صدوششمین شماره فصلنامه اجتماعی، فرهنگی، هنری، ادبی «نگاه نو» با بخش ویژه «تاریخ» و نگاهی به مشکلات مهاجرت منتشر شد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، علی میرزائی در یادداشت سردبیر این شماره با عنوان «آوارگی و مهاجرت: استبداد، فقر، جنگ» با اشاره به موج مهاجرتی که این روزها راه افتاده و بازخوانی برخی مسائل کشورهای شمال آفریقا و سوریه نوشته است: «انسان خسته است، خسته شده است، ذلّه شده است از این همه عذاب، از این همه ظلم، از این همه نابرابری و بیعدالتی و... . در هر کشور، گروهی بر سریر قدرت نشستهاند و فرمان میرانند که قرار بود منتخب مردم باشند، خدمتگزار مردم باشند، نه این که چنان عرصه را بر مردم تنگ کنند و تصمیمهایی در دوره زمامداری خود بگیرند که مردم برای برکنار ماندن از پیامدهای سوء این تصمیمها فرار را بر قرار ترجیح دهند و ریشه خود را از سرزمین آبا و اجدادی بکنند و به امید نجات جان، و در جستوجوی کورسویی برای آینده احتمالا بهتر، آواره شوند.»
میرزائی در بخشهای پایانی مطلبش نوشته است: بار دیگر طشت رسوایی نظام سرمایهداری، که مسبب اصلی تمام این فاجیع است، با بانگی مهیب، از پشت بام جهان به زمین افتاده است، سرمایهداری جهانی که این تحفه شوم را، به جای دموکراسی واقعی که هرگز وارداتی نیست، در دامان مردم خاورمیانه و شمال آفریقا انداخت، و سرمدارانش فرمودند جهان پس از خلع و فرار و مرگ دیکتاتورهای خاورمیانه و شمال آفریقا، به جهانی «بهتر» و «امنتر» تبدیل شده است، برای ساکنان این سرزمینها جز جنگ و کشتار و ناامنی و تهیدستی و آوارگی و غارت منابع آنان حاصل دیگری نداشته است. پذیرش آوارگان هزینه کوچکی است که اکنون غرب در برابر سالیان سال غارتگری و جنایت میپردازد. لعنت بر جهل، لعنت بر سرمایهداری، لعنت بر جنگ، لعنت بر استبداد.»
در این شماره از «نگاه نو» در بخش «ایران امروز»، مطلب «برجام: فرجام مذاکرات هستهای» و «زندگی شیرین است!» با بررسی مشکلات افراد زیر خط فقر منتشر شده است.
«بخش ویژه» این شماره به «تاریخ» اختصاص دارد با مطالب «چگونه رویدادهای بزرگ تاریخی پارادایم تاریخنگاری را عوض میکنند»، «عباس اقبال و سرآغاز تاریخنگاری مدرن در ایران»، «زایش تاریخنگاری کرد و کردستان» و «جایگاه ناسیونالیسم در اندیشه میرزافتحعلی آخوندزاده».
در بخش «مقالهها» این مطالب منتشر شده است: مقاله «درباره اعلامیه جهانی تکالیف بشر» درباره مطلبی با عنوان فراخوان برای تدوین و تنظیم اعلامیه جهانی تکالیف بشر نوشته محمدعلی موحد که در شماره پیشین این مجله منتشر شده است، «اعلامیه جهانی تکالیف و مسئولیتهای بشر»، «انسان دشواری وظیفه است» با بررسی شعر «در آستانه» احمد شاملو، «آموزش برای صلح (آموزش، صلح و فرهنگ در جهان امروز)»، «داستایفسکی، کافکا و مسئله گناه» بررسی گناه در نگاه و آثار داستایفسکی و کافکا و شباهت و تفاوت نگاه این دو نویسنده.
در بخش «داستان و شعر»، «دو شعر از یاروسلاو سایفرت»، «سرانجام رابینسون کروزو / میشل تورنیه»، «یک فنجان چای/ کاترین منسفیلد» و «صندلیهای لهستانی» منتشر شده است.
در بخش «رویدادها و گزارشها»، «به یاد دکتر مظفر بختیار که خدمتگزار ایران و فرهنگ ایران بود»، «ادگار لاورنس دکتروف؛ نوشتن سرنوشت من است» و «بیستسالگی جهان کتاب» به چاپ رسیده است.
بخش «اسناد» با «یادگارنوشتی از عباس اقبال» و «کتاب، کاریکاتور» دیگر بخشهای شماره 106 «نگاه نو» است که با شمارگان 4000 نسخه و قیمت 12500 تومان در 260 صفحه به بازار عرضه شده است.
انتهای پیام
نظرات