• یکشنبه / ۱۴ دی ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۴
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 93101407245
  • منبع : نمایندگی قزوین

مدیرکل اسبق میراث فرهنگی قزوین:

هیچ مجوزی با عنوان ایجاد پارکینگ طبقاتی صادر نشده است

هیچ مجوزی با عنوان ایجاد پارکینگ طبقاتی صادر نشده است

ایسنا/قزوین مدیرکل اسبق میراث فرهنگی قزوین گفت: هیچ مجوزی با عنوان تغییر کاربری پارکینگ به معنای ایجاد پارکینگ طبقاتی و یا گودبرداری و همچنین عدم رعایت ضوابط میراث فرهنگی و عدم نظارت سازمان میراث به عنوان متولی آثار تاریخی و فرهنگی صادر نشده است.

مدیرکل اسبق میراث فرهنگی قزوین گفت: هیچ مجوزی با عنوان تغییر کاربری پارکینگ به معنای ایجاد پارکینگ طبقاتی و یا گودبرداری و همچنین عدم رعایت ضوابط میراث فرهنگی و عدم نظارت سازمان میراث به عنوان متولی آثار تاریخی و فرهنگی صادر نشده است.

محمد بهرام‌زاده، مدیرکل اسبق میراث فرهنگی قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه قزوین، اظهارکرد: شهرداری قزوین برای پاسخگویی به یک اضطرار در احداث یک پارکینگ و پاسخگویی به نیازهای متعارف مردم برای دست یابی به آثار تاریخی و فرهنگی قدری در بررسی امور کارشناسی و انجام کار درست عجله کرده است.

وی افزود: آنچه که به عنوان حساسیت در مورد مصوبه کمیسیون ماده پنج ذکر شده در بین کارشناسان میراث فرهنگی و کارشناسان شهرسازی شهرداری کاملاً شناخته شده است و بحث ناگفته‌ای در رابطه با آن وجود ندارد.

این مسئول با بیان اینکه موضوع مصوبات کمیسون ماده 5 به ویژه در مورد تغییر کاربردی به هیچ وجه نافی ضوابط میراث فرهنگی و یا نافی حریم موجود در بناهای فرهنگی تاریخی نیست، ادامه داد: مصوبات این کمیسیون به هیچ عنوان به معنای تخریب آثار تاریخی فرهنگی و یا خاکبرداری در یک محوطه محسوب می‌شود.

بهرام‌زاده ادامه داد: وقتی یک مجموعه تاریخی را با عنوان تغییر کاربری مطرح می‌کنید به این معناست که میخواهید زندگی جدیدی در قالب احیاء به آن ببخشید.

این مسئول تأکید کرد: مجموعه تاریخی و میراث فرهنگی ما که در واقع یک تاریخ بی بدیل و تجدیدناپذیر است بخشی است که قطعاً جریان زندگی باید در آن ادامه داشته باشد و اگر این جریان زندگی را از آن بگیریم این بافت تاریخی فرهنگی کاملاً از بین می‌رود.

مدیرکل اسبق میراث فرهنگی قزوین توضیح داد: دقیقا با همین نگاه مشابه شاهد ایجاد پارکینگ در ضلع شمالی مجموعه هستیم و می‌بینیم که خودروها در محوطه شمالی پارک می‌شوند.

وی اضافه کرد: اینکه تفسیر و تعبیر شهرداری از پارکینگ، پارکینگ طبقاتی است برای من نیز جای تعجب دارد.

بهرام‌زاده گفت: ضلع جنوبی سعدالسلطنه که مجموعه آثار سطح‌الارضی آن آثاری نیست که منافاتی با پارک خودرو داشته باشد منعی برای پارک نداشت اما جای گزینی پارک خودرو در یک محوطه خالی بسیار متفاوت است تا با اینکه یک محموعه را با وجود آثار تاریخی و مواجهه با آثار تاریخی فرهنگی بخواهیم تخریب کنیم.

وی با بیان اینکه شهر قزوین واجد ویژگی‌های تاریخی- فرهنگی مثال زدنی و قابل توجه است، اظهار کرد: مجموعه فعلی آثار به جا مانده دوران تاریخی به ویژه دوران اسلامی در قزوین آنقدر مهم است که ما نباید این ارزش‌های انسانی تجدید ناپذیر را که میراثی جهانی است با ضررورت‌های دیگر امروز شهر معامله کنیم.

این مسئول با طرح این سوال که اگر در چندسال آینده تعداد خودروهای مردم قزوین به دو برابر افزایش پیدا کند آیا مصمم خواهیم شد که به جای 9 طبقه پارکینگ، 18 طبقه حفر کنیم، ادامه داد: اگر در هنگام گودبرداری در یک مجموعه ولو غیر تاریخی با سطح بالای آبهای زیرزمینی مواجه شویم با در نظر گرفتن اینکه این آب مانعی ضعیف تر از پروژه‌های تاریخی است آیا باز عملیات اجرایی را ادامه می‌دهیم؟

مدیرکل اسبق میراث فرهنگی قزوین با اشاره به مجوز صادر شده برای این مجموعه افزود: تغییر کاربری در این مجموعه بدون ذکر اطلاعات و جزئیات اجرا یک کلیت فقط برای پارک خودروها و به مانند ضلع شمالی بوده است.

وی گفت: با تدبیری که از سوی استاندار صورت گرفته هنوز فرصت از دست نرفته و شهرداری و میراث فرهنگی همچون گذشته می‌توانند ارتباط خود را ادامه دهند.

بهرام‌زاده اظهار کرد: استان قزوین در مدیریت میراث فرهنگی همیشه مدیران کاملا متخصص و دلسوزی را به دنبال داشته و از خیلی از اتفاقات ناخوشایند در این حوزه مصون بوده است.

وی افزود: مدیرکل میراث فرهنگی فعلی استان شناخت بسیار خوبی از استان دارند و مصمم به تغییرات مهم و انجام برخی کارهای زیربنایی در استان هستند و از همین رو باید مورد حمایت قرار بگیرند.

مدیرکل اسبق میراث فرهنگی قزوین با بیان اینکه آثار تاریخی به دلیل ماهوی واجد ارزش بوده و میراث بشری هستند و به غیر از اینها چیزی برای بالیدن نداریم، تأکید کرد: امروز میراث فرهنگی به قدری ازرزشمند است که اگر یک روز هر بخشی از این‌ها آسیب بماند باید پاسخگو باشیم.

وی با اشاره به نقش سازمان میراث فرهنگی در رابطه با بناهای تاریخی یادآور شد: در حریم بناهای تاریخی - فرهنگی و عرصه این آثار، سازمان میراث فرهنگی متولی اصلی و ناظر هرگونه حرکت عمرانی محسوب می‌شود.

بهرام زاده تصریح کرد: بی‌توجهی به این حقوق مسلم قانونی که همه باید به دنبال تبعیت و تمکین آن باشیم آسیب‌های جبران ناپذیری را برای جامعه و آثار تاریخی به دنبال دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی انتقادها نسبت به دیزانی، معاون سابق میراث فرهنگی و گردشگری استان خاطرنشان کرد: از عملکرد معاونت وقت میراث فرهنگی که در آن جلسه حضور داشته و آن صورت‌جلسه به تصویب بنده نیز رسیده کاملا دفاع می‌کنم.

مدیرکل اسبق میراث فرهنگی قزوین گفت: در دوره آقای دیزانی اتفاقات بسیار بزرگی در استان افتاده و نباید آن‌ها را نادیده گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha