• یکشنبه / ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94051105977
  • خبرنگار : 71191

ساخت ویلا در محوطه تاریخی عصر آهن!

ساخت ویلا در محوطه تاریخی عصر آهن!

بخش‌هایی از محوطه تاریخی «زال تپه» متعلق به عصر آهن و اسلامی میانی به ویلا تبدیل شد.

بخش‌هایی از محوطه تاریخی «زال تپه» متعلق به عصر آهن و اسلامی میانی به ویلا تبدیل شد.

به گزارش ایسنا، مهناز طاهری، سرپرست گمانه‌زنی «زال‌تپه» گفت: یافته‌های فرهنگی به دست آمده در عملیات گمانه‌زنی زال‌تپه شهرستان فردیس استان البرز وجود استقرار در دو دوره، آهن و اسلامی میانی در این محوطه را به اثبات رساند.

او تاکید کرد: بخش‌هایی از این تپه تاریخی توسط مالکان اطراف تپه، متصرفان و متعرضان به بهانه‌ی ساخت باغ و ویلا مورد دخل و تصرف قرار گرفته بود، از این رو تعیین عرصه و پیشنهاد حریم در این محوطه تاریخی در دستور کار میراث فرهنگی استان البرز قرار گرفت .

طاهری با تاکید بر این‌که در این محوطه 18 گمانه حفر شد و هیات باستان شناسی به مدت یک ماه به گمانه‌زنی به منظور تعیین عرصه و پیشنها حریم اثر در محوطه پرداخت، افزود: بررسی‌ها حاکی از این است که عرصه واقعی تپه بیش از عرصه ظاهری آن است و یافته‌های فرهنگی نشان از وجود استقرار در دو دوره، آهن و اسلامی میانی در این محوطه است.

سرپرست گمانه‌زنی زال تپه ادامه داد: بخش‌هایی از این تپه تاریخی توسط مالکان پیرامون تپه، متصرفان، متعرضان به بهانه ساخت باغ و ویلا مورد دخل و تصرف قرار گرفته است، به همین دلیل اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان البرز به طور جدی پیگیر تامین اعتبار برای ساماندهی و تعیین عرصه این اثر بود تا سرانجام این اعتبار از محل اعتبارات استانی محقق شد.

طاهری اظهار کرد: پس از پایان گمانه‌زنی، مراحل نقشه‌برداری، نشانه‌گذاری و نصب تابلو انجام شد و اکنون تدوین گزارش گمانه‌زنی و تعیین حریم این تپه‌ی تاریخی در دست اقدام است که پس از آن در شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی استان البرز مورد بررسی قرار گرفته و برای ارزیابی به پژوهشگاه و پس از تایید برای بررسی و تصویب عرصه و حریم تپه به معاونت میراث فرهنگی سازمان ارسال می‌شود.

این باستان شناس در ادامه گفت: آثار برجای مانده از قرون گذشته به شکل موزون و هماهنگ با اقلیم و محیط اطراف خود پیوند خورده و از منظر زیبایی شناختی، مردم‌شناسی و تاریخی به صورت فرهنگی شاخص و ارزشمند به شمار می‌آیند. ژ

سرپرست گمانه‌زنی «زال‌تپه» افزود: متاسفانه امروزه این آثار ارزشمند و بی بدیل، در معرض آسیب، خطر، وبی مهری قرار گرفته‌اند،‌هر چند یکی از این محوطه‌ها یعنی «زال تپه» درشهرستان فردیس به ثبت ملی رسیده است.

این باستان‌شناس با بیان اینکه در چند سال اخیر برنامه تعیین عرصه و حرایم محوطه‌ها و بناهای تاریخی از طرف سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، افزود: این برنامه برای صیانت و حفاظت قانونی از آثار مورد توجه ویژه قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha