سارا ساروخانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: اسلام دین خوبیها و نیکیهاست، در احکام اسلامی، حفظ سلامت مادر و جنین یکی از مهمترین موضوعات در هر شرایطی از جمله ماه مبارک رمضان است.
وی افزود: به گفته کارشناسان دینی اگر روزهداری برای مادر یا جنین ضرر داشته باشد، واجب نیست. چنانچه با تشخیص پزشک روزهداری برای مادری، مشکل ایجاد نکند، مادران باردار میتوانند با رعایت نکات تغذیهای و پزشکی اقدام به روزهداری کنند.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه روزهداری برای مادران باردار پرخطر، مبتلا به دیابت بارداری، فشار خون بالا، کمخونی، یا سایر بیماریهای زمینهای، ممنوع است، گفت: مادرانی که از سلامت عمومی خوبی برخوردارند، در صورت بروز علائمی مانند ضعف شدید، سرگیجه، تهوع مداوم، یا کاهش حرکات جنین باید روزه خود را افطار کنند.
وی مصرف تغذیه سالم و ارگانیک را در وعدههای سحری و افطار امری ضروری برای مادران باردار و شیرده دانست و افزود: مادران باردار در صورت روزهداری حتماً به نکات تغذیهای توجه ویژه داشته باشند چراکه نباید از رشد جنین غافل شد، در وعدههای سحری حتماً سبزیجات زیادی مصرف کنند. غذاهایی که حاوی پروتئین بالاست، ارزش غذایی زیادی برای مادران باردار دارد.
ساروخانی ادامه داد: مصرف مایعات در بانوان باردار و شیرده باید سه برابر شود. حتماً در وعده افطار معجون و یا شیر و سنجد مصرف شود تا کلسیم مورد نیاز کودک تأمین شود.
وی در خصوص تأثیر روزهداری بر شیر مادر اظهار کرد: کمآبی بدن، که در اثر عدم مصرف مایعات در طول روز رخ میدهد، مهمترین عامل کاهش حجم شیر مادر است. روزهداری بهویژه در نوزادان زیر ۶ ماه که وابستگی کامل به شیر مادر دارند، میتواند کاهش شیر مادر را به همراه داشته باشد.
این کارشناس تغذیه بیان کرد: شرایط جسمی مادر، رژیم غذایی و شرایط محیطی مؤلفههایی هستند که تأثیر مستقیمی بر روی شیر مادر دارد. مادران سالم و با تغذیه مناسب، کمتر دچار کاهش حجم شیر میشوند.
وی ادامه داد: مادرانی که کودک بالای ۶ ماه دارند، با رعایت نکات تغذیهای و با مشورت پزشک شرایط مناسبتری برای روزهداری دارند. مادران شیرده میتوانند با مصرف شیرافزا در مدت زمان افطار بخشی از کاهش حجم شیر خود را در این ایام جبران کنند.
ساروخانی گفت: فراموش نشود که رژیم غذایی مادر، مصرف مکملهای غذایی، مصرف غذاهای مغذی و متنوع در سحری و افطاری و نوشیدن آب کافی در فاصله افطار تا سحر، نقش کلیدی در حفظ کیفیت شیر دارد.
وی در پایان درخصوص تغذیه مناسب در ماه رمضان برای مادران باردار و شیرده گفت: وعده سحری باید کامل و مغذی باشد و شامل غذاهای پرفیبر، پروتئین و کربوهیدرات باشد؛ اما توصیه میشود وعده افطار با غذاهای سبک و مغذی آغاز شود و شامل میوهها، سبزیجات، سوپ و آش باشد.
انتهای پیام
نظرات