ای که در طول دو ماه گذشته به این نهاد مردمی مراجعه کرده‌اند، این مواد جدید قانون مجازات اسلامی نیاز به اصلاح جدی دارند.

قانون جدید مجازات اسلامی چه می‌گوید؟

در ماده 92 قانون جدید مجازات اسلامی آمده است «در جرائمی که مستلزم پرداخت دیه یا هر ضمان مالی دیگری است؛ دادگاه اطفال و نوجوانان مطابق مقررات مربوط به پرداخت دیه و خسارت حکم می‌کند». همچنین در ماده 462 این قانون آمده است «دیه جنایت عمدی و شبه‌عمدی برعهده خود مرتکب است».

البته در این‌گونه موارد که طرفین قضیه دو کودک کم سن و سال هستند و قصدی جز بازی و تفریح ندارند، انتظار می‌رود والدین با قدری سعه‌صدر، ماجرا را به صلح و سازش ختم کنند و همان‌طور که مدیرعامل ستاد دیه لرستان نیز اشاره کرده، به نظر می‌رسد این مواد قانون مجازات اسلامی نیاز به برخی اصلاحات دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۲:۱۰

بايد خون گريه كرد

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۳:۰۲

سالها در تلاشيم که به جهانيان بگيم ما کشور صلح طلب و در حال پيشرفتيم بعد يکي مثل اين آقای قاضي مياد هممونو از بيخ ريشه کن ميکنه تو رو خدا نکنيد

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۴:۴۹

واقعا جاي تاسف داره . هم رفتار خانواده شاکي هم حکم دادگاه . کودکي که به جرم بازي محکوم با پرداخت ديه و حبس شد. اخه يکي نيست بگه کجاي دنيا بازي کردن جرمه . قاضي ، دادگاه ، قانون ، خانواده شاکي ، کودک 5 ساله ، به نظر شما کدام يک نياز به اصلاح دارد؟

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۱۸:۴۷

به نظر من تفسيرمقامات محترم قضايي ازقانون اشتباه بوده. چون ديه مربوط به عاقله است ودرموردمجازات تعزيري هم براساس مفهوم مخالف ماده ??قانون مجازات اسلامي كودكان زير?سال حتي پس از ارتكاب جرم قابل تعقيب جزايي نيستند.

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۲۰:۴۰

اين موضوع بايد در تاريخ ثبت بشه يا در کتاب گينس

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۲۰:۴۴

صدا وسيما شبي يکي از اين خبرا رو پخش کنه نيازي به برنامه طنز نيست

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۲۱:۰۳

به نظر شما بايد بخندم يا گريه کنم؟

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۳۰ ۲۲:۱۰

از آنجاييكه اين مسيله موجب مكدر شدن احساسات مردم شده اين قاضي بايد مورد تحقيق وتفحص قراربگيرند.

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۰۱:۱۲

سلام.واقعا جاي تاسف داره براي خانواده ي شاکي.چون اين ي بازي بچه گونه بوده.وحالا که به بچه ي مردم رحم نمي کنيد خدا هم به شما رحم نمي کنه.

avatar
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۲۲:۱۸

سلام واقعا اگر فرزند قاضي مرتکب اين کار ميشد اين حکم را صادر ميکردند؟

avatar
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۰۸:۱۴

ولش كنين . در مورد قاضي و دكتر نبايد نطر داد