محمد مهدی عسگرپور در پی انتخاب هیات مدیره جدید این تشکل صنفی گفت:به صلاح نمیبینم باز هم مدیرعامل خانه سینما بشوم.
مدیر عامل خانه سینما در پاسخ به خبرنگار سینمایی ایسنا درباره احتمال حضور دوبارهاش به عنوان مدیرعامل خانه سینما توضیح داد:به طور طبیعی بعد از تغییر هیات مدیره هر نهادی، برای تعیین مدیرعامل معمولا مدت زمانی لازم است. من به دوستان گفتم در اولین فرصت ممکن به این موضوع رسیدگی کنند، به هر حال امیدوارم مدیرعاملی مناسب دوره پیش رو انتخاب کنیم که بتوانیم اهداف خانه سینما را پیگیری کنیم.
این فیلمساز یادآور شد: از قبل هم مشخص بود یا من یا هر کس دیگری که مدیرعامل اینجاست، باید این مسئولیت را تا زمان انتخاب مدیرعامل بعدی برعهده داشته باشد تا مسائل حقوقی مالی و دیگر امور خانه سینما روی زمین نماند.
عسگرپور در پاسخ به این پرسش که اگر هیات مدیره جدید بار دیگر شما را انتخاب کند، چه تصمیمی میگیرید؟ با لحنی طنز گفت: به هر حال این پنجاه درصد قضیه است اما واقعیت این است من به صلاح مجموعه خانه سینما نمیبینم که خودم دوباره حضور داشته باشم. البته دوستان دیگری که اهل کار صنفی هستند، در چند روز گذشته نکاتی را به من گفتند که بهتر است برای تداوم حرکتی که شروع شده و معلوم هم نیست بتوانیم به سرعت آن را به نتیجه برسانیم، شاید بهتر باشد که این انتقال تجربه در مدت طولانیتری اتفاق بیفتد. چون بخشی از این موضوع، به تعاملات بین خانه سینما و نهادهایی مانند مجلس، وزارت ارشاد و مجموعه نهادهایی که تصمیم گیرنده هستند، بر میگردد.
مدیر عامل خانه سینما افزود: اما واقعیت این است خود من و هیات مدیره پیشین اعتقاد داریم و خیلی هم تلاش کردیم مسئولیت واگذار شود و این انتقال صورت بگیرد. حالا هم تلاش میکنم انتقال مدیرعامل هم اتفاق بیفتد و مشخص شود یک نهاد صنفی چگونه در این گردشها میتواند به فعالیت خود ادامه دهد. هرچند دوره سختی در پیش داریم.
عسگرپور درباره حضور کمرنگ نمایندهای از تهیهکنندگان و کارگردانان در ترکیب جدید هیات مدیره خانه سینما تصریح کرد: ترکیبی که الان انتخاب شده، همه از افراد بسیار خوشنام سینما و کسانی هستند که سالهاست کار میکنند و تعاملات حرفهای را به خوبی میشناسند. بخش قابل توجهی کسانی هستند که کار صنفی را میشناسند و اینها گرانقیمت است که نباید نادیده بگیریم.
وی در عین حال افزود: نکتهای که درباره حضور کارگردانان و تهیه کنندگان وجود دارد، بنده هم مثل بقیه دوستان و حتی کسانی که انتخاب شدهاند، معتقدیم بهتر میبود حتما یک نفر از کانون کارگردانان و یک نفر از شورای عالی تهیه کنندگان در این ترکیب حضور میداشت ولی مجمع عمومی تعیین کننده این شرایط است. واقعیت این است این شرایط طوری نیست که بخواهد باب میل بنده حرکت کند، شرایطی است که گاهی اوقات نمیتوان در مورد آن اظهار نظر روشن کرد به هر حال مجمعی که برگزار شده، تعیین کننده است.
عسگرپور اضافه کرد: به نظر من کانون کارگردانان و شورای عالی تهیه کنندگان اگر معتقدند چنین نقصی در هیات مدیره وجود دارد، تمام تلاششان را بکنند و کمک کنند این نقص، در تعاملاتشان برطرف شود و با این تعاملات، به اعضای منتخب کمک کنند. با روحیهای که از بخش قابل توجهی از کانون کارگردانان و تهیه کنندگان سراغ دارم، احتمال میدهم که به این ماجرا کمک کنند.
کارگردان « قدمگاه» در عین حال با اشاره به بروز برخی از حاشیههای احتمالی، ادامه داد: ممکن است بعضی از دوستان درگیر بعضی حواشی بشوند که امیدوارم این موضوع را به حداقل ممکن برسد. همچنان که در چند روز گذشته دیدیم یکی دو نفری که در یکی دو سال گذشته خیلی برای انهدام خانه سینما تلاش و با دولت قبل خیلی مشارکت کردند و متاسفانه حتی از آبروی خودشان خیلی مایه گذاشتند تا تیشه به ریشه خانهای بزنند که اتفاقا خودشان جزو بنیان گذاران آن بودند، چه مسایلی را ایجاد کردند.
عسگرپور یادآور شد: به نظر من همکاران ما باید این دقت را داشته باشند که اولا به بعضی از این دوستان کمک کنند از این حالت خارج شوند. چون حالتی که در این یکی دو روزه، در مورد یکی دو نفر از همکارانمان دیدم، برای خودشان خوب نیست. اینها با این اظهار نظرهایی که میکنند، گویا دچار مشکلات جدی شدهاند و یک تنه ایستادهاند و از تمام آبرویشان مایه میگذارند تا با یک نهاد صنفی که اتفاقا تاثیرگذار است، مقابله کنند.
او با اشاره به حضور پررنگ اصناف خانه سینما در انتخابات این تشکل صنفی تاکید کرد: نمیدانم چه عقل سلیمی است که میخواهد خود را درگیر این موضوعات کند؟! بعضی از همکاران ما مسائل چند سال اخیر خانه سینما را درست رصد نکردهاند. یعنی این خانه سینما را با خانه سینمای 10 سال پیش اشتباه گرفتهاند در حالیکه خانه سینما از جهت مسائل صنفی خیلی متفاوت شده است و فکر میکنم اتفاقی در معادلات صنفی افتاده که نمودش در مجمع عمومی خانه سینما خود را نشان داد.
عسگرپور خاطرنشان کرد: این اتفاق را باید فهمید به جای اینکه با آن مقابله یا تحقیرش کرد، یا برایش حاشیه ایجاد کرد. اول باید بفهمند که چرا موضوعات اینگونه پیش میرود و بعد کمک کنند.
وی با اشاره به جلساتی که برای برگزاری هر یک از مجامع عمومی برپا شده است، خاطرنشان کرد: به بعضی دوستان هم گفتم از سال گذشته برای برگزاری هر یک از این مجامع عمومی، چندین جلسه با حضور روسای اصناف تشکیل شده است. اسم این را چه میگذارید؟! آیا آن را لابی میدانید، این چه جوی لابی است که شامل اعضای تمام اصناف است؟ لابی پنهان میدانیدش؟! در حالی که آنها آشکارا به همکاران خود میگویند بیاییم تشریک مساعی کنیم.
کارگردان «مهیمان داریم» متذکر شد: این شیوه گفتگو خیلی بهتر است تا اینکه افراد بدون گفتوگو با یکدیگر به مجمع عمومی بیایند و آنجا تازه با هم دعوا کنند،بنابراین برای برگزاری هر مجمع عمومی، نزدیک دو سه ماه جلسه میگذارند و نتیجه این میشود که سی نفر حضور دارند تا در یک مجمع عمومی آرام، انتخابات را برگزار کنند.
عسگرپور این مجمع را منحصر به فرد خواند و توضیح داد: این مجمع منحصر به فرد بود که افراد در فرصت بسیار موجز و مختصر با متانت کامل و همه افراد حرفهای و قدیمی سینما دور هم بنشینند و به جمع بندی برسند. این موضوع را نباید با اینکه بعضی از افراد مورد استقبال مجمع قرار نگرفتند ، بیامیزیم.
مدیرعامل خانه سینما در پایان درباره دوام آوردن این ترکیب و مقاومت آن در برابر حاشیههایی که بر سر راه خانه سینما وجود دارد، توضیح داد: حرکت هیات مدیره خانه سینما با تعامل هیات مدیره با برجستگان هر یک از اصناف زیرمجموعه بستگی تام دارد. اگر این ارتباط برقرار باشد که در هیات مدیره فعلی خانه سینما این روحیه را به شدت میبینم، اساسا در این شکل چرا هیات مدیره موفق نباشد؟ اما گاهی همه مجهولات همین نیست و پارامترهای دیگری هم ممکن است، تعیین کننده باشد.
عسگرپور خواستار کمک دولت به خانه سینما شد و به ایسنا گفت: واقعا از بدنه دولتی سینما درخواست دارم به خانه سینما کمک کند و این نهاد صنفی را سرپا نگه دارند. البته سابقه به ویژه در چند سال گذشته نشان داده هیات مدیره خانه سینما متوجه شدهاند چگونه باید در مواقع ضروری از پتانسیلهای موجود در اهالی سینما استفاده کنند و این هیات مدیره هم چنین دیدگاهی دارد.
انتهای پیام
نظرات