• یکشنبه / ۵ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۶:۰۱
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1403120503478
  • خبرنگار : 71461

هرجا غرب نفوذ دارد ما آنجا نیستیم/ تریبون را به کسانی بدهیم که جامعه آنها را قبول دارند

هرجا غرب نفوذ دارد ما آنجا نیستیم/ تریبون را به کسانی بدهیم که جامعه آنها را قبول دارند

نماینده ولی فقیه در استان زنجان با تاکید بر این موضوع که غرب برای نفوذ در افکار عمومی به ابزار رسانه مجهز است، گفت: بپذیریم در جایی که غرب حضور دارند و فعالیت می‌کنند ما حضور نداریم و این یک نقطه ضعف است که باید برطرف شود.

به گزارش ایسنا، مقام معظم رهبری در دیدار هزاران نفر از مردم آذربایجان شرقی ماموریت ویژه به دستگاه‌های تبلیغاتی، رسانه‌ای، آموزشی و فعالان فضای مجازی تبیین کردند.

رهبر انقلاب، معنای تهدید نرم‌افزاری را دستکاری افکارعمومی، ایجاد اختلاف و ایجاد تردید در محکمات انقلاب اسلامی و ضرورت پایداری در مقابل دشمن دانستند و گفتند: «بدخواهان به این نتیجه رسیده‌اند که راهفائق آمدن بر ملت ایران و عقب راندن جمهوری اسلامی از مواضع قدرتمندانه خود، بکارگیری تهدیدهای نرم‌افزاری است که البته تا امروز موفق نبوده و نتوانسته‌اند باوسوسه‌های خود، ملت و جوانان ایران را از عزم و حرکت بازدارند.»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر استمرار مقابله با نیرنگ‌های دشمن، گفتند: مسئولان دستگاههای تبلیغاتی و آموزشی و رسانه‌ای، صاحبان بیان و قلم، اصحاب دانش و هنر و آحاد جوانان فعال در فضای مجازی، نقاط مورد توجه دشمن برای نفوذ در افکار عمومی را شناسایی و آنها را با تولید محتوا و فکر و اندیشه مسدود کنند.

ایشان دفاع نرم‌افزاری در شرایط کنونی را مهم‌تر از دفاع سخت‌افزاری برشمردند و در تبیین علت این اهمیت گفتند: نقص در دفاع سخت‌افرازی با دفاع نرم‌افزاریقابل جبران است همچنانکه تاکنون بارها این کار انجام شده اما مشکلات نرم‌افزاری با ابزارهای سخت ‌افزاری قابل رفع نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مصطفی حسینی- نماینده ولی فقیه در استان زنجان- در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص بیانات مقام معظم رهبری در این دیدار با بیان اینکه برای رسیدن به یک اندیشه و تفکر باید در اذهان عمومی زسوخ داشته باشیم اظهار کرد: باید برای اذهان عمومی مبانی محکم و مستحکم داشته باشیم. چرا جامعه ایمانی ما دوست دارد که فرمایشات رهبر معظم انقلاب را ضریب بدهد چون رهبری بیاناتی را ارائه می‌کنند که ابتناع بر قرآن و حدیث است.

وی ادامه داد: ما چون می‌دانیم که فرمایشات و اندیشه امام و آقا مبتنی بر قرآن و حدیث و برگرفته از یک منبع زلال، نورانی، محکم و مستحکم است این اندیشه را دوست داریم که ضریب بدهیم. به همین جهت باید افکاری را در جامعه ترویج بدهیم که مبتنی بر اندیشه‌های قرآنی باشد و برای این امر باید پردازش زیبا و هنری برای آن اندیشه داشته باشیم. باید افکار و اندیشه‌های قرآن را در جامعه جلوه بدهیم که کارآمد باشد. ما در حال حاضر درگیر جنگ رسانه‌ای و جنگ روایت‌ها هستیم و به همین منظور باید یک پردازش هنری در انتقال مفاهیم درست صورت بگیرد که مناسب با درک و ذائقه مردم باشد. این پردازش باید مناسب برای تمام اقشار جامعه کودک، نوجوان، زن و مرد، پیر و جوان باشد.

حسینی خاطرنشان کرد: این موضوع در طرح های قرآنی هم باید مورد توجه باشد. ما در طرح های قرآنی در صدد هستیم که کم و بیش مردم با آیات کوچک با مفاهیم قرآنی بیشتر آشنا شوند. باید زلال‌ترین  و ریشه‌ای‌ترین و اساسی ترین اندیشه های قرآنی را  مبتنی بر اندیشه اسلام شناسان معاصر همچون امام راحل، مقام معظم رهبری، علامه طباطبایی، شهید بهشتی، علامه مصباح یزدی، شهید مطهری و امثال این بزرگان در جامعه رشد بدهیم و یک پردازش هنری برای این موضوعات داشته باشیم.

به جای اینکه صرفاً توسط چهار نفر ثابت تریبون سخنان ارائه شود از افرادی که جامعه و مخاطب حرف آنها را بیشتر می‌پذیرند مانند هنرمندان، ورزشکاران و امثال اینها بهره ببریم.

وی گفت: باید از آیات قرآنی خروجی‌های مختلف داشته باشیم و فضاهای مختلف آن را ارائه بدهیم. باید جایگاه ها و فضای جامعه را بشناسیم و بر روی موضوعاتی که می‌تواند بر افکار عمومی تاثیر بگذارد کار کنیم. هرکدام از ما باید یک بلندگویی بشویم که از پراکندگی در جامعه جلوگیری کنیم. برای اینکه یک اندیشه‌ای در جامعه نفوذ کند نیازمند کار فرهنگی هستیم، قرارگاه‌های فرهنگی باید بر این امر تمرکز کنند و با زبان روز مطالب را ارائه بدهند.

نماینده ولی فقیه در استان زنجان در خصوص اینکه راهکار عملی شما برای شناسایی و تبیین نقاط حساس جامعه و  نفوذ و نحوه مسدود کردن آن چیست؟ و ما چگونه می‌توانیم تولید محتوای هوشمندانه و اندیشه محور داشته باشیم، تصریح کرد: باید این موضوع  را مد نظر داشته باشیم که فرهنگ غرب به ابزار رسانه مجهز است و ما برای اینکه سخن خود را به مخاطب برسانیم باید بر روی مفاهیم بیشتر از همیشه کار کنیم. نکته‌ای باید تذکر بدهیم و این را بپذیریم در جایی که آنها حضور دارند و فعالیت می‌کنند ما حضور نداریم و این یک نقطه ضعف است که باید برطرف شود.

وی بیان کرد: ما باید با جوانان ارتباط مستمر داشته باشیم و بتوانیم اعتماد آنها را جلب کنیم، اگر این کار را انجام بدهیم نیمی از راه را در نفوذ افکار پیش برده‌ایم و می‌توانیم بیشتر از همیشه اثر بگذاریم. نحوه اتصال‌مان را باید با جوانان بیشتر کنیم.

حسینی در پایان ابراز کرد: بخش دیگری که باید به آن بپردازیم این است برای سخن گفتن به جای اینکه صرفاً توسط چهار نفر ثابت تریبون سخنان ارائه شود از افرادی که جامعه و مخاطب حرف آنها را بیشتر می‌پذیرند مانند هنرمندان، ورزشکاران و امثال اینها بهره ببریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha