مجید مجیدی با اعلام اینکه فیلم «محمد رسول الله» در کشورهای نروژ ، سوئد به نمایش درخواهد آمد، گفت: اولین اکران عمومی این فیلم در خارج از کشور همزمان با میلاد پیامبر اکرم (ص) در ترکیه خواهد بود.
به گزارش خبرنگار سینمایی ایسنا، کارگردان فیلم «محمد رسول الله(ص)» که روز 23 آبان ماه در مراسم نمادین در دبیرستان پسرانهی «نظام مافی» تهران حضور یافت و در یکی از کلاسها، فیلمنامهی «بچههای آسمان» را به عنوان معلم تدریس کرد، درباره نمایش فیلم «محمدرسول الله(ص)» در خارج از کشور توضیح داد: حضور این فیلم در عرصههای جهانی علی رغم کارشکنیهایی که برخی از کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی انجام داده است، آغاز شده و به تازگی «محمد رسول الله(ص)» در کشور دانمارک که چند سال قبل توهینی را نسبت به ساحت پیامبر انجام داده بودند، به نمایش درآمد.
وی با اشاره به اینکه نمایش فیلم در دانمارک با موفقیت همراه بود، گفت: برخی از مسلمانان از ما خواستند تا این فیلم به صورت سمبولیک در مسجد امام علی(ع) این کشور که یکی از مساجد مهم است، نمایش داده شود که در آنجا با استقبال زیادی روبرو شد.
او با بیان اینکه فیلم «محمد رسول الله(ص)» برای بسیاری از علمای اهل تسنن و شیعه در لبنان نمایش داده شده است، افزود: چهارشنبه هفته آینده عازم لهستان هستم و در آنجا قرار است جایزهای که هرچند سال به یک فیلمساز و فیلمبردار اهدا میکنند را به بنده و «ویتوریو استرارو» به عنوان فیلمبردار کار اهدا شود.
مجیدی همچنین خبر داد: پس از لهستان به سوئد، نروژ میرویم و بعد از آنجا نیز فیلم «محمد رسول الله(ص)» را در خانه سینمای ایتالیا برای دست اندرکاران سینمای این کشور نمایش میدهیم.
این فیلمساز ادامه داد: اولین جایی که فیلم به صورت گسترده اکران عمومی خواهد شد، ترکیه است که نمایش فیلم همزمان با ولادت پیامبر اکرم(ص) در چهارصد سینما آغاز میشود و بعد از آن نمایش فیلم در کشورهای عراق، سوریه و لبنان ادامه پیدا میکند.
او با اشاره به اینکه دوبله عربی فیلم در حال انجام است، گفت: برنامهریزی کردهایم تا نمایش «محمد رسول الله(ص)» در دیگر کشورهای عربی هم دنبال شود و پس از آن در کشورهای آمریکایی و اروپایی نیز اکران خواهیم داشت.
او با تاکید بر اینکه به دلیل شرایط خاص این فیلم، پیگیری اکران آن نسبت به فیلمهای دیگر کمی زمانبر است گفت: به هر حال نسبت به این فیلم فشارهایی وجود دارد و همین باعث میشود، جریان به کندی پیش برود اما نهایتا در یک سال آینده شاهد، آن خواهیم بود که فیلم «محمد رسول الله(ص)» در کشورهای دیگری به نمایش درخواهد آمد.
کارگردان فیلم «محمد رسول الله(ص)» دربارهی پخش کننده خارجی فیلماش توضیح داد: بنابه دلایل متعددی که وجود دارد، تصمیم گرفتیم برای هر کشور جداگانه اقدام کنیم و در واقع اکران خارجی فیلم را فقط به یک کمپانی واگذار نکردیم.
او همچنین به بازخورد مثبت یکی از "مفتیهای" بزرگ ترکیه اشاره و در عین حال گفت: گاهی شرایط به گونهای پیش میرود که برخی از اظهارنظرها در جریان روند اکران تاثیر میگذارد،مثل کشور هند که تا مرز قرارداد هم رفتیم اما پس از فتوای برخی علمایشان نگرانیهایی پیش آمد که روند کار را تا حدودی متوقف کرد.
مجید مجیدی در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوالی درباره دغدغه فیلمسازان نسبت به ساخت فیلمهایی که مسائل دانش آموزان، آموزش و پرورشیها در آن مطرح شود، گفت: این موضوع سالها برای من دغدغه بوده و حتی در سطح مسئولان سینمایی هم بارها بحث شده است. در این راستا معتقدم اگر تعاملی صورت بگیرد، میتوان از ظرفیت بالایی که آموزش و پرورش با برخورداری از تعداد زیادی از دانش آموز و معلم به همراه خانوادههایشان دارد، استفاده کرد.
او ادامه داد:این در حالی است که ما مدام قائل به این هستیم که یک پولی تامین شود و بسیاری از هماهنگیها و کارها در قالب تفاهم نامه و امضا دنبال میشود که معمولا به نتیجهای نمیرسد، چرا که باید زیرساختهای لازم در این باره فراهم باشد.
مجیدی همچنین اظهار کرد: وقتی فیلم پیامبر(ص) را ساختیم با وجود اینکه الگویی بالاتر از زندگی پیامبر اکرم(ص) نیست، آموزش و پرورش به دنبال این بود که حمایتهایی را انجام دهد اما به دلیل آنکه زیرساختها به درستی ایجاد نشده، امضای تفاهمنامه هم به جایی نمیرسد.
او در پاسخ به اینکه آموزش و پرورش قرار بوده چه نوع حمایتی را از این فیلم انجام دهد؟ گفت: آموزش و پرورش تشخیص داد که این فیلم در حوزههای مختلف از جمله تربیتی و اخلاقی میتواند برای بچهها موثر باشد و نامه نگاریهایی هم انجام شد که به دلیل آنچه توضیح دادم به نتیجه مطلوبی نرسید.
وی درباره اینکه چه انگیزهای از حضور در یک مدرسه و تدریس درس «بچههای آسمان» داشته است، هم گفت: همیشه دغدغهام بود که یک روز این فرصت فراهم شود تا بتوانم به نوعی به ساحت معلم قدر بگذارم و اتفاقی مثل تدریس امروز پیش بیاید، چون درس «بچههای آسمان» خیلی وقت است که در نظام آموزشی تدریس میشود و برایم حس باشکوهی داشت که یک فیلم چنین تاثیری داشته که در نظام آموزشی کشور لحاظ شده است.
مجیدی گفت: مدتی قبل که برای دیدن برخی از دوستان قدیمیام به این محله آمده بودم، چند دانش آموز کتابهای درسیشان را پیش من آوردند که امضا کنم و وقتی دیدم صفحه «بچههای آسمان» را برای امضاء باز کردهاند، این موضوع به ذهنم رسید که طرح موضوع کنم تا شاید امکان اجرای چنین اتفاقی فراهم شود.
انتهای پیام
نظرات