• یکشنبه / ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۵:۰۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94051810444
  • خبرنگار : 71021

درخواست 20 ساله تشکل‌های صنفی گردشگری

درخواست 20 ساله تشکل‌های صنفی گردشگری

تشکل‌های صنفی گردشگری در نشست فصلی با رییس سازمان میراث فرهنگی‌، صنایع دستی و گردشگری یک درخواست 20 ساله را که تدوین آیین‌نامه تشکل‌های صنفی گردشگری است‌ مطرح کردند و خواستند این سازمان چتر حمایتی خود را برای توسعه گردشگری و رفع مشکلات آن گسترده‌تر کند.

تشکل‌های صنفی گردشگری در نشست فصلی با رییس سازمان میراث فرهنگی‌، صنایع دستی و گردشگری یک درخواست 20 ساله را که تدوین آیین‌نامه تشکل‌های صنفی گردشگری است‌ مطرح کردند و خواستند این سازمان چتر حمایتی خود را برای توسعه گردشگری و رفع مشکلات آن گسترده‌تر کند.

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا‌، صبح امروز یکشنبه - 18 مردادماه - در هتل هما اعضای مجمع هماهنگی تشکل‌های گردشگری شامل هتل‌داران‌، تورگردانان‌، دفاتر خدمات مسافرتی‌، راهنمایان تور‌ و موسسات آموزشی گرد هم آمدند تا در نشست فصلی با رییس سازمان میراث فرهنگی‌، صنایع دستی و گردشگری مشکلات خود را مطرح کنند.

موضوع اصلی "آیین‌نامه تشکل‌های گردشگری" بود که برخی از اعضا خواستند سریع‌تر تدوین و تصویب شود تا از برخوردهای سلیقه‌ای و مانع‌تراشی‌های برخی دستگاه‌ها جلوگیری شود.

محمدعلی فرخ‌مهر، رییس جامعه هتل‌داران تهران با تاکید بر لزوم ایجاد تشکلی منسجم مثل نظام‌های صنفی اظهار کرد: ما حدود 25 سال است که در کنار هم هستیم و از سفره همدیگر نان می‌خوریم، اما انسجامی وجود ندارد و این آیین‌نامه باید سریعتر تعیین تکلیف شود تا انسجام اتفاق افتد.

از بکارگیری اتباع خارجی در هتل‌ها حمایت کنید

او سپس با اشاره به آموزش نیروی انسانی و بکارگیری اتباع خارجی در صنعت گردشگری گفت: با توجه به مصوبه‌ای که برای استفاده از اتباع خارجی صادر شده‌، لازم است سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز حمایت کند تا هتل‌ها از اتباع خارجی استفاده کنند.

محسن اسلامی، رییس هیات مدیره انجمن موسسات و مراکز آموزشی نیز به طرحی برای تشکیل سازمان نظام میراث فرهنگی و گردشگری که پنج سال برای مطالعه و تهیه آن وقت صرف شده اشاره کرد و افزود: این طرح مانند سازمان نظام پزشکی است که می‌تواند به تشکل‌ها جایگاه گسترده‌تری دهد، ما حتی آمادگی داریم این طرح را به شکل لایحه برای ارائه به مجلس آماده کنیم.

خلع سلاح دولت، خواسته بخش خصوصی

در ادامه محمدحسن کرمانی، رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران متذکر شد: نباید اشتباه کنیم و در چاله‌ای بزرگتر بیفتیم. نباید دولت، رییس بخش خصوصی شود. نظام پزشکی دستگاه دولتی است. اگر می‌خواهیم از اسم آن استفاده کنیم ایرادی ندارد، اما قرار گرفتن در آن ساختار اشتباه است. مخصوصا آن‌که دولت بدش نمی‌آید این کار را انجام دهد.

وی گفت: بخش خصوصی همیشه خواسته دولت را خلع سلاح کند، اما با طرح این پیشنهادها انگار دوباره می‌خواهیم به دست آن سلاح بدهیم.

او همچنین درباره موضوع این نشست هم‌اندیشی یعنی آیین‌نامه تشکل‌های صنفی، اظهار کرد: اگر قرار است چیزی تصویب شود توجه کنید که بندهای آن اجرایی باشد.

ابراهیم پورفرج، رییس جامعه تورگردانان ایران نیز با تاکید بر لزوم ایجاد تشکّل قوی برای گردشگری یادآور شد: باید شرایطی فراهم شود تا قدرت بخش خصوصی تقویت شود و تصمیم‌سازی از سوی آن‌ها اتفاق افتد.

هتل‌هایی که عضو کله‌پاچه‌ای‌ها و چلوکبابی‌ها شده‌اند

سیدعلی معین‌زاده، رییس انجمن هتل‌داران کرمان نیز با اشاره به مقاومت‌هایی که برخی از وزارتخانه‌ها در پذیرش آیین‌نامه‌ها و قوانین گردشگری دارند‌، افزود: در بسیاری از استان‌ها اتحادیه‌ها قابلیت اجرایی ندارند و از سوی دیگر در آیین‌نامه‌های صنفی جایگاهی برای آنها قائل نشده‌اند برای همین بعضی از هتل‌ها عضو اتحادیه‌های چلوکبابی و یا کله پاچه‌ای شده‌اند.

هشدار درباره‌ی سهم‌خواهی‌های جدید

مهدی نریمانی، رییس اتحادیه هتلداران اصفهان نیز با انتقاد به خلأهای قانونی درباره تشکل‌های گردشگری تاکید کرد: لازم است گردشگری به قانون نظام صنفی کشور اضافه شود.

او همچنین به بازرسی‌های تلفیقی انتقاد کرد و گفت: در دهه 70 شاهد چنین بازرسی‌هایی بودیم، اما چرا حالا دوباره عقب‌گرد کرده‌ایم؟ آیا بازرسی‌های تلفیقی و حضور ناظرانی از دستگاه‌های مختلف اختیارات سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را کمرنگ نمی‌کند؟ آیا این کار به معنی دولت در دولت نیست؟

وی ادامه داد: طبق تبصره 3 ماده 11 بازرسی از مراکز گردشگری فقط با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است. بازرسان دیگر دستگاه‌ها نیز می‌توانند مثل وزارت بهداشت انفرادی کار خود را انجام دهند.

نریمانی گفت: بازگشت به دو دهه قبل یعنی سهم‌خواهی دیگر دستگاه‌ها که شاید نتوانیم برآورده کنیم. این اتفاق نباید رخ دهد و باید جلوی آن را سریعتر گرفت.

حمایتی که از آن سخن می‌گویید یعنی چه؟

حمید سجادیان، عضو هیات مدیره جامعه هتلداران فارس نیز در سخنانی انتقادی خطاب به رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: وظیفه این سازمان حمایت و نظارت است، در این مدت نه تنها حمایتی ندیدیم بلکه نظارت هم شبیه دخالت شده است. ما به چتر نیاز داریم.

وی با بیان این‌که بخش خصوصی کارنامه درخشانی در گردشگری دارد‌، افزود: متاسفانه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کارنامه‌ای ندارد، مخصوصا با توجه به سیاست‌های دولت و تعویض رؤسای این سازمان. اگر اتفاقی هم رخ داده مقطعی بوده است.

او همچنین درباره وضعیت خانه‌های شخصی که روز به روز تعداد آنها در حال گسترش است، اظهار کرد: زمانی گفته می‌شد این یک طرح ملی است، اما نه تنها طرح ملی نیست بلکه ضد ملی است. راه‌اندازی خانه‌های مسافر تصمیم عجولانه غیرکارشناسی بود که حال سال‌های سال باید جواب آن را بدهیم.

وی ادامه داد: می‌گویید بخش خصوصی بازوی پرتوان سازمان است، خوشحالیم و قول می‌دهیم پرتوان‌تر باشیم؛ ولی سازمان برای ما چه کرده است؟ نگاهی به مدیریت اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس داشته باشید، مدیرکل این استان از ابتدای اردیبهشت‌ماه هنوز پروانه هتل‌داران را نداده است‌، این حداقل کاری است که برای بخش خصوصی می‌توان انجام داد، آیا توقع زیادی داریم؟ این حمایت که از آن سخن می‌گویید چطور اتفاق می‌افتد؟

سجادیان گفت: بیشتر کارها تبلیغاتی شده است، مخصوصا در دولت گذشته ولی ما امیدواریم دولت امید‌، امید ما را ناامید نکند.

امیری، عضو جامعه هتلداران ایران نیز با اشاره به وضعیت صنعت گردشگری کشور، گفت: گردشگر پشت درهای کشور است و در فرودگاه‌های بین‌المللی ترافیک زیادی وجود دارد، سرمایه‌گذاران خارجی هم آمده‌اند، ولی تا پروژه‌ی آنها به نتیجه برسد 5 سال طول می‌کشد، برای مجموعه‌های موجود نیز فکری کنید و تسهیلاتی بدهید تا خود را بروز کنند.

گرفتار دادگاهیم

عبدالحمید حرمتی رییس اتحادیه هتلداران خوزستان نیز به برخوردهای سلیقه‌ای در اجرای قانون در برخی شهرستان‌ها اشاره کرد و افزود: شهرداری در بعضی از شهرها برای پسماند عوارض می‌گیرد. هزینه آن بر اساس زیربنا درنظر گرفته شده است که برای هتل عوارض سنگینی می‌شود. ما به جای آنکه پاسخگوی گردشگر و مسافر باشیم‌، گرفتار دادگاه و نظام اداری هستیم تا جواب این برخوردهای سلیقه‌ای را بدهیم.

محمدتقی مستقیمی، رییس جامعه هتلداران قم نیز گفت: اجرای آیین‌نامه تشکل‌های صنفی خواهشی 20 ساله است. برخی استان‌ها واقعا به این آیین‌نامه نیاز دارند، چون دستگاه‌ها، اصناف گردشگری را در نظر نمی‌گیرند. پیشنهاد می‌کنم سریعتر این آیین‌نامه را اجرا کنیم و بعد دنبال حل مشکلات آن باشیم.

خاموشی اصفهان در شب‌ها

یکی از اعضای هتل‌های اصفهان نیز در میان مشکلاتی که هتل‌داران مطرح می‌کردند به وضعیت گردشگری اصفهان اشاره کرد و گفت: با وجود آنکه اصفهان شهری گردشگرپذیر به شمار می‌آید، اما همه چراغ‌های آثار تاریخی آن در شبها خاموش است و هیچ حرکتی وجود ندارد. اگر قرار است گردشگر بیاید باید برای این بخش هم فکری شود.

نمی‌گویم اوباما، کلینتون را دعوت کنید

علی رحیم‌پور، عضو جامعه هتلداران ایران نیز با اشاره به وضعیت هتل‌های زیرمجموعه‌اش اظهار کرد: ما امسال 65 درصد سود بشتر داشتیم. اگرچه در سه ماه نخست سال عقب بودیم، اما از نظر درآمد جلو هستیم. همین حالا 70 درصد ظرفیت هتل‌های هما برای سال 2016 پر شده‌اند. برای همین نیاز به ظرفیت‌سازی داریم و پیش از آن لازم است اقداماتی را انجام دهیم.

او درباره پلمپ برخی ازهتل‌ها که اشاره شد در بازرسی‌های تلفیقی اتفاق افتاده است، یادآور شد: هتل مثل بیمارستان اماکن عمومی است و هیچ کس حق ندارد آن را پلمپ کند اگر تخلفی صورت گرفته باید با مدیر آن صحبت شود. من 14 سال در این حوزه مدیر بوده‌ام و اطلاع دارم.

وی در ادامه بحث با بیان این‌که فرصتی در گردشگری ایجاد شده و باید به بهترین نحو استفاده شود‌ و لازم است سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای کمک به این مزیت ویژه آگاه سازی و اطلاع‌رسانی را در دستور قرار دهد، گفت: خواهش می‌کنم به شبکه‌های تلویزیونی و نشریات تخصصی وارد شوید. از مقامات دنیا برای سفر به ایران دعوت کنید، ما اقامت رایگان آنان را می‌پذیریم. منظورمان این نیست که مثلا آقای اوباما را به ایران بیاورید، شاید بشود خانم و آقای کلینتون را دعوت کنیم. هتل‌دارها حاضرند دُنگ‌شان را بدهند.

او سپس درخواست کرد: هتل‌ها در نمایشگاه‌های بین‌المللی که ویترین هر کشوری به حساب می‌آیند، حضور داشته باشند.

رحیم‌پور با اشاره به استقبال سرمایه‌گذاران از ایران پس از توافق هسته‌ای، گفت: تاکنون 27 هیأت سرمایه‌گذاری فقط با من مذاکره کرده‌اند، متاسفانه در این اوضاع بازار دلالی ایجاد شده که باید کنترل شود. لازم است همایشی برای معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ایران برگزار شود و من حاضرم میزبان این همایش باشم.

او سپس درخواست کرد: مشکلات صنعت گردشگری در صدور روادید در فرودگاه‌ها و کنسولگری‌های ایران، ورود خودروهای همراه گردشگران خارجی به کشور با حذف کارنه دو پاساژ، بهداشت هتل‌ها و فرودگاه‌ها، تجهیز هتل‌ها به خودروهای تشریفاتی و‌ راه‌اندازی کارت‌های اعتباری‌ بین‌المللی‌ سریعتر رفع شود.

به گزارش ایسنا‌، یکی دیگر از مشکلات مورد اشاره هتلداران در این نشست فعالیت خانه‌های مسافر غیرمجاز بود که درخواست شد از رشد قارچ‌گونه آن‌ها که معضلات اجتماعی و اقتصادی به همراه دارند‌، جلوگیری شود.

مسائل پشت صحنه انبوه است

در ادامه نیز مرتضی رحمانی‌موحد‌، معاون گردشگری کشور در پاسخ مطالبه تشکل‌های حاضر در این نشست اظهار کرد: این مطالبات به عنوان برنامه جدی در دستور کار قرار دارد‌، چرا که ریشه از هم پاشیدگی این تشکل‌ها کهن است.

وی ادامه داد: هر کشوری که مدل موفقیت ما محسوب می‌شود‌، اقدام یکپارچه داشته و نه از هم گسیخته و متفرق. در آن کشورها تشکل‌ها به عنوان اجزای یک صنعت در کنار هم هستند. اگر ما هم به دنبال توفیق هستیم باید به این موضوع توجه کنیم.

او همچنین متذکر شد: کار تشکیلاتی حرفه‌ای به از خود گذشتگی نیاز دارد.

معاون گردشگری با بیان این‌که بین نگاه صنفی و صنعتی به گردشگری تمایزی وجود دارد‌، افزود: دهه 70 قانون توسعه ایرانگردی و جهانگردی در مجلس تصویب شد که تکلیف نگاه گردشگری را مشخص کرد. تکلیف این بود که اگر می‌خواهیم به جایگاه مناسب برسیم باید به گردشگری به عنوان صنعت نگاه کنیم.

وی اضافه کرد: نگاه کلان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به واگذاری‌ها و تکلیف اختیار به بخش خصوصی نیز بر همین مبنا است و نوشته‌ها و اصلاحیه‌های آیین‌نامه‌ها و قوانین نیز در همین مسیر صورت می‌گیرد. ضمن آن‌که اگر قرار است قوانین خاص خودمان را اجرا کنیم نباید قوانین دیگری را اضافه کنیم.

رحمانی موحد درباره پلمپ برخی از مراکز گردشگری از جمله هتل‌ها، گفت: درخواست پلمب دو مرجع بیشتر ندارد، سازمان و اتحادیه‌ها ما که می‌گوییم درخواست نداده‌ایم، اما در کاشان چه کسی درخواست داد که خانه‌های بوم‌گردی پلمپ شوند؟

وی همچنین به معضلات نظام هتل‌داری اشاره‌ای جزئی کرد و افزود: وقتی می‌بینیم هتلی رزرو سفید پرحجم انجام می‌دهد و در وقت پرسفر آن رزرو را به چند برابر قیمت می‌فروشد و باعث اختلال در جذب گردشگر و پذیرش مسافر می‌شود و دفاتر گردشگری را در بازاریابی دچار مشکل می‌کند نمی‌توانیم از کنارش ساده عبور کنیم. آن را بررسی می‌کنیم ما با انبوهی از مسائل پشت صحنه روبرو هستیم. اگر مشکلاتی را شما مطرح می‌کنید ما هم مسائلی را داریم که می‌توانیم مطرح کنیم.

وعده‌ی دیدار با وزرای اقتصاد و کار

در ادامه مسعود سلطانی‌فر، رییس سازمان میراث فرهنگی‌، صنایع دستی و گرشگری با یادآوری اراده دولت و نظام برای توسعه گردشگری از برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست‌هایی در آینده‌ای نزدیک با وزیر اقتصاد و بازرگانی و وزیر کار به منظور حل مشکلات مالیاتی گمرک و بیمه‌، خبر داد.

وی با اشاره به توصیه‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در بند 50 برنامه ششم توسعه، گفت: این ابلاغ نشان‌دهنده توجه ویژه ایشان نسبت به ظرفیت‌های گردشگری است. رییس‌جمهور بعد و قبل از انتخابات رییس جمهوری و در تمام مصاحبه‌های داخلی و خارجی به رشد و استفاده از ظرفیت این صنعت تاکید کرده‌اند، مجلس همکاری خوبی داشته است و فراکسیون‌هایی برای گردشگری و صنایع دستی تشکیل داده و بزودی برای میراث فرهنگی اقدام می‌شود.

معاون رییس‌جمهور اضافه کرد: قوه قضاییه نیز تاکنون حمایت مطلوبی از این سازمان در پیگیری پرونده‌هایی مثل واگذاری شرکت توسعه گردشگری داشته است.در زمان تصویب آیین نامه ارتقاع امنیت گردشگران هم وزارت کشور و شورای امنیت همراهی مناسبی داشتند. وزیراطلاعات نیز برای نخستین بار بود که چهار ساعت جلسه‌ای را با فعالان گردشگری ایران داشت.

وی گفت: عزم و اراده مثبتی وجود دارد به طوری که تاکنون این قدر نگاه جدی به صنعت گردشگری نشده بود. برای همین هم در سال‌های گذشته هر بخشی زیرگروه مجموعه دیگر قرار گرفته بود و نجام گسیختگی نرم‌افزاری وسخت‌افزاری پدید آمده بود.

او درخواست کرد فعالان گردشگری ذهنشان را متوجه شرایط پساتحریم کنند و در ادامه گفت: در دو سه هفته اخیر حدود 7 گروه سرمایه‌گذار برای مذاکره آمده‌اند و تقریبا هر هفته یک گروه می‌آید که البته این درخواست‌ها را ساماندهی کنیم.

وی اضافه کرد: این هیات‌ها از فرانسه و ایتالیا آمده‌آند و بزودی ظرف یک ماه آینده شاهد سفر گروه‌هایی از اسپانیا و کره جنوبی خواهیم بود. البته موانع و پیچیدگی‌های زیادی داریم که باز شدن این قفل‌ها زمان‌بر است.

سلطانی‌فر به شرایط ناامن منطقه اشاره کرد و افزود: ناامنی در کشورهای اطراف بویژه در گردشگری فرهنگی و تاریخی فرصتی را برای گردشگری ایران فراهم کرده و در حال حاضر مقصد اصلی این گردشگران در منطقه کشور ما است. چنین شرایطی می‌طلبد سریع فکر و برنامه‌ریزی کنیم نمی‌توان مهمان را پشت در نگه داشت.

وی سپس به اصلاح آیین‌نامه‌های گردشگری اشاره کرد و گفت: این آیین‌نامه‌ها به سال‌های 50، 54، 68 و 70 تعلق دارد، تقریبا یعنی در بیست سی سال اخیر هیچ اراده‌ای برای ساماندهی نبوده است و ما کار را شروع کرده‌ایم. برای نمونه اصلاح روادید فرودگاهی و الکترونیکی 9 تا 10 ماه وقت صرف کرد اما به سرانجام رسید.

سلطانی‌فر اضافه کرد: دستورالعمل‌ها و قوانینی که 50 سال تکان نخورده بودند، در حال اصلاح و بازنگری هستند‌ مثل آیین‌نامه‌های "راهنمایان تور"، "ایجاد‌، اصلاح، تکمیل و درجه بندی مراکز خدماتی گردشگری‌"، "نظارت بر دفاتر خدمات مسافرتی" و "ایجاد تشکل‌های حرفه‌ای گردشگری".

رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت: این سازمان مثل گوشت قربانی است که هر کس یک تکه‌اش را برده است. گوشت و چربی ندارد و فقط استخوان‌هایش مانده است، حالا ما باید ان را جمع کنیم که این کار را می‌کنیم. البته فرایند این اصلاحات حدود 5 سال زمان می‌برد.

او در پاسخ به انتقادهای مطرح شده بیان کرد: تعجب می‌کنم 40 سال است که هیچ کس حرفی نزده و حالا یک سال است که همه شروع به حرف زدن کرده‌اند و دنبال نتیجه می‌گردند.

سلطانی‌فر در ادامه درخواست کرد به گردشگری نگاه صنفی نشود و گفت: این موضوع را از قائم مقام معاون حقوقی رییس‌جمهور پرسیده‌اند که با صراحت گفت گردشگری صنعت است نه صنف، قانون خاص خود را دارد که باید متناسب با ضوابط آن برخورد شود. ما هم براساس این نظریه حقوقی هماهنگی‌ها را انجام می‌دهیم.

وی خطاب به جامعه هتلداران و دیگر تشکل‌های صنعت گردشگری که نمایندگان آن‌ها حاضر در این نشست بودند‌، گفت: باید این نابسامانی تشکیلاتی را جمع کنید این پراکندگی صنفی به نفع گردشگری نیست.

سلطانی‌فر درباره ارائه برخی لایحه‌ها به مجلس توضیح داد: مجلس در حال حاضر مشغول قانون برنامه ششم و بودجه است، با این شرایط هرچه لایحه ارائه دهیم عمرش به این مجلس نمی‌رسد، با معاون پارلمانی رییس‌جمهور در این باره مشورت کرده‌ام و تصمیم بر این است که لایحه‌ها در مجلس بعدی مطرح شود تا بتوان به نتیجه قطعی رساند.

معاون رییس‌جمهور همچنین با انتقاد به بخش خصوصی برای همراهی نکردن در تهیه احکام برنامه ششم توسعه‌، اظهار کرد: برای چندمین بار است که این درخواست را مطرح می‌کنم که در تنظیم برنامه ششم توسعه دخالت کنید تا چند روز دیگر که این برنامه بسته شد اعلام اعتراض نکنید. این انتقاد به بخش خصوصی وارد است که تاکنون حتی یک خط هم در این باره به سازمان نداده است.

وی ادامه داد: احکام خوب همگرایی ما با دستگاه‌های اجرایی را افزایش می‌دهد، مثلا در بخش میراث فرهنگی به دنبال حکمی هستیم که از منابع دستگاه‌های دیگر برای مرمت و بازسازی آثار تاریخی در اختیار خود استفاده کنند.

سلطانی‌فر در پایان این نشست درخواست کرد این نشست هر دو یا سه ماه یکبار تشکیل شود تا مشکلات موضوعی و مشخص پیگیری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha