• سه‌شنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۴:۴۱
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 94022213239

اجرای موسیقی نواحی در هوای تازه اکسپو

اجرای موسیقی نواحی در هوای تازه اکسپو

هوشنگ کامکار معتقد است که موسیقی نواحی ایران، به هوایی تازه نیاز دارد.

هوشنگ کامکار معتقد است که موسیقی نواحی ایران، به هوایی تازه نیاز دارد.

به گزارش ایسنا، این نوازنده، آهنگساز و سرپرست گروه موسیقی کامکارها به بهانه اجرای گروه‌های موسیقی نواحی در نمایشگاه جهانی اکسپو میلان 2015 درباره‌ی قدرت موسیقی نواحی که در سال‌های اخیر رو به تحلیل رفته است، سخن گفت.

وی ادامه داد: با وجود غنای این موسیقی، حمایت‌های مالی از این‌گونه بویژه برای اجراهای بین‌المللی وجود ندارد؛ ولی هربار که هر گروه ایرانی مانند گروه ما در کشور دیگری اجرا دارند، چنان اشتیاقی و استقبالی را در مقابل می‌بینند که حتی از گونه‌های پرطرفدار موسیقی جهانی نیز پررنگ‌تر است.

او اظهار کرد: حضور ایران در اکسپو اگر تلاشی برای معرفی ایران و اصالت‌هایش است، موسیقی سنتی ایران و نواحی مختلف کشور با تنوع بی‌نظیرش قطعا موثرترین راه است.

کامکارها موسیقی‌ها و ملودی‌هایی را که در حال فراموشی بودند، بازسازی کردند و موسیقی کُردی را که پیش از این فقط در مراسم مردم کُرد استفاده می‌شد، جهانی کرد. موسیقی نواحی ایران، جهانی است و در دنیا حتی بیشتر از داخل به آن توجه می‌شود و هنرمندان مطرحی در این گونه‌ی موسیقیایی داریم که می‌توانند به معرفی کشورشان به دنیا موثر باشند. این صحنه‌های بین‌المللی نباید خالی بمانند.

صحنه جهانی با ارکستری از سازهای ایرانی و رقص محلی

فریدون شهبازیان - آهنگساز و رهبر ارکستر - نیز درباره‌ی موسیقی ایرانی در اکسپو میلان در مقابل اجرای موسیقی سنتی کشورهای دیگر در این رویداد جهانی، گفت: در سال‌های گذشته، گروه‌های موسیقی محلی و نواحی سفرهای متعددی به کشورهای دیگر و اجراهای بین‌المللی بسیاری داشتند و دنیا نشان داده که دوست دارد به موسیقی مقامی ایران گوش دهد.

وی ادامه داد: می‌توان ارکستری از سازهای ایرانی مانند سنتور و سه‌تار تشکیل داد تا در اکسپو میلان اجرا کنند. برای مخاطبانی که عادت به موسیقی کلاسیک غربی دارند، اجرای ارکسترال قطعه‌ای از آهنگسازان ایرانی همراه با سازهای ایرانی قطعا جذابیت بالایی خواهد داشت. اگرچه ممکن است این اجرا هزینه بالایی داشته باشد، ولی در ازای آن، بهره‌ای برای کشور خواهد داشت که باید بهایش را نیز پرداخت.

شهبازیان تأکید کرد: ملودی‌ها و ریتم‌های موسیقی محلی و مقامی ایران، جذاب و غنی است، چنان جذابیتی دارد که قطعا سالن‌های چند هزار نفری را نیز از مخاطب مملو خواهد کرد. این صحنه‌ها بهترین موقعیت برای فعالیت هنرمندانی است که اهل واقعی موسیقی هستند.

وی معتقد است: همراهی گروه‌های رقص محلی و حرکات آیینی مناطق مختلف کشور بخش جذاب‎تر این اجراها برای مخاطبان بین‌المللی خواهد بود و گروه‌های بومی کشور به‌خوبی خواهند توانست مخاطب خود را در این نمایشگاه که پذیرای مردم از تمام دنیا است، پیدا کند.

اصرار بر افزایش گروه‌های نواحی در اکسپو میلان

علی ترابی - مدیرعامل انجمن موسیقی - نیز با تأکید بر این‌که تمام اجزای موسیقی نواحی ایران از فرهنگ دینی و هویت ملی ما سرچشمه می‌گیرد، گفت: اگرچه امروز رشد موسیقی پاپ و تحت‌الشعاع قرار گرفتن موسیقی نواحی در سایه آن در تمام دنیا اتفاق افتاده، ولی هنوز موسیقی نواحی می‌تواند مهم‌ترین داشته هنری ایران در صحنه‌های جهانی باشد.

او ادامه داد: تلاش ما این بوده که با توجه به سیاست‌های دولت درباره‌ی تسهیل حضور هنرمندان در صحنه‌های جهانی و تبادلات بین‌المللی، گروه‌های موسیقی نواحی مختلف با اجراهای متفاوتی در اکسپو حضور داشته باشد. این موسیقی در واقع، عرفانی است و مخاطب خود را در دنیا دارد و ما می‌توانیم از این ظرفیت استفاده کنیم که قطعا حضور بدون برنامه و کم‌تعداد و کم‌رنگ گروه‌ها نمی‌تواند در این زمینه برای ما راهگشا باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha