«تهدیدها، منازعات، کشمکشها و چالشهای ژئوپولتیک جهانی و بروز و ظهور تروریسم جهانی، به ویژه در منطقه خاورمیانه، باعث شده تا بسیاری از تصمیمها و ضرورتهای جهان متأثر از عنصر تروریسم داعش شود. این تهدیدهای موجود عملاً فرصتهای عظیم گردشگری کشورهای منطقه و فضای تعاملی ملت را کاهش داده و میدهد.»
به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، 90 انجمن مردمنهاد و دوستدار میراث فرهنگی و طبیعی در نامهای نسبت به «وضعیت قانون محدودیت صدور روادید توسط کنگرهی آمریکا» اعتراض کردهاند.
در این نامه آمده است: «سرزمین مقدس و باستانی ایران اسلامی، با فرهنگ و تمدن چندین هزار ساله و بنیانهای فرهنگی، دینی و قدرت نرم تأثیرگذار خود در منطقه و جهان، چون نگینی در گیتی میدرخشد. این کشور قدرتمند و پرنفوذ همواره منادی صلح و دوستی و تفاهم با دیگرملتها بوده است.
جاذبهها و چشماندازهای جغرافیایی متفاوت و متمایزِ دارای کششهای فراوان مادی و معنوی، و بنیادها و بنیانهای فرهنگی چون میراث ارزشمند تاریخی و فرهنگی وصنایع دستی فاخر و اصیل ایرانی، این کشور را کانون توجه گردشگران خارجی قرار داده است.
صنعت گردشگری یکی از پویاترین فعالیتهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی عصر حاضر است که در ایجاد صلح پایدار و تحکیم و درک تفاهم ملتها نقشآفرین است.
اما تهدیدها، منازعات، کشمکشها و چالشهای ژئوپولتیکی جهانی و بروز و ظهور تروریسم جهانی، به ویژه در منطقهی خاورمیانه، علاوه بر بهخطر انداختن امنیت آن، باعث شده است، که فضای همدلی و همزبانی بین ملتها کمرنگ و کمفروغ شود و بسیاری از تصمیمها و ضرورتهای جهان متأثر از عنصر تروریسم داعش شود. این تهدیدهای موجود عملاً فرصتهای عظیم گردشگری کشورهای منطقه و فضای تعاملی ملت را کاهش داده و میدهد.
در راستای همین اقدامها و تهدیدهای موجود، این تصمیم سلبی و احساسی کنگرهی آمریکا در دوران پسا برجام در خصوص وضع قانون محدودیت صدور روادید به گردشگران ایرانی که علیرغم اعتراضات گستردهی ایرانیان در محیطهای مجازی و واکنش آحاد مردم ایران، از سوی رییسجمهور آمریکا امضا و ابلاغ شده است و به نوعی نقض آشکار بند یک ماده 3 مندرج در اساسنامهی سازمان جهانی جهانگردی (UNWTO) مبنی بر «تشویق و گسترش جهانگردی به منظور کمک به توسعهی اقتصادی و تفاهم بین ملتها و صلح و آسایش و احترام جهانی و رعایت حقوق بشر و آزادیهای اساسی برای همه بدون تبعیض از نظر نژاد و جنس و زبان و دین» بوده و همچنین در تضاد با اهداف توسعهی هزارهی سازمان ملل است، به این وضعیت دامن زده و موجب تخریب دیوار اعتماد و جوّ فرهنگی شده است.
از اینرو، ما مجامع و تشکلهای مردمنهاد فرهنگی، تاریخی، صنایع دستی، طبیعی و گردشگری و انجمنهای دوستی، به شرح زیر، اعتراض و مخالفت شدید خود را نسبت به امضا و ابلاغ این مصوبه توسط کنگره و رییسجمهور آمریکا، اعلام کرده و آن را محکوم میکنیم.
نام تشکلهای مردمنهاد امضا کنندهی این نامه در خبرگزاری ایسنا محفوظ است.
انتهای پیام
نظرات