• شنبه / ۱۵ آذر ۱۳۹۳ / ۱۶:۰۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93091509249
  • خبرنگار : 71021

احیای فرهنگ مهمانوازی ایرانی - اسلامی در اقامتگاه‌های بوم گردی

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بازدید از اقامتگاه بوم‌گردی «موضیف» واقع در شهر سوسنگرد استان خوزستان، فعالیت اقامتگاه‌های بوم‌گردی را امکانی به منظور احیای فرهنگ مهمانوازی ایرانی - اسلامی اقوام ایرانی دانست.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بازدید از اقامتگاه بوم‌گردی «موضیف» واقع در شهر سوسنگرد استان خوزستان، فعالیت اقامتگاه‌های بوم‌گردی را امکانی به منظور احیای فرهنگ مهمانوازی ایرانی - اسلامی اقوام ایرانی دانست.

به گزارش ایسنا، مرتضی رحمانی موحد در پی نشست کارگروه گردشگری استان های غرب و جنوب غرب کشور در شهر اهواز از اقامتگاه بوم گردی «موضیف» واقع در روستای «بردیه»، شهرستان سوسنگرد استان خوزستان بازدید کرد و ظرفیت‌های مستعد این مرکز را به عنوان عاملی در راستای احیا و توسعه فرهنگ سنتی اقوام عشایر عرب مورد ارزیابی قرار داد.

وی با بیان اینکه گسترش اقامتگاه‌های بوم‌گردی با حفظ ساختار اصیل و رعایت استانداردهای لازم توانایی معرفی فرهنگ جوامع محلی ایرانی را به جهانیان دارا هستند، گفت: ایجاد هماهنگی میان ساختار، بافت و شیوه اجرای آداب و رسوم اقوام مختلف در بستری از اصول رفتار ایرانی - اسلامی در اقامتگاه‌های بوم‌گردی می‌توانند علاوه‌بر یادآوری وجود گنجینه غنی فرهنگ و تمدن کشورمان به گردشگران داخلی، روحیه بی‌نظیر مهمان‌نوازی در کشورمان را برای گردشگران خارجی نیز نهادینه کند.

رحمانی موحد خاطرنشان کرد: به منظور دستیابی به دستاورد ذکر شده اجرای آیین نامه و رعایت ضوابط تدوین شده اقامتگاه‌های بوم‌گردی می‌تواند ضمن ایجاد وحدت رویه، مانع از فعالیت واحدهای غیرحرفه‌ای احتمالی شود.

وی ضمن گفتگو با علی حیدری و خانواده وی به عنوان صاحبان اقامتگاه بوم‌گردی «موضیف» شهر سوسنگرد، میزبانی عشایر عرب خوزستان در ساختار سنتی «موضیف» را نمونه‌ای بارز از مهمان نوازی ایرانیان دانست و گفت: این شیوه پذیرایی در ساختاری به نام «موضیف» که از الیاف نخل ساخته شده است، برگرفته از ضیافتی به شمار می‌آید که در آن شبکه‌ای اجتماعی از مردم محلی جدا از رتبه و قوم گرد هم جمع می‌شدند و ضمن ارتباط مستمر و پذیرا شدن هر تازه‌وارد و مهمانی، به مدیریت مسائل روز می‌پرداختند.

معاون گردشگری در پایان اظهار کرد: این اقامتگاه می‌تواند با توسعه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بالقوه خود ساخت «موضیف» و آداب و رسوم قهره‌خوری عشایر عرب را که پیش از این به ثبت ملی رسیده است، در اذهان جهانی نیز ماندگار و به جاذبه پرتوجه برای ارتقای صنعت گردشگری کشور تبدیل کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha