در ادامهی سفر به دور ایران، «افشین والینژاد»، عکاس و خبرنگار بحران از بیلهسوار مغان در اردبیل، همان نوک گوش گربه به چابهار در جنوبشرقیترین نقطهی سیستان بلوچستان، دُم گربه رفته است.
به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، این عکاس و خبرنگار که سالهاست با بیماری پارکینسون مبارزه میکند به منظور عکاسی و تصویربرداری از ایران با همکاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سفر به دور ایران را آغاز کرده است.
والینژاد که 20 سال سابقه خبر در حوزههای داخلی و بینالمللی و رسانههایی چون "آسوشیتدپرس" و "NHK" را دارد، اکنون برای رسانهای کار نمیکند. او این روزها در ایران به سر میبرد و به تازگی عکاسی از تهران را پایان داده و فتوکلیپی با نام «تهران طهرون» را به طور آماتور آماده کرده و سفر به دور ایران را با رفتن به اردبیل آغاز کرده است تا بار دیگر فیلم و عکس بگیرد.
این عکاس که بعد از توفان زابل به سیستان و بلوچستان رسیده بود، این استان را بهشت گردشگری میداند و با همین باور با وجود توصیهها و هشدارهای مختلف احتیاطی مبنی بر ناامن بودن بعضی جادهها، به اتفاق یک دوست بلوچ، تقریبا تمام جادههای نزدیک به مرز را با ماشین طی کرده است، البته خودش میگوید: بصورت فشرده و بیوقفه در مناطق روستایی و شهرهای کوچک در سفر بودهام و خوشبختانه هرگز به هیچ مشکلی برخورد نکردم.
والینژاد ادامه میدهد: وقتی مشغول عکاسی میشوم زمان را فراموش میکنم و تا غروب عکس میگیرم و به اجبار شبها بعد از تاریکی در جادهها حرکت میکنیم.
او که سراغ تمساحهای پوزه کوتاه (گاندو) در این منطقه هم رفته، دربارهی این بخش از سفر توضیح میدهد: در این مناطق به زیباییهای شگفتانگیز غیرقابل تصوری برخورد کردم که عکسهای مختلفی از کل این سفر را ثبت کردم.
افشین والینژاد به ایسنا میگوید: من خیلی از کشورها و شهرهای ایران را دیدهام و با این شناخت معتقدم سیستان و بلوچستان یکی از زیباترین مناطق کشور است که جاذبههای فرهنگی و گردشگری بسیار دارد. شرمنده هستم این منطقه را پیش از این نشناخته بودم. مکانی که از سرزمینهای بیآب و علف تا باغهای میوهی خوش آب و رنگ را همزمان با هم دارد.
این خبرنگار و عکاس سپس پیشنهاد میدهد که با عزم ملی، بیشتر به این استان و جاذبههای گردشگری و امکانات آن توجه شود تا شرایط اقامتی و فروردگاه استان بهتر شود، چرا که در این صورت امکان ورود گردشگر هم بیشتر میشود.
والینژاد میگوید: اگر در زلزله بم، ارگ بم را از دست دادیم در این استان «کوه خواجه» و قلعههای تاریخی زیبایی داریم که بسیار دیدنی است.
این عکاس در پایان به موزه زابل اشاره میکند و میگوید: به نظرم پنج موزه در یک موزه جای داده شده است و باعث شده نفیسترین آثار در مکانی شبیه سمساری به چشم بیاید.
والینژاد از زلزلههای متعدد ایران و بحرانهایی مانند بم و جنگ افغانستان و فاجعه سونامی ژاپن، پرمخاطبترین عکسهای جهان را دارد و به همین خاطر بارها از او تقدیر شده و نمایشگاه عکسهایش ماهها در توکیو مخاطبان خود را داشته است.
انتهای پیام
نظرات