• شنبه / ۲۸ آذر ۱۳۹۴ / ۱۵:۵۵
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 94092816494

سمینار «لمپ‌ورکینگ» برگزار شد

سمینار «لمپ‌ورکینگ» برگزار شد

سمینار و کارگاه آموزشی شیشه‌گری با حرارت مستقیم (لمپ‌ورکینگ) برگزار شد.

سمینار و کارگاه آموزشی شیشه‌گری با حرارت مستقیم (لمپ‌ورکینگ) برگزار شد.

به گزارش ایسنا، سمینار آموزشی شیشه‌گری با حرارت مستقیم (لمپ‌ورکینگ) در مرکز آموزش‌های تخصصی کاربردی جهاد دانشگاهی هنر با حضور استادان، دانشجویان، جوانان علاقه‌مند و فعالان رشته شیشه‌گری برگزار شد.

بهزاد رشیدی - رییس جهاددانشگاهی دانشگاه هنر - در این سمینار از ایجاد مرکز خدمات تخصصی و کارگاه شیشه‌گری در این واحد خبر داد و گفت: برای کمک به احیای این رشته‌ی هنری و برای این‌که بتوانیم آموزش شیشه‌گری با حرارت مستقیم را به‌صورت عملی و به روش استاد شاگردی و کاربردی به فراگیران آموزش دهیم، مرکز خدمات تخصصی و کارگاه شیشه‌گری را در کنار مرکز آموزش جهاد هنر راه‌اندازی می‌کنیم تا فراگیران علاوه بر شرکت در دوره های آموزشی، زیر نظر استادان خود، از نزدیک و به‌صورت عملی کار شیشه‌گری انجام دهند.

وی با اشاره به تجارب جهاد دانشگاهی اظهار کرد: در فعالیت‌های آموزشی جهاد دانشگاهی همواره سعی می‌شود نیازهای جامعه، اشتغال فراگیران و کاربردی بودن رشته‌ها و دوره های آموزشی مد نظر قرار گیرد.

او بیان کرد: آموزش شیشه‌گری با حرارت مستقیم که برای اولین‌بار در کشور در جهاد دانشگاهی هنر آغاز شده، مصداق آموزش‌های تخصصی و کاربردی، شغل‌محور بودن و تناسب با نیازهای جامعه است. امیدواریم جهاد دانشگاهی هنر به پایگاهی برای احیای شیشه‌گری ایران تبدیل شود.

در این سمینار، دکتر نورالدین سالمی، منتقد و نویسنده، درباره‌ی نوآوری در آثار هنری و لزوم مطالعه در آثار هنری سخن گفت.

در بخش بعدی سمینار، حیاس حسینی درباره رشته شیشه و تکنیک‌های مختلف این رشته از جمله شیشه‌گری، فیوز، و لمپ‌ورکینگ و آشنایی با رشته‌های زیرمجموعه لمپ ورکینگ (نئون و نئون پلاسما) و معرفی آثار برجسته دنیا در زمینه لمپ‌ورکینگ و تجزیه و تحلیل، نحوه کار و ظرفیت‌ها و قابلیت‌های این تکنیک سخن گفت.

این استاد رشته شیشه‌گری گفت: شیشه‌گری با حرارت مستقیم یا «لمپ‌ورکینگ» از ایتالیا شروع شده و در ابتدا، فعالیتی خانگی محسوب می‌شد. در این کشور امکانات لازم در اختیار زنان قرار داده می‌شد تا در خانه، لوازم کوچک آزمایشگاهی بسازند. تا پیش از دوره رنسانس، شیشه‌گران مانند کیمیاگران برای حفظ اسرار کارشان تلاش می‌کردند. به همین دلیل، راز ساختن یک گلدان کوچک شیشه‌ای به اندازه یک بند انگشت تا سال‌های دراز به‌شکل مبهم ماند.

او ادامه داد: استفاده از «لمپ‌ورکینگ» در ایران به زمان تأسیس دانشگاه تهران برمی‌گردد. این تکنیک توسط آلمانی‌ها در این دانشگاه آموزش داده شد. البته در آن دوران نیز برای ساخت لوازم آزمایشگاهی از این روش استفاده می‌شد. به مرور زمان و فراگیری این تکنیک پتانسیل‌های زیباشناختی آن مورد توجه قرار گرفت و هنرمندان به ساخت محصولات هنری با مواد شیشه‌ای و تکنیک «لمپ‌ورکینگ» پرداختند. در ایتالیا و آمریکا که در این تکنیک پیشرفته هستند، به‌تازگی مدارسی برپا شده که «لمپ‌ورکینگ» را به‌صورت آکادمیک آموزش می‌دهند. در منطقه خاورمیانه نیز کشور ترکیه به‌صورت شاخص روی این روش کار می‌کند.

بحث، هم‌اندیشی، پرسش و پاسخ بین حاضران در این سمینار، از دیگر برنامه‌ها بود.

در پایان سمینار، کارگاه زنده شیشه‌گری با حرارت مستقیم توسط حیاس حسینی برگزار شد. حاضران در این بخش با تکنیک‌های لمپ‌ورکینگ و زیرشاخه‌های آن، ساخت مهره به‌صورت فردی و ... به‌صورت عملی آشنا شدند.

سارا خلیلی، سرپرست مرکز آموزش های تخصصی کاربردی جهاد دانشگاهی دانشگاه هنر، که خود دانش‌آموخته رشته هنرهای اسلامی است نیز گفت: هنر و صنعت شیشه‌گری از زمان هخامنشیان در ایران وجود داشته و نخستین مهره شیشه‌ای از چغازنبیل و متعلق به 800 سال پیش از میلاد بوده است. این مهره امروز در موزه لوور نگهداری می‌شود. البته گفته می‌شود روش ساخت این مهره‌ها ریخته‌گری بوده و با روش امروزی (لمپ‌ورکینگ) متفاوت است.

وی افزود: با توجه به استقبال چشمگیر علاقه‌مندان، دوره آموزشی لمپ‌ورکینگ به‌زودی در مرکز آموزش‌های تخصصی کاربردی جهاد دانشگاهی دانشگاه هنر برگزار می‌شود.

خلیلی از علاقمندان برای حضور در این دوره دعوت کرد و خواست برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره آموزشی با شماره تلفن 5- 88328652 تماس بگیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha