• جمعه / ۳۰ آبان ۱۳۹۳ / ۰۹:۵۵
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 93083015784
  • خبرنگار : 71365

چرا سکه‌های جایزه جلال دوباره زیاد شد؟

چرا سکه‌های جایزه جلال دوباره زیاد شد؟

دبیر هفتمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد درباره زیاد شدن دوباره تعداد سکه‌های این جایزه و بازگشت 110 سکه برای اثر برگزیده توضیح داد.

دبیر هفتمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد درباره زیاد شدن دوباره تعداد سکه‌های این جایزه و بازگشت 110 سکه برای اثر برگزیده توضیح داد.

مهدی قزلی در این‌باره به خبرنگار ادبیات و نشر ایسنا گفت: درباره این موضوع ما با چند نهاد مختلف برای پشتیبانی از جایزه جلال آل احمد وارد مزاکره شده بودیم که نهایتا شهردار تهران پذیرفت از این جایزه پشتیبانی کند.

او درباره دلیل ورود محمدباقر قالیباف به جایزه ادبی جلال و کمک مالی به آن اظهار کرد: آقای قالیباف با توجه به شناختی که از آقای صالحی (معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) داشتند و همچنین ماجرایی که در روزهای اخیر در رابطه با جایزه جلال به گوش‌شان خورده بود، نهایتا پذیرفتند بخشی از منابع مالی جایزه را تقبل کنند.

دبیر هفتمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در پاسخ به این‌که آیا ورود شهرداری تهران به جایزه ادبی جلال باعث نمی‌شود آن‌ها در کارهای مربوط به جایزه خود را دخیل بدانند و یا اعمال نظر کنند پاسخ داد: در همه جای دنیا طبیعی است وقتی نهادی پشتیبان یا اسپانسر جایزه‌ای می‌شود در فعالیت‌های اجرایی و تبلیغات آن نیز شریک می‌شود، اما این به منظور دخیل شدن آن در کارهای علمی جایزه نیست. حتی آقای صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم تا روز 29 آبان‌ماه از برگزیدگان این جایزه اطلاع نداشت. در طول این مدت هم هیچ‌گاه از طرف ایشان اعمال نظر و فشاری درباره مباحث علمی جایزه مطرح نشد.

او افزود: در جلسه‌ای که پنج‌شنبه (29 آبان‌ماه) با هیات امنای جایزه داشتیم، آقای صالحی در جریان برگزیدگان و شایستگان تقدیر این دوره از جایزه قرار گرفت.

قزلی درباره برگزیدگان بخش‌های این دوره نیز گفت: در این دوره در تمام بخش‌های جایزه برگزیده یا شایسته تقدیر داریم، اما این به معنی آن نیست که در تمام بخش‌ها هم برگزیده و هم شایسته تقدیر معرفی شده است.

به گزارش ایسنا، 26 آبان‌ماه همایون امیرزاده، مشاور معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعلام کرد میزان هدیه نقدی جایزه جلال که پیش‌تر معادل 110 سکه برای اثر برگزیده و 55 سکه برای اثر شایسته تقدیر بوده، به 30 سکه برای اثر برگزیده و 10 سکه برای اثر شایسته تقدیر کاهش پیدا کرده است. اما روز 29 آبان‌ماه اعلام شد با کمک شهرداری تهران تعداد سکه‌های این جایزه به میزان قبلی خود باز گشته است.

در همین خصوص مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان به عنوان متولی برپایی این دوره از جایزه جلال نامه‌ای تشکرآمیز خطاب به شهردار تهران منتشر کردند که به این شرح است:

«جناب دکتر محمدباقر قالیباف

شهردار محترم شهر تهران

سال‌هاست که حمایت از جوایز معتبر ادبی در سراسر جهان به سنتی حسنه تبدیل شده است. شهردار کلان‌شهرهای دنیا هم با کمک مادی یا سازمانی به این جوایز ادبی به جریان‌سازی ادبی و برگزاری شکوهمند آن یاری می‌رسانند.

جای خوشحالی است که شهردار فرهنگ‌دوست کلان‌شهر تهران با حمایت مادی و معنوی از بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در برگزاری هفتمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌ احمد همدلی به خرج داده و باعث دلگرمی نویسنده‌ها و برگزیده‌های این جایزه ادبی شده است.

از حضرت‌عالی سپاس‌‎گزاریم و امیدواریم این دست حمایت‌ها در کشور ما تبدیل به سنتی پایدار و همیشگی شود.

مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان؛

مهدی قزلی، سیدمجید حسینی، ابراهیم حسن‌بیگی، مصطفی رحماندوست، اسماعیل امینی.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۲:۲۱

قزلي: "حتي آقاي صالحي معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هم تا روز 29 آبان‌ماه از برگزيدگان اين جايزه اطلاع نداشت" شاهد باشيد آقايان و خانمهاي ايسنايي. روز شنبه 25 آبان برندگان نهايي شدند و در جلسه‌اي با حضور هيئت علمي و داورها و آقاي قزلي به اطلاع دکتر صالحي رسانده شد و صالحي هم کاهش تعداد سکه‌ها را اعلام کرد. در همان جلسه حسين پاينده، که هم عضو هيئت علمي و هم برنده رشته نقد ادبي(!) است، گفت که چرا حالا که من برنده شده ام تعداد سکه ها کم شده است! بعد هم قرآن را برداشت و گفت قسم به اين قرآن من سکه‌هايم را به يتيمخانه محلمان مي دهم. بنابراين تعداد سکه‌ها را کم نکنيد! برندگان اينها هستند: محمد کاظم مزيناني+ ابوتراب خسروي (به طور مشترک) برنده شاخه رمان و داستان بلند. مردعلي مرادي، تقدير شده شاخه داستان کوتاه (اين شاخه برنده جايزه اول ندارد) حسين پاينده، برنده شاخه نقد ادبي. شما را به شرافتتان قسم مي دهم اگر اين خبر حقيقت داشت، وظيفه و رسالت خبرنگاري خود را فراموش نکنيد. آخر کدام جايزه را حتي در دنيا سراغ داريد که حداقل پنجاه درصد برندگانش خود اعضاي هيئت علمي و داوران آن جايزه باشند؟