• سه‌شنبه / ۱۹ آبان ۱۳۹۴ / ۱۰:۴۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 94081911288
  • خبرنگار : 80001

یک کارشناس:

خودرو راه خروج از رکود نیست/مسکن را دریابید

خودرو راه خروج از رکود نیست/مسکن را دریابید

یک کارشناس اقتصاد مسکن معتقد است اگر دولت بنا داشت اقتصاد را از رکود خارج کند باید به بخش مسکن توجه می‌کرد، نه به بخش خودرو.

یک کارشناس اقتصاد مسکن معتقد است اگر دولت بنا داشت اقتصاد را از رکود خارج کند باید به بخش مسکن توجه می‌کرد، نه به بخش خودرو.

سعید آگشته در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: خروج تک محوری از رکود امکان‌پذیر نیست؛ اگر قرار است اقتصاد یک کشور متحول شود حتما باید بسته‌ای به آن نگاه کرد و بخش‌های مختلف اقتصاد از جمله صنعت را در آن بسته دید اما در بسیاری کشورها بخش مسکن مبنای خروج از رکود قرار می‌گیرد.

وی افزود: طبیعی است که خودرو یک قطب است ولی باید به بخش‌های دیگر هم توجه شود. می‌توان بخشی از دولت را که وابسته به خودرو است و بخش بسیار محدودی است تقویت کرد اما سهم بسیاری دیگر از زیرمجموعه‌های صنعت، کشاورزی و خدمات نیز باید لحاظ شود.

این کارشناس اقتصاد مسکن با بیان این‌که 75 درصد مردم در شهرها زندگی می‌کنند، خاطرنشان کرد: وقتی مسکن به رکود می‌خورد فعالیت بخش‌های مرتبط با آن نیز دچار مشکل می‌شود. وضعیت مسکن در حوزه‌های زیرساختی، تامین مصالح و نیروهای شاغل در این حوزه وضعیتی بحرانی است؛ چرا که تقاضا وجود ندارد. وقتی انتهای زنجیره که فروش و عرضه است به مشکل خورده نمی‌توان انتظار فعال شدن لایه‌های زیرین را داشت.

به گفته آگشته، رونق بخش مسکن جز با اصلاح نظامات بانکی امکان‌پذیر نیست. تا زمانی که نرخ سود بانکی بیش از سوددهی حوزه‌های اقتصادی دیگر باشد طبیعی است پول که به عنوان یک عنصر هوشمند مسیر خود را پیدا می‌کند در جایی مثل بانک که جایی امن است قرار می‌گیرد.

وی کمک بانک‌ها به سازندگان در حوزه ساخت مسکن و کمک به خریداران در حوزه خرید را راهکار خروج مسکن از رکود دانست و گفت: تا زمانی که بانک‌ها صرفا به دنبال گرفتن سودهای مشارکتی بالای 30 درصد هستند نمی‌توان انتظار تحول در اقتصاد را داشت. در این حالت نمی‌توان شاغلین نظام بانکی را فعالان اقتصادی دانست بلکه عده‌ای کار می‌کنند برای این‌که بانک‌ها سرپا بایستند.

این کارشناس اقتصاد مسکن تاکید کرد: باید اولا از گسیل منابع مالی به بانک‌ها جلوگیری شود، ثانیا منابع مالی بانک‌ها باید به کمک بخش مسکن بیایند، البته نه در قالب وام‌های مسکن بلکه از طریق کاهش نرخ سود بانکی و تامین مالی بخش ساخت و تقاضای مسکن.

آگشته درباره پیش‌بینی‌اش از آینده بازار مسکن گفت: حوزه مسکن تولیدی را به نام ساختمان دارد و تا زمانی که بازار رغبت و انگیزه کافی برای خرید نداشته باشد، طبیعی است که مسکن از رکود خارج نمی‌شود. در این حالت فعالان اقتصادی در حوزه تولید، در حوزه زمین و کلیه زمینه‌های عناصر ساختمانی دچار اختلال می‌شوند و این‌جاست که نظامات بانکی باید با پایین آوردن نرخ‌های سود به کمک بیایند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۱۳:۴۴

مسکن را از رکود دراورند تا به لطف سفته‌بازان در عرض 2ماه دوبرابر شود ودر رکود سهمگين تري فرو رود. دليل رکود امروز بازار مسکن رشدهاي چند صد درصدي سالهاي قبل است که ملت را به خاک سياه نشاندند و عده‌ه اي هم پولشان از پارو بالارفت . اين همه فلاکت خانواده هاي ايراني مثل طلاق عدم تمايل جوانان به ازدواج بخش اعظمش بخاطر قيمت سرسام اور مسکن است . وام دادن به مسکن درست است که براي اکثر مردم نفعي ندارد اما عده اي را ميلياردرتر مي کند نکند خدايي ناکرده شما از همانها هستيد شما که اسمتان کارشناس است ميدانيد که دادن وام به خودرو بخاطر انبار خودرو در کف کارخانه ها بود ودر ثاني به عدد 100000 وام خودرو که نه تنها حتي يک ريال به قيمت خودرو اضافه نمي شود بلکه باعث رونق خودرو سازي وجلوگيري از ورشکستگي بنگاهها وبيکاري عده کثيري مي شود. اگر دولت روحاني يک کار درست از ابتداي عمرش انجام داده باشد همين است . افزايش وام مسکن خيانتي بزرگ به عموم مردم است. متاسفم

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۲۰ ۰۸:۳۶

صنعت خودرو در تمام دنيا مقام اول دارد. توياتا ژاپن ماشين صادر مي کند يا مسکن؟؟؟؟؟ قيمت مسکن وقتي به اندازه 30 سال گرون شده چه جوري ميشه قدرت خريد مردم زياد يشه؟؟؟؟؟؟؟؟ بله بايد فکري به حال مسکن کرد. به نوبت.