رییس جامعه تورگردانان ایران با بیان اینکه نامه تشکلهای خصوصی گردشگری در اعتراض به برخی سیاستها و تصمیمگیریهای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، بحثی "شخصی" نبوده است، تاکید کرد: تشکلهای خصوصی که از رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بازنگری در برخی سیاستهای گردشگری را درخواست کردهاند، اصلا قصد ندارند در مقابل معاونت گردشگری قرار گیرند و شخص خاصی را تخریب کنند.
ابراهیم پورفرج در گفتوگو با خبرنگار گردشگری ایسنا اظهار کرد: من و همکارانم و به طور کلی بخش خصوصی با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و به ویژه آقای سلطانیفر هیچ مشکلی نداریم، او رییس سازمانی است که باید چندین کار را همزمان انجام دهد و مسؤولیت کلانی دارد که البته به بخش گردشگری هم توجه نشان میدهد، اما همه حرف ما از کل این سازمان با معاونت گردشگری است، چراکه مستقیما با این بخش ارتباط داریم.
او با اشاره به نامهای که بدون اطلاع و هماهنگی تشکلهای امضاءکننده منتشر شده، افزود: ما (بخش خصوصی) هیچ مشکلی با شخص خاصی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نداریم. آقای رحمانیموحد نیز دوست ما است، مساله وجود ناراحتی از شخص خاصی نبوده، چرا که ما به همه مسؤولان سازمان احترام میگذاریم، اما شرایط کشور به گونهای است که باید توجه بیشتری به برخی مسائل نشان داده شود.
این تورگردان سپس درباره شرایط مورد اشاره، توضیح داد: تعداد گروههای گردشگری زیاد شده و معاونت گردشگری باید مانند وزارت امور خارجه تلاشش را دو برابر کند تا از فرصت پیش آمده به خوبی بهرهبرداری شود. باید به زیرساختها توجه نشان داد و مشکل حمل و نقل و تردد گردشگران را حل کرد و کیفیت خدمات را در ایران ارتقا داد، اما در چنین شرایطی معاونت گردشگری دنبال موضوعی است که الان وقت آن نشده است.
او با تاکید بر اینکه نباید روی مسالهای که اکنون ضرورت و اولویت ندارد متمرکز شویم، اظهار کرد: دامن زدن به چنین مسائل حساسیتزایی که انرژی بخش خصوصی را میگیرد، کار درستی نیست.
پورفرج ادامه داد: بعد از آمدن آقای روحانی، صنعت گردشگری رونق گرفت؛ شرایط خاورمیانه نیز باعث شد این رونق بیشتر شود، حال در چنین شرایطی و بهویژه برای دوران پساتحریم، معاونت گردشگری نباید برنامهریزی داشته باشد تا بهرهبرداری از این فرصت به درستی صورت گیرد؟ آیا طرح ایجاد تشکل دولتی همان برنامهای است که این معاونت برای دوران پس از تحریم دارد؟ باید فکر کنیم وقتی تعداد گردشگران درحال افزایش است چه کار کنیم که به مشکل برنخوریم.
وی سپس با بیان این نکته که پیشنهاد تشکیل انجمن دولتی با اندیشه و تفکر دولت تدبیر و امید همخوانی ندارد، گفت: تصور ما این است آنهایی که چنین پیشنهادهایی را مطرح کردهاند، اهل تدبیر و امید نیستند. البته موکدا میگویم، منظور ما شخص آقای رحمانیموحد - معاون گردشگری - نیست، بلکه اندیشه جاری شده است که به دوران پساتحریم توجهی ندارد.
رییس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: ما نمیخواهیم در مقابل معاونت گردشگری قرار گیریم و اصلا قصد ایستادن در برابر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و تخریب آن و یا شخص خاصی را نداریم، بلکه میخواهیم با یک منطق و روش درست در کنار هم قرار گیریم تا بازوی این سازمان برای پیشرفت و توسعه باشیم.
او تاکید کرد: در وضع موجود تفکر حاکم در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باید بر پیشرفت صنعت گردشگری و بهرهبرداری اصولی و درست از افزایش تقاضاها برای سفر به ایران متمرکز شود، نه روی دولتی کردن بخش خصوصی.
رییس جامعه تورگردانان گفت: پیشنهاد تشکیل انجمن حرفهای زیر نظر دولت که در زمان نامناسبی مطرح شده در بخش خصوصی تنشی را ایجاد کرده که قطعا مانع پیشرفت خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: هر تصمیمی که معاونت گردشگری برای این صنعت میگیرد، پیش از ابلاغ باید با بخش خصوصی در میان گذاشته شود، چرا که آنها با توجه به سابقه کاری که دارند، مسائلی را میدانند که ممکن است دیگران ندانند و یا حتی برعکس آن. ما معتقدیم؛ زمانی موفقیت حاصل میشود که این مسائل را با یکدیگر در میان بگذاریم.
او یادآور شد: هر گونه تصمیمی باید با گفتوگو و مشورت گرفته شود تا موضوعاتی که مانع پیشرفت هستند کنار گذاشته شوند و از آنچه باعث پیشرفت میشود کمال بهرهبرداری صورت گیرد. باید موقعیت موجود را مدیریت کنیم تا صنعت گردشگری با کمترین مشکل پیش رود.
پورفرج بار دیگر تاکید کرد: بخش خصوصی متعهد است که اصلا مقابل یکدیگر و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار نگیرد، بلکه با کمک یکدیگر سبب پیشرفت شوند. موضوع نامهای که تشکلها خطاب به رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نوشتهاند جز این، بحث دیگری را مطرح نمیکند.
انتهای پیام
نظرات