• دوشنبه / ۱۶ آذر ۱۳۹۴ / ۰۶:۳۶
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 94091609152
  • خبرنگار : 71548

فرقانی: ایسنایی‌ها فسیل نمی‌شوند

میراثی که معتمدنژاد به یادگار گذاشت

میراثی که معتمدنژاد به یادگار گذاشت

یک استاد پیشکسوت ارتباطات در سالگرد درگذشت پروفسور کاظم معتمدنژاد به بیان سخنانی درباره‌ی پدر علوم ارتباطات ایران پرداخت.

یک استاد پیشکسوت ارتباطات در سالگرد درگذشت پروفسور کاظم معتمدنژاد به بیان سخنانی درباره‌ی پدر علوم ارتباطات ایران پرداخت.

محمد مهدی فرقانی در گفت‌وگو با خبرنگار بخش رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره کاظم معتمدنژاد اظهار کرد: به نظرم الگویی که از نظر اخلاقی و شخصیتی از دکتر معتمدنژاد در حوزه‌ی تدریس و روزنامه‌نگاری برای شاگردانش به جا مانده، مهمترین میراث ایشان است. اخلاق، مهمترین عنصری است که ایشان به عرصه روزنامه‌نگاری تزریق کردند و ما نیز امیدواریم که این عنصر هر چه بیشتر تقویت شود و بر فضای حرفه‌ای، آموزشی و روزنامه‌نگاری کشور غلبه کند.

این استاد ارتباطات با بیان اینکه دکتر معمتمدنژاد بر عنصر اخلاق به عنوان محور فعالیت آموزشی و روزنامه‌نگاری تاکید داشت، ادامه داد: ما امروز در عرصه روزنامه‌نگاری و آموزش بیش از همیشه نیازمند مراعات اصول اخلاقی در فضای آموزشی رسانه و رعایت شرافت حرفه‌ای در حوزه روزنامه‌نگاری هستیم.

فرقانی نقش زنده‌یاد دکتر معتمدنژاد در تأسیس و راه‌اندازی دانشکده علوم ارتباطات قبل از انقلاب، تدریس و مدیریت در این دانشکده قبل و بعد از انقلاب، نقشی که در احیای رشته روزنامه‌نگاری و علوم ارتباطات پس از انقلاب فرهنگی داشت، نقشی که در تاسیس تحصیلات تکمیلی رشته علوم ارتباطات داشت، تلاش و تاکید او بر ضرورت تاسیس و استقلال دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی و همچنین آروزیی که برای آینده نه چندان دورتر در زمینه تاسیس دانشگاه علوم ارتباطات ایران داشت را از جمله دیگر میراثی دانست که زنده‌یاد دکتر معتمدنژاد به جا مانده است.

او در ادامه با اشاره به میراث زنده‌یاد دکتر معتمدنژاد برای اهالی رسانه خاطرنشان کرد: میراث ملموس‌تری که از ایشان در حوزه روزنامه‌نگاری به صورت عام به جا مانده است، ادبیات حرفه‌ای روزنامه‌نگاری و ارتباطات است که توسط ایشان در ایران تولید، تدوین و قاعده‌مند شد. همان طور که می‌دانید ایشان اولین کتاب روزنامه‌نگاری در ایران را به همراه دکتر منصفی نوشتند و بعد از انقلاب نیز آن کتاب را با اضافه کردن بخش‌هایی تکمیل کردند و کتاب‌های دیگری نیز در همین زمینه تالیف کردند؛ ولی متاسفانه عمر ایشان مجال نداد تا کارهایی که در دست تدوین و تالیف داشتند را منتشر کنند.

این استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی به اقداماتی که دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی برای بزرگداشت یاد، خاطر و میراث آموزشی و پژوهشی زنده‌یاد دکتر معتمدنژاد انجام داده است اشاره کرد و گفت: اتاقی را در دانشکده علوم و ارتباطات به نام ایشان اختصاص داده‌ایم و در آن وسایل شخصی ایشان را مثل کتاب‌ها، یادداشت‌ها، لوح‌ها و وسایل شخصی را جمع‌آوری کرده‌ایم تا به عنوان یادگار در معرض دید نسل جوان قرار بگیرد، میراث ایشان حفظ شود و این میراث به نسل‌های بعدی نیز منتقل شود.

فرقانی ادامه داد: همچنین تندیس دکتر معتمدنژاد را در ورودی دانشکده نصب کرده‌ایم که ورود و خروج دانشجویان به دانشکده مصادف هست با برخورد به این تندیس و به نوعی با این کار سفر به تاریخچه آموزش و پژوهش ارتباطات و روزنامه‌نگاری ایران که نام دکتر معتمدنژاد کم و بیش با این تاریخچه پیوند خورده است را برای دانشجویان فراهم کرده‌ایم.

ایسنا در ابتدا مولد یک فرهنگ و منش رسانه‌ای جدید بود

فرقانی در ادامه سخنانش درباره شانزدهمین سالگرد تاسیس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: این سالگرد را به اهالی ایسنا چه آنهایی که در گذشته با ایسنا بودند و چه آنها که الان در ایسنا کار می‌کنند تبریک می‌گویم.

این استاد پیشکسوت ارتباطات با بیان اینکه ایسنا در ابتدا مولد یک فرهنگ و منش رسانه‌ای جدید بود، افزود: علت این موضوع این بود که بدنه ایسنا را نیروهایی تشکیل می‌دادند که از نظر مالی و اخلاقی خالص و پاک بودند. ایسنا برخلاف خبرگزاری‌های دیگر بدنه ثابتی نداشت. معمولا در خبرگزاری‌های دیگر فردی که وارد کار می‌شود با انگیزه حضور یک عمر کاری شروع به کار می‌کند؛ ولی نیروهای بدنه ایسنا می‌دانستند و می‌دانند که خیلی از آنها مهمان هستند. به این معنی که دوران دانشجویی‌شان را در همکاری با ایسنا می‌گذرانند که بعضی ممکن است ماندگار شوند و بعضی هم به حوزه‌های رسانه‌ای دیگر نقل مکان کنند یا اصلا به کارهای دیگر رو بیاورند.

فرقانی با بیان اینکه متغیر بودن ترکیب بدنه ایسنا هم فرصت بوده و هم چالش‌هایی را به همراه داشته است، متذکر شد: فرصت به این خاطر که نیروهای این خبرگزاری فسیل و دچار روزمرگی نمی‌شوند؛ همچنین نوعی پویایی، علاقه و انگیزه به کار در این محیط وجود دارد که منجر به سلامت حرفه‌ای نیز می‌شود. اما چالش هم هست به این خاطر که بدنه‌ای که در حال تغییر مداوم است، نیاز به بازآموزی و روزآمد شدن دارد و آموزش‌ها تاثیرات کوتاه مدت و مقطعی دارند.

او در پایان سخنانش متذکر شد: ایسنا کم و بیش با تغییر نیروهای کار کنار آمده است. به نظر می‌رسد این خبرگزاری با ثبات بخشیدن به حضور نیروهای مدیریتی در بخش‌های مختلف توانسته این نقصان و چالش را تقریبا پشت سر بگذارد. امیدوارم ایسنا بتواند این ساختار سالم و اخلاقی که از ابتدای تأسیس به آن متصل بوده است را حفظ کند و در چاله برخی از بده و بستان‌هایی که در فضای رسانه‌ای جریان دارد، نیافتد. به هر حال برای ایسنا آرزوی توفیق روزافزون دارم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha