«ارادهای که در بین مسئولان استان فارس و آستان شاهچراغ وجود دارد، این است که خانههای تاریخی و بناهایی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاند، توسط آستانه احمدبن موسی خریداری شده، تعدادی از آنها بازسازی شوند و به عنوان اماکن فرهنگی تاریخی مورد استفاده قرار گیرند.»
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، هنوز یک سال نگذشته که دومین دور تخریب خانههای تاریخی در محدودهی ضلع شرقی شاهچراغ (ع) آغاز شد. به گفتهی شاهدان ماجرا، تاکنون سه خانه قدیمی که در بافت تاریخی و ثبت ملی شدهی «اسکندریه» قرار دارند تخریب شدهاند؛ تخریبهایی که به دنبال وقوع نخستین دور آن در شهریور سال گذشته با هدف توسعهی حرم شاهچراغ (ع) انجام شد، اما حالا مسئولان میراث فرهنگی فقط از قول و قرارها صحبت میکنند و اقدمات در حال اجرا توسط مالکان جدید خانههای قرار گرفته در ضلع شرقی شاهچراغ را پررنگ نمیکنند.
هرچند شنیده میشود از صبح امروز - چهارشنبه 20 خرداد - محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای بررسی وضعیت پیش آمده در این بافت تاریخی به شیراز رفته و البته بیشتر به بُعد قضائی ماجرا میاندیشد.
مسعود سلطانیفر، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در جمع خبرنگاران در حاشیهی روز جهانی صنایع دستی در این زمینه عکسالعمل به نظر آرامتری داشت.
معاون رئیس جمهور بیان میکند: بافت تاریخی شیراز عرصهای به وسعت بیش از 300 هکتار است که در بخشی از آن طرح توسعه حرم احمدبن موسی (ع) قرار دارد که ما فکر میکنیم برنامهریزی که به صورت مشترک با وزارت راه و شهرسازی انجام دادهایم و طرحی که مشاور با همکاری مسوولان و همچنین آستانه احمدبن موسی (ع) طراحی میکنند، میتواند طرح توسعه را به گونهای به اجرا درآورد که همهی آثار ارزشمند تاریخی و فرهنگی ما حفظ شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری میگوید: ارادهای که در بین مسئولان استان و همچنین این آستان وجود دارد این است که خانههای تاریخی و خانههایی که ثبت ملی شدهاند، توسط آستانه احمدبن موسی (ع) خریداری و تعدادی از آنها بازسازی شوند که برخی از آنها نیز تا کنون توسط این استان بازسازی شدهاند و به عنوان اماکن فرهنگی تاریخی مورد استفاده قرار گیرند.
او ادامه میدهد: در دو سه شب گذشته یکی، دو مورد اتفاقاتی افتاده بود که ما خودمان را موظف میدانیم از طریق قانونی و به کمک مراجع قضایی، سیاسی و اجرایی این موضوع را پیگیری کنیم و انشاءالله پیگیریهای ما به فوریت جواب خواهد داد و نتایج آن را اعلام میکنیم.
وی همچنین دربارهی تخلیه ی سه خانه تاریخی و ثبت ملی شده در این بافت تاریخی و صحبتهایی که دربارهی تخریب آنها تا چند روز آینده شنیده میشود، اظهار میکند: خانهای که ثبت ملی شده است تاکنون تخریب نشده و نخواهد شد و اگر خدایی ناکرده کسی بخواهد این کار را انجام دهد ما به عنوان دستگاه مسوول موظف هستیم پیگیریهای لازم را انجام دهیم و با این مسئله برخورد کنیم.
انتهای پیام
نظرات