• سه‌شنبه / ۳۰ دی ۱۳۹۳ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 93103016694
  • خبرنگار : 71365

تشییع پیکری که تولد «مشفق» شد

تشییع پیکری که تولد «مشفق» شد

پیکر مشفق کاشانی که با شعر زیست و با شعر از دنیا رفت با حضور جمعی از شاعران و مسئولان از مقابل تالار وحدت تشییع شد.

پیکر مشفق کاشانی که با شعر زیست و با شعر از دنیا رفت با حضور جمعی از شاعران و مسئولان از مقابل تالار وحدت تشییع شد.

به گزارش خبرنگار ادبیات ایسنا، در مراسم تشییع پیکر عباس کی‌منش معروف به مشفق کاشانی که صبح امروز (سه‌شنبه، 30 دی‌ماه) در تالار وحدت برگزار شد افشین علاء، شاعر و قائم‌مقام انجمن شاعران، که مجری مراسم بود ابتدا آخرین سروده مشفق کاشانی را که خطاب به سهیل محمودی گفته بود، خواند و سپس گفت: به راستی که ما امروز را روز میلاد بلند آفتاب می‌دانیم. امروز روز میلاد استاد مشفق است و به راستی ما خود به چشم مشاهده کردیم که آن اتفاق که برای استاد مشفق رخ داد مرگ نبود بلکه میلاد استاد بود.

او در ادامه اظهار کرد: استاد همچون درختی ایستاده رفت و زمانی که لحظه عروجش فرارسید برای ما باورکردنی نبود که شمع وجود ایشان خاموشی گزیده باشد. خوشا به حال امثال استاد مشفق. او در خدمت قداست کلمه، حرمت انسانی و اخلاق و جوانمردی بود و غیر از اشراف و تسلطی که به قله‌های رفیع شعر فارسی داشت او را به جوانمردی می‌شناسیم.

علاء سپس درگذشت مشفق کاشانی را به حمید سبزواری و دیگر شاعران حاضر در مراسم تسلیت گفت و اظهار کرد: استاد مشفق نزدیک به 30 سال در انجمن شاعران برای همه مثل خورشیدی درخشید.

سپس علی مرادخانی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پس از سخنانی درباره آشنایی خود با مشفق کاشانی گفت: از سال 1369 مستقیما در شورای شعر وزارت فرهنگ در خدمت ایشان بودم. ایشان بعد از استاد اوستا و استاد ستوده مسئول شورای شعر و ترانه ارشاد بود. ایشان مظهر بردباری و مهربانی بود و خدای‌شان رحمت کند.

او سپس پیام علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، را برای درگذشت مشفق کاشانی خواند.

در ادامه افشین علاء شعر «شنیدم که چون قوی زیبا بمیرد/ فریبنده زاد و فریبا بمیرد» را خواند و گفت: مشفق کسی بود که دست امثال سپهری‌ها را گرفت و سپهری در اوایل جوانی از محضر استاد توشه گرفت. نامه‌هایی که بین این دو رد و بدل شده به خوبی گویای این مسئله است.

او همچنین به سخنان مقام معظم رهبری درباره مشفق کاشانی اشاره کرد و گفت: شاید هیچ‌کس به اندازه مقام معظم رهبری قدر استاد را نشناسند. ایشان در تجلیل از استاد مشفق به عظمت و اسلوب استاد در غزل اشاره کردند و بر طرز بشکوه غزل‌شان و جنبه‌های اخلاقی کارشان تأکید داشتند.

در ادامه، ساعد باقری به گستردگی چتر محبت مشفق کاشانی اشاره کرد و با بیان چگونگی درگذشت او در حال شعرخوانی گفت: خیلی خلاف عادت است که بگویم کاش ‌بودید و می‌دیدید که ما در آن مراسم صحنه‌ای دیدیم که فقط در متون کهن فارسی خوانده‌ایم. خداوند را سپاس می‌گویم که یک بار دیگر سنت او را دیدیم که می‌گوید هر کس آن‌گونه می‌میرد که زندگی می‌کند. ان‌شاءالله این مرگ آسان سرآغاز ورود آسان استاد به ملکوت آرامش و بهرمندی او از این ملکوت آرامش باشد.

این شاعر پس از خواندن غزلی اظهار کرد: ما در آن شب دیدیم که چگونه استاد مشفق ناگهان به ملکوت پیوند خورد. او به آن مراسم آمده بود تا جلوه‌هایی از محبت را به همه نشان دهد. استاد تعلق گروهی و دسته‌یی نداشت و درباره هر چیزی که به ایران و ایمان ما مربوط بود پایدار و باثبات می‌گفت و می‌خواست نشان‌مان دهد.

در ادامه مراسم احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران، نیز گفت: مرحوم مشفق تخلص بجایی داشت. او نماد شعر، مهربانی و نماد ایران و اسلام و انقلاب بود. مجموعه این ویژگی‌ها موجب شد که هم در زندگی و هم در حیات‌شان شاعرانه زیست کنند و هم در موت و ممات‌شان شاعرانه جان به جانان تسلیم کنند.

او به مراوده مشفق کاشانی با شاعران جوان و خصلت معلمی این شاعر اشاره کرد و گفت: در نخستین نوشته‌ای که درباره یک اثر شعری نوشته از سپهری به عنوان شاعر جوان یاد کرده است. خود او نیز اولین مجموعه شعرش را در 20 سالگی منتشر کرده و در طول این سال‌ها نیز همواره در کنار شاعران جوان بوده است که جنبه معلمی ایشان را نشان می‌دهد. او در خانه شاعران در جمع شاعران و در حین خواندن شعر دار فانی را وداع گفت.

مسجدجامعی سپس به دوران کاری مشفق کاشانی در حوزه شعر و موسیقی در وزارت ارشاد و صداوسیما اشاره کرد و گفت: در سال‌هایی که من در ارشاد مسئولیت داشتم استاد مشفق کاشانی زمینه‌ای فراهم کردند که بسیاری از جوانان بتوانند مجموعه شعر خود را در ارشاد عرضه کنند و آثارشان مجوز بگیرد. او سعی می‌کند جریان‌های جدیدی شعر وارد موسیقی شوند و با تدابیر او و جمعی دیگر ما شاهد جریان شعری جدیدی بودیم که با موسیقی همراه شد، اما به این وجه از کارهای استاد کمتر توجه شده است.

در ادامه عبدالحسین مختاباد به سابقه آشنایی خود با مشفق کاشانی اشاره کرد و در سخنانی گفت: تا وقتی که فرهنگ و ادب ایران‌زمین هست مشفق نیز زنده است.

او سپس یکی از غزل‌های مشفق را به آواز خواند.

علی موسوی گرمارودی هم در سخنانی خود را شاگرد مشفق کاشانی خواند و با بیان خاطره‌ای از یکی از سفرهای شاعران به همراه مشفق کاشانی، گفت: اگر نگوییم استاد مشفق بزرگ‌ترین غزل‌سرای نئوکلاسیک امروز ایران بود دست کم می‌توانیم او را یکی از چهار - پنج غزل‌سرای کلاسیک امروز ایران بدانیم.

فرماندار کاشان نیز از طرف مردم کاشان درگذشت مشفق کاشانی را تسلیت گفت.

در ادامه فرزند مشفق کاشانی از حاضران در این مراسم تشکر کردو علی انسانی دقایقی به مداحی پرداخت.

در پایان پیکر مشفق کاشانی بر روی دوش حاضران برای خاک‌سپاری در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تشییع شد.

در این مراسم چهره‌هایی همچون سیدعباس صالحی (معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، علی مرادخانی (معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود دعایی (مدیر مؤسسه اطلاعات)، غلامعلی حدادعادل (رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی)، حجت‌الاسلام محمدعلی ابطحی و محسن مؤمنی شریف (رییس حوزه هنری) به همراه هنرمندان و شاعرانی همچون حمید سبزواری، محمدعلی بهمنی، عبدالجبار کاکایی، فاطمه راکعی، سهیل محمودی، محمد گلریز، حجت‌الاسلام محمدرضا زائری، محمدعلی بهمنی، مصطفی محدثی خراسانی، سیداحمد نادمی، علیرضا قزوه، عباسعلی براتی‌پور، رضا امیرخانی، مصطفی رحماندوست، موسی بیدج، امین‌الله رشیدی، سعید بیابانکی، حسین اسرافیلی، یاور همدانی، اسماعیل امینی، محمدعلی گودینی، بهرام حصیری، ناصر فیض و رضا اسماعیلی حضور داشتند.

***

به گزارش ایسنا، عباس کی‌منش معروف به مشفق کاشانی که شامگاه 28 دی‌ماه در سن 89 سالگی از دنیا رفت متولد سال 1304 شمسی در شهر کاشان بود. او تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در کاشان و تحصیلات عالی را تا درجه فوق لیسانس در تهران به پایان برد و سال‌ها در آموزش و پرورش به‌کار مشغول بود.

برخی آثار به‌جامانده از مشفق کاشانی این عنوان‌ها هستند: «صلای غم» تضمین ۱۲ بند محتشم کاشانی، «خاطرات» (سال ۱۳۲۴)، «سرود زندگی» (سال ۱۳۴۲)، «شراب آفتاب» (سال ۱۳۴۲)، «آذرخش» (گزینه اشعار)، «آینه خیال» (سال ۱۳۷۲)، «بهار سرخ سرود» (سال ۱۳۷۳)، «هفت بند التهاب» (سال ۱۳۷۵)، «نقشبندان غزل» (سال ۱۳۶۵)، «انوار ۱۵خرداد» (سال ۱۳۶۵)، «خلوت انس» (سال ۱۳۶۸)، تصحیح «دیوان حاج سلیمان صباحی بیدگلی» با همکاری پرتو بیضایی (سال ۱۳۴۰)، «مجموعه شعر جنگ»، «تذکره شاعران معاصر» و «راز مستان».

ریاست شورای شعر و ترانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ریاست هیأت مدیره انجمن شاعران ایران نیز از جمله فعالیت‌های مشفق کاشانی در دوران زندگی‌اش بود.

تشییع پیکر مشفق کاشانی

تشییع پیکر مشفق کاشانی

تشییع پیکر مشفق کاشانی

تشییع پیکر مشفق کاشانی

تشییع پیکر مشفق کاشانی

تشییع پیکر مشفق کاشانی

تشییع پیکر مشفق کاشانی

تشییع پیکر مشفق کاشانی

تشییع پیکر مشفق کاشانی

تشییع پیکر مشفق کاشانی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha