یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم گفت: باید حضور جمهوری اسلامی در مجامع بینالمللی پررنگ شود و مظلومیت و حقانیت جمهوری اسلامی ایران در قالب دیپلماسی عمومی و تقویت تعاملات بینالمللی برای جهانیان به نمایش درآید.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) مهدی داوتگری اظهار کرد: شورای امنیت سازمان ملل مسئولیت برقراری صلح و امنیت جهانی را بر عهده دارد. از سازمان ملل انتظار داریم به صورت جدی به وظایفش عمل کند.
وی تحرک دیپلماتهای کشور در سراسر جهان را خواستار شد و افزود: جمهوری اسلامی ایران باید از طریق دیپلماسی فعال موضوع ترور و تروریسم بهویژه تروریسم کور و دولتی را که در منطقه خاورمیانه به اوج رسیده است، دنبال کند. این مسئله در سرزمینهای اشغالی، لبنان، سوریه، یمن، بحرین و عراق گسترش یافته است.
وی با بیان اینکه «باید حرفمان را به گوش جهانیان برسانیم و مظلومیتمان را نشان دهیم»، اظهار کرد: عرصه بینالمللی و مجامع وابسته به آن ساز و کار خاص خودش را دارد. باید از طریق دیپلماسی فعال نسبت به پیشگیری و پیگیری اقدامات ناجوانمردانهای که در دفاع از حقوقبشر انجام میشود، اقدام کنیم البته کمیساریای عالی حقوقبشر که یکی از زیرمجموعههای سازمان ملل است، میتواند کمک خوبی باشد.
این عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت با تاکید بر اینکه «پیگیری مطالبات و حقوق قربانیان ترور باید از طریق ساختارهای بینالمللی استیفا شود»، گفت: برای حصول موفقیت در این زمینه باید دیپلماسی عمومی کشور فعالتر شود. عرصه بینالمللی در وضعیتی قرار دارد که متاسفانه عدالت، حقوق و انتظارات قربانیان ترور را بیطرفانه دنبال نمیکند. متاسفانه در عرصه بینالمللی نمیتوانیم توقع تحقق عدالت را داشته باشیم؛ چراکه در این عرصه منافع دولتها محور کار است. به بیان روشنتر مجامع حقوقی بینالمللی بیش از آن که در پی کشف حقیقت باشند بیشتر به دنبال تامین منافع دولتها و قدرتهای حامی زور و سلطه هستند.
وی خطاب به مسئولان دستگاه قضایی، گفت: در عرصه داخلی از مراجع قضایی انتظار احقاق حق خانواده شهدای ترور را داریم. با هماهنگی و همراهی دستگاه دیپلماسی کشور و دستگاه قضایی باید نسبت به احقاق حقوق این عزیزان در عرصههای حقوق بینالملل عمل شود.
وی با تاکید بر اینکه «حضور جمهوری اسلامی در مجامع بینالمللی باید پررنگ شود»، اظهار کرد: متاسفانه در عرصه حقوق بینالملل آمریکا و همپیمانان زورگو و ظالم آن، سازمانها و مجامع بینالمللی را تحتالشعاع منفعتطلبیهای خود قرار میدهند از این رو باید مظلومیت و حقانیت جمهوری اسلامی ایران در قالب دیپلماسی عمومی و تقویت تعاملات بینالمللی برای جهانیان به نمایش درآید.
نماینده مردم مراغه در مجلس افزود: با توجه به هزینههایی که برای برپایی دومین کنگره مبارزه با تروریسم انجام میشود باید به نحوی برنامهریزی کرد تا بتوان بیشترین بازدهی را در عرصه منطقهای و بینالمللی از این کنگره شاهد بود.
وی تاکید کرد: برگزارکنندگان کنگره باید به نحوی عمل کنند که در حین برگزاری کنگره و پس از اتمام آن اهداف و راهبردهای کنگره از طریق دبیرخانه و در قالب کمیتههای اجرایی فعال، جوّ ضدتروریسم در جهان راه بیندازند.
وی ادامه داد: حامیان مالی، امکاناتی، تجهیزاتی و رسانهای تروریستها باید در کنگره مذکور رسوا شوند. باید در این زمینه فعالانه عمل شود، پس از آن است که میتوانیم خودمان را از اتهام حمایتگر تروریسمبودن، برهانیم و حامیان واقعی تروریسم را به افکار عمومی جهان بشناسانیم.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم با یادآوری اینکه «معرفی شهدا و خانوادههای ترور به تنهایی کافی نیست»، گفت: باید برنامههای درازمدت فرامنطقهای در سراسر جهان برنامهریزی، ساخته و پخش شود. در قالب این پروژه باید از افراد مؤثر و آزادیخواه کشورهای جهان نیز به درستی استفاده شود. در این صورت میتوان افکار عمومی جهان را بر ضدتروریسم بسیج کرد.
انتهای پیام
نظرات