• سه‌شنبه / ۲۳ تیر ۱۳۹۴ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94042312719
  • خبرنگار : 71191

تعرض به بزرگترین آب‌انبار یزد

تعرض به بزرگترین آب‌انبار یزد

نوشتن شعار روی بدنه‌ی آب‌انبار «رستم‌گیو» در یزد به عنوان بزرگترین «آب‌انبار» این استان، تعرض به این بنای تاریخی است.

نوشتن شعار روی بدنه‌ی آب‌انبار «رستم‌گیو» در یزد به عنوان بزرگترین «آب‌انبار» این استان، تعرض به این بنای تاریخی است.

امیر ترقی‌نژاد، فعال میراث فرهنگی یزد در گفت‌وگو با خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، گفت:‌ اواخر هفته‌ی گذشته و به صورت شبانه شعارهایی روی بدنه‌ی آب‌انبار «رستم گیو» که یکی از بزرگترین آب‌انبارهای تاریخی یزد است، نوشته شد، در حالی که این آب‌انبار در قلب بافت تاریخی یزد و در مسیر تردد گردشگران داخلی و خارجی قرار دارد.

او این آب‌انبار را به دلیل موقعیت قرارگیری‌اش یکی از مهمترین بناهای تاریخی دانست و افزود: هرگاه اتوبوسی از گردشگران از این منطقه عبور می‌کنند، از ماشین پیاده می‌شوند تا عکسی یادگاری با این بنای تاریخی بگیرند.

وی سپس از مدیریت شهری و مسئولان میراث فرهنگی خواست تا هر چه زودتر نوشته‌ها روی بدنه‌ی این آب‌انبار تاریخی را پاک کنند و تاکید کرد: قطعا برخورد گردشگران با چنین صحنه‌هایی در شان ایران و ایرانی‌ها نیست.

به گزارش ایسنا، آب انبار «رستم‌گیو» باقی مانده از دوره‌ی قاجار در حاشیه‌ی بلوار بسیج یزد قرار دارد. این اثر در ۱۵ دی ۱۳۷۵ با شماره ثبت ۱۸۲۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و با توجه به موقعیت قرارگیری‌اش به جاذبه توریستی تبدیل شده است.

این آب‌انبار تاریخی روی دشت صاف طبقات خاک رس قرار گرفته است، طراحی گنبد این آب انبار به شکل شلغمی بوده و با طرح سرو با استفاده از آجر فرش شده است. در چهار طرف آن چهار بادگیر قرار گرفته است. این آب انبار خزینه‌ی بزرگ استوانه‌ای شکلی دارد که گنجایش نگهداری حدوداً ۲۳۰۰ متر مکعب آب را داراست. قطر دهانه این استوانه ۱۴ متر و عمق آن ۱۵ متر است. همچنین نوع آجر بکار رفته در ساخت این بنا، آجر فرشی معروف به آب انباری است؛ و از ملات ساروج برای ساختن آن استفاده شده است. تاق نما و سردر ورودی نیز منقوش کاری و کادربندی شده است.

آب انبار «رستم‌گیو»، اوایل سال‌های جنگ جهانی اول و به مدت دو ۲ سال ساخته شد، همه‌ی هزینه‌ی ساخت این بنا توسط رستم گیو که نماینده وقت زرتشتیان در مجلس شورای ملی بود، انجام شد. معمار این بنای تاریخی استاد حاج محمد ابراهیم خرمشاهی است و نظارت بر ساخت آن را ارباب جمشید امانت بر عهده داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha