• جمعه / ۲۳ آبان ۱۳۹۳ / ۰۸:۳۹
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 93082311412
  • خبرنگار : 71413

برای «یانی» که 60 ساله شد

برای «یانی» که 60 ساله شد

امکان ندارد به موسیقی بی‌کلام علاقه‌مند باشید و نام «یانی» به گوش‌تان نخورده باشد. این پیانیست و آهنگساز سرشناس مانند «کیتارو» که در دنیای شرق، موسیقی بی‌کلام را به اوج رسانده، هنرمندی خودآموخته است.

امکان ندارد به موسیقی بی‌کلام علاقه‌مند باشید و نام «یانی» به گوش‌تان نخورده باشد. این پیانیست و آهنگساز سرشناس مانند «کیتارو» که در دنیای شرق، موسیقی بی‌کلام را به اوج رسانده، هنرمندی خودآموخته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «یانی کریسومالیس» در روز 14 نوامبر 1954 (23 آبان‌ماه) در شهر کالاماتای یونان به دنیا آمد. او دوران کودکی و نوجوانی‌اش را در همین شهر زیبا و کوهستانی گذراند. مادر و پدر یانی هر دو اهل یونان هستند. او قطعه‌هایی را به نام مادرش ساخته و علاقه‌ی خاصی به کشورش و اماکن قدیمی دارد.

این آهنگساز یونانی در سن 14 سالگی به رشته‌ی شنا علاقه‌مند شد و توانست در آن، رکوردی ملی برای کشورش ثبت کند. او همچنین تلاش زیادی برای رسیدن به رقابت‌های المپیک کرد.

این موسیقیدان در سال 1972 میلادی برای تحصیل در رشته‌ی مورد علاقه‌اش، روانشناسی، به مشهورترین دانشگاه روانشناسی دنیا یعنی «مینسوتا» در آمریکا رفت و پس از فارغ‌التحصیل شدن از دانشگاه، در یک گروه محلی راک در مینسوتا به نام «کامیلیون» به‌عنوان نوازنده‌ی کیبورد آغاز به کار کرد.

تا کنون بیش از 25 میلیون نسخه از آلبوم‌های یانی در دنیا به فروش رفته ‌است. او اکنون موسیقیدانی مستقل با عقاید و تفکری منحصربه‌فرد است که به شهرت و محبوبیتی جهانی دست یافته است. این در حالی است که یانی حتی قادر به خواندن و نوشتن ساده‌ترین نت‌های موسیقی نبود، ولی با تبحری خاص، ساخته‌هایش را با روش مخصوص به خود و رسم‌الخط ابداعی‌اش می‌نوشت. یانی قطعاتی کامل و زیبایی دارد که کاملا ساخته‌ی خود او است و در سبکی انحصاری اجرا شده ‌است.

یانی موسیقی‌های زیادی برای برنامه‌های تلویزیونی و سینمایی ساخته و همچنین قطعات تبلیغاتی متعددی برای شرکت‌های تجارتی و بازرگانی خلق کرده ‌است. او بیشتر وقتش را در لس‌آنجلس و سیاتل آمریکا می‌گذراند و شهروند آمریکا است.

یانی

یانی از اوایل سال 1998 تا ماه آوریل 1999 هیچ‌گونه فعالیتی در حوزه‌ی موسیقی نداشت و فقط به استراحت پرداخت؛ اما در سال 2000 یکی از بی‌نظیرترین آلبوم‌های خود را ارائه کرد. جالب است که تمام تنظیم‌های موسیقی این آلبوم فقط توسط خود یانی در استودیوی شخصی‌اش انجام شد.

خواننده‌ی مورد علاقه‌ی یانی «پیتر گابریل» است و اعتقاد دارد که در طول عمرش به‌جز موسیقی «محمد رسول‌الله (ص)»، «عیسی مسیح»، «دکتر ژیواگو»، «ایندرا گاندی» و چند قطعه‌ی محدود دیگر، قطعه‌ی جالب‌ توجهی نشنیده‌ است.

یانی سال‌ها پیش با شهرداد روحانی نیز همکاری داشت و از تجربیات او استفاده‌ی فراوان برد. او با همکاری و با استفاده از دانش و تجربه‌ی این موسیقیدان ایرانی، یکی از زیباترین کنسرت‌هایش را در شهر آکروپولیس یونان و با رهبری شهرداد روحانی اجرا کرد.

یانی در سال 2003 آلبومی متفاوت و پرتنوع به نام «Ethnicity» را روانه‌ی بازار کرد و احاطه و قدرت خود را در انواع مختلف موسیقی به دنیا ثابت کرد.

به عقیده‌ی کارشناسان موسیقی، یانی در سال‌های اخیر نسبت به دهه‌ی 90 افت کرده، هرچند این افت نامحسوس است، ولی تأثیر زیادی بر یکه‌تازی یانی در عرصه‌ی موسیقی «عصر نو» گذاشته است. البته یانی نام‌گذاری سبک «عصر نو» را بر آثار خود از بدشانسی‌اش می‌داند و خود، نام «موسیقی‌سازی معاصر» را بیشتر می‌پسندد.

از جمله اجراهای یانی می‌توان به کنسرت بزرگ آکروپولیس در 1994، چین و تاج‌محل در 1996 و لاس‌وگاس در 2006 اشاره کرد. یانی سال 2008 در مکزیک همراه با چهار خواننده‌ی جوان، برخی آثار مشهور و قدیمی‌اش را از جمله «در آیینه» و «ستایش» اجرا کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha