• چهارشنبه / ۱۸ آذر ۱۳۹۴ / ۱۳:۱۴
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 94091810903
  • خبرنگار : 71461

محمدی: وقف جامع‌تر و ماندگارتر از خیریه است

محمدی: وقف جامع‌تر و ماندگارتر از خیریه است

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: متاسفانه اکنون در جامعه به بحث خیریه بیشتر از وقف توجه می‌شود. خیریه از غرب وارد شده است، ولی وقف برخاسته از مکتب اسلام است و جامع‌تر و ماندگارتر از خیریه است.

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: متاسفانه اکنون در جامعه به بحث خیریه بیشتر از وقف توجه می‌شود. خیریه از غرب وارد شده است، ولی وقف برخاسته از مکتب اسلام است و جامع‌تر و ماندگارتر از خیریه است.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلین محمدی صبح امروز در همایش وقف و رسانه که در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد با بیان اینکه ما برگزاری این همایش را از سازمان بسیج یاد گرفته‌ایم، اظهار کرد: سازمان بسیج برنامه‌ای تحت عنوان بسیج و رسانه داشت و ما هم اکنون برنامه‌ای با عنوان وقف و رسانه برگزار می‌کنیم. همه مردم باید بدانند که وقف تاریخی گسترده دارد و قبل از اسلام هم بوده و پیامبر (ص) و ائمه (ع) به مقوله وقف پرداخته‌اند.

وی گفت: متاسفانه در کشورهای اسلامی در برهه هایی از زمان دولت‌هایی بر سر کار آمدند که بر علیه وقف کار کردند و ضربه‌هایی را زدند. از جمله آن دولت‌ها نادرشاه و رضاخان و اصلاحات ارضی بود که ضربات سنگینی را به مقوله وقف وارد کردند. اما خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به پشتوانه رهبر انقلاب دوباره وقف در ایران احیاء شد.

رییس سازمان اوقاف بیان کرد: بزرگترین و اولین احیاگر وقف در زمان حاضر امام راحل است. شورای انقلاب مدیریت اجرایی برنامه وقف را بر عهده گرفت و چهار مصوبه را تایید نمود. پس از امام راحل هم مقام معظم رهبری سکاندار امر وقف در ایران است و ایشان استفتائات خاصی را در مقوله وقف دارند و بیش از 700 سئوال را در این رابطه پاسخ دادند.

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: ما از رسانه انتظاراتی را داریم در رابطه با مقوله وقف.

متاسفانه در زمان پهلوی به شکل نادرستی وقف را برای مردم معرفی کردند و اکنون می‌بینیم بحث خیریه بیشتر مورد توجه است تا موضوع وقف. خیریه از غرب وارد شده است ولی وقف برخاسته از مکتب اسلام است و جامع تر و ماندگارتر از خیریه است. وقف را هیچ کسی نمی‌تواند تغییر دهد. ما موقوفه‌هایی داریم که 11 قرن است مردم از آن استفاده می‌کنند. امام علی (ع) در عربستان چاه‌هایی را حفر کرده است که اکنون هم ثمرات آن باقی مانده است.

محمدی ادامه داد: ما هیچ خیریه‌ای را نداریم که 14 قرن محکم و استوار مانده باشد وقف پشتوانه اقتصادی دین و قرآن است. ما باید وقف را زیبا و گوارا به مردم معرفی کنیم و آنها فکر نکنند که فقط وقف برای قبر و قیامت آنهاست. وقف در تمام شئونات زندگی مردم نقش دارد. یعنی از ولادت تا وفات. وقف را باید به گونه‌ای بیان کنیم که به ذائقه مردم گوارا و دلپذیر باشد.

محمدی گفت: اگر فرزندان ما وقف را یاد بگیرند و پایه و اساس آن را بدانند حتما به آن عمل می‌کنند. وقف باید به زبان ساده برای مردم آموزش داده شود. فرهنگ سازی وقف در جامعه باید پدید بیاید. طبق احکام شرعی ما باید همواره بر خواسته واقف عمل کنیم و نمی‌توانیم آن را تغییر بدهیم. وقف برای مصالح و منافع دولت و ملت نیست که هر وقت خواستیم آن را جا به جا کنیم. در زمان جنگ وقتی از امام (ره) پرسیدند که آیا می‌توانیم از موقوفات امام رضا (ع) برای جنگ بهره ببریم ایشان فرمودند خیر. احکام شرعی وقف به راحتی قابل تغییر نیست. اصحاب رسانه باید بیش از این ها به مساله وقف بپردازند.

محمدی یاد‌آور شد: ما در سراسر کشور بانک اطلاعاتی موقوفات را داریم که این امر بسیار کارساز و کارآمد است. ما برای اینکه بتوانیم حقوق واقفان را احیاء کنیم برنامه‌هایی را شروع کرده‌ایم که اگر حقی از واقفان ضایع شده است این حق را بگیریم و شاید این مساله یعنی احیای حقوق واقفان به مزاج خیلی‌ها خوش نیاید.

وی در پایان گفت: موضوعات مورد نیاز جامعه ما در عرصه‌ وقف اکنون در مسایلی همچون درمان، حوزه‌های علمیه، حمایت از فعالان قرآنی و موقوفات، ازدواج، فرزندآوری، اشتغال، بهداشت و درمان، پیشگیری، محیط زیست، علم و فناوری و حمایت از نخبگان و نیازمندان و جهاد فی سبیل‌الله قرار دارد. ما بهتر است که یک دبیرخانه دائمی در طول سال برای همایش وقف و رسانه تهیه کنیم تا خوراک این همایش در طی سال تهیه شود و بتوانیم بهره بیشتری از این همایش ببریم.

بر اساس این گزارش، در پایان مراسم از رسانه‌های برتر با حضور نائب رییس مجلس شورای اسلامی، رییس سازمان اوقاف، استاندار تهران تقدیر شد. همچننی از کتاب «استفتائات وقف» رونمایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha