• دوشنبه / ۵ مرداد ۱۳۹۴ / ۰۹:۵۴
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 94050502140
  • منبع : مطبوعات

رئیس موسسه دارالاعلام:

مهمترین نقش کشورهای غربی احیا و گسترش گروه‌های تروریستی است

مهمترین نقش کشورهای غربی احیا و گسترش گروه‌های تروریستی است

رئیس موسسه تحقیقاتی دارالاعلام گفت: اگر کشورهای غربی از گروه‌های تکفیری حمایت نکنند، جهان اسلام به تنهایی قادر خواهد بود مشکلات خودش را حل کند.

رئیس موسسه تحقیقاتی دارالاعلام گفت: اگر کشورهای غربی از گروه‌های تکفیری حمایت نکنند، جهان اسلام به تنهایی قادر خواهد بود مشکلات خودش را حل کند.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت‌الاسلام مهدی فرمانیان در گفت‌وگویی درباره نقش کشورهای غربی از حمایت گروه‌های تروریستی گفت: مهمترین نقش کشورهای غربی، احیا و گسترش گروه‌های تروریستی است. اگر تاریخ را بررسی کنید، می‌بینید که امپراطوری عثمانی، وهابیت را از بین برد اما انگلستان، با احیای این فرقه انحرافی، تفکر تکفیری را احیا کرد و وهابیت هم باعث تقویت گروه‌های تکفیری دیگر شد.

وی ادامه داد: در حال‌حاضر نیز ایالات متحده آمریکا از عربستان به عنوان منشا تکفیر حمایت می‌کند همچنین از داعش، القاعده و دیگر گروه‌های تروریستی نیز در جایی که منافعش تامین شود، حمایت می‌کند. اگر کشورهای غربی از گروه‌های تکفیری حمایت نکنند، جهان اسلام به تنهایی قادر خواهد بود مشکلات خودش را حل کند.

رئیس موسسه تحقیقاتی دارالاعلام پیرامون نقش نهادهای بین‌المللی در مواجهه با تروریسم اظهار کرد: متاسفانه شعاری از قدیم وجود داشته که گفته می‌شود حق با کسی است که زور بیشتری دارد و امروز به دلیل قدرت و ثروتی که در اختیار کشورهای غربی است، توانسته‌اند مراجع بین‌المللی را در اختیار خود بگیرند و اگر این مراجع بین‌المللی به وظایف ذاتی‌شان عمل کنند، مصوبات‌شان وتو می‌شود.

وی درباره وظیفه و نقش ایران در مبارزه با تروریسم گفت: مهمترین وظیفه امروز ما این است که ایران اسلامی را در حوزه تولید ملی، تولید علم و اقتصاد و دیگر حوزه‌ها آنچنان قوی کنیم که در سازمان‌های بین‌المللی دارای نفوذ و تاثیر بالا باشیم.

فرمانیان افزود: امروزه سوء مدیریت‌ها و برخی قوانین دست و پا گیر باعث شده‌اند که حضور بسیار ضعیفی در شبکه‌های ماهواره‌ای داشته باشیم. اگر ما هم مانند وهابیت دارای شبکه‌های متعدد ماهواره‌ای باشیم قطعا حرف‌مان بیشتر شنیده می‌شود. امروز از لحاظ اقتصادی قدرت انجام این کار را داریم اما به دلایلی که بیان شد از دشمنان اسلام عقب مانده‌ایم. فعالیت ایران شیعی در 50 شبکه ماهواره‌ای با زبان‌های مختلف از ضرورت‌های اساسی امروز ما است که متاسفانه به صورت کامل مورد غفلت واقع شده است.

وی ادامه داد: ما باید از مسائل حاشیه‌ای و کوچک دست برداریم و وحدت گرایش‌های فکری داخل ایران را تشدید کنیم تا به سوی تمدن ایرانی اسلامی حرکت کنیم که اگر چنین شد خواهیم دید حرف‌مان در دنیا شنیده خواهد شد.

فرمانیان با اشاره به تلاش آمریکایی‌ها برای ایجاد ایران هراسی گفت: این تلاش‌ها در حالی است که ایران هر روز نسبت به قبل قدرتمندتر می‌شود و آمریکا نمی‌خواهد ایران به عنوان یک کشور انقلابی، مستقل و قدرتمند ادامه حیات داشته باشد.

وی یکی از راه‌های مقابله با ایران‌هراسی را تعامل عنوان کرد و افزود: اگر سفرا و رایزنی‌های فرهنگی ما در تمام دنیا، فارغ از فعالیت‌های ذاتی‌شان، به صورت جهادی فکر کنند و وارد میدان شوند و با سیاستمداران، صاحب نظران، ملبغان دینی ادیان مختلف و فعالان فرهنگی در تمام کشورها تعامل و ارتباط داشته باشند قطعا بسیاری از تلاش‌های غرب در مقوله ایران هراسی ناکام می‌ماند.

رئیس دانشکده مذاهب اسلامی دانشگاه ادیان و مذاهب در ادامه دعوت از شخصیت‌های خارجی برای سفر به ایران، بازدید از آن و دیدار با بزرگان و اندیشمندان ایرانی را از دیگر راه‌ها برشمرد و گفت: با همین چند کار به ظاهر کوچک مقوله ایران هراسی حل خواهد شد.

وی در مورد تفکیک تروریسم خوب از بد از سوی غرب گفت: آمریکا در طول صد سال گذشته، بسیاری از مخالفینش را به وسیله ترور از میان برداشته است و در عین حال ادعای مبارزه با تروریسم را مطرح می‌کند. تروریسم خوب از دیدگاه آمریکا، تروریسمی است که در خدمت منافع‌شان باشد و تروریسم بد، تروریسمی است که در جهت مخالفت با منافع آمریکا است.

وی در بیان دلایل حمایت آمریکا از گروهک تروریستی منافقین گفت: آمریکا می‌خواهد منافقین را به عنوان یک اپوزیسیون یا مخالف در برابر ایران حفظ کند تا هر زمان که اراده کرد از آنها استفاده ابزاری کند تا بتواند به اهداف خودش برسد و تا زمانی که منافقین به دردشان بخورد، از آنها حمایت می‌کنند و اگر روزی آمریکا احساس کند که تاریخ مصرف منافقین گذشته است به راحتی رهایشان می‌کند و از سر راهش برمی‌دارد.

فرمانیان در ادامه تبیین هر چه بهتر هدف‌های کنگره بین‌المللی ۱۷۰۰۰ شهید ترور را مستلزم پوشش خبری بالا و مناسب دانست و افزود: پوشش خبری این کنگره از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی ادامه داد: در عین حال اگر بتوانیم نسبت به موضوع ترور در مناطق سنی‌نشین و شهدای ترور اهل سنت بررسی و پوشش خبری مناسبی داشته باشیم، این کنگره بسیار اهمیت می‌یابد.

رئیس موسسه تحقیقاتی دارالاعلام یکی دیگر از گام‌های موثر در اثرگذاری این کنگره را پوشش آن در سطوح بین‌المللی و در رسانه‌ها و خبرگزاری‌های خارجی عنوان کرد و افزود: با دعوت از خبرنگاران رسانه‌های خارجی می‌توان این رویداد را بهتر منعکس کرد.

وی گفت: مردم کشور ما اطلاعات نسبتا خوبی در خصوص ترور دارند اما اگر بتوانیم نظر مردم دیگر کشورها را به این موضوع جلب کنیم، کار خوبی را انجام داده‌اید. به نظر می‌رسد با پوشش خبری مناسب در حد بسیار بالایی بتوانیم از گسترش ترور و گروه‌های تروریستی جلوگیری کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha