اقدام برگزارکنندگان نمایشگاه مطبوعات که برای رسانههای حوزه دین و اندیشه، بخشی خاص در راهروی اصلی در نظر گرفتهاند، مورد استقبال این رسانهها و مخاطبانشان قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار بخش رسانه ایسنا، در نظر گرفتن بخشی مخصوص برای رسانههای حوزه دین و اندیشه در ابتدای راهروی اصلی شبستان از ابتکارات نخستین نمایشگاه مطبوعات دولت یازدهم بوده است؛ ابتکاری که با استقبال رسانههای حوزه دین و اندیشه و مخاطبان این رسانهها مواجه شده است.
*** نقد برای تسویهحسابهای حزبی نباشد
کریم دلفانی - سردبیر خبرگزاری «حوزه» (خبرگزاری رسمی حوزههای علمیه) و مسئول غرفه این خبرگزاری - در ارزیابیاش از نمایشگاه مطبوعات میگوید: هر کاری نقاط قوت و ضعفی دارد که باید هر دو را بیان کرد تا نقاط ضعف برطرف و نقاط قوت تقویت شوند. نقدها باید منصفانه باشد. اگر میخواهیم چیزی را نقد کنیم باید این نقد برای اصلاح کار در سالهای بعدی باشد، نه برای تسویهحسابهای حزبی.
او ادامه میدهد: بیستمین نمایشگاه مطبوعات تفاوتهایی با سالهای گذشته دارد. یکی از این تفاوتها جدا کردن رسانههای دینی و قرار دادن این رسانهها در بخش گروهی نمایشگاه است. این اقدام یعنی احترام به رسانههای دینی خصوصاً با توجه به اینکه در ایام محرمالحرام هستیم.
این سردبیر همچنین اظهار میکند: در سالهای گذشته غرفههای رسانههای حوزه دین لابهلای غرفههای غولپیکر خبرگزاریها و روزنامهها متفرق بودند اما امسال رسانههای حوزه دین در قسمت ورودی قرار گرفتهاند و علاقهمندان میتوانند از ورودی نمایشگاه از این غرفهها بازدید کنند. استقبال مخاطبان هم از این رسانهها خوب است و این اقدام به طور کلی قابل تقدیر است.
*** انتخاب شعار نمایشگاه هدفمند و دینی است
وی میگوید: نکته مثبت دیگر انتخاب شعار «آزادی مسئولانه» برای نمایشگاه مطبوعات امسال است. هر کدام از رسانهها به عنوان پل ارتباطی مردم و جامعه با مسئولان نباید باعث تشویش اذهان عمومی شوند. کار رسانهها شفافسازی و بیان موضوعات و مسائلی است که به صلاح مردم و نظام است. شعار آزادی مسئولانه نیز شعار وزینی است. به ویژه در شرایطی که در ایام ماه مبارک و عزاداری شهید راه آزادی - حضرت اباعبدالله (ع) - قرار داریم، انتخاب این شعار کاملاً هدفمند و دینی بوده است.
سردبیر خبرگزاری «حوزه» در بخشی دیگر از گفت وگویش بیان میکند: البته یکی از گلایههایی که من دارم و امیدوارم در سالهای آینده مورد توجه قرار گیرد این است که نمایشگاه مطبوعات امسال پس از عزاداریهای تاسوعا و عاشورا برگزار میشود و با توجه به این ایام، آماده شدن رسانهها برای چنین کار حجیمی پس از روزهای تاسوعا و عاشورا با دشواری صورت گرفت.
وی میافزاید: خوب بود نمایشگاه مطبوعات در ایام عید غدیر یا یک هفته پیش از ایام عزاداری برگزار میشد؛ چراکه نمایشگاه مطبوعات برای رسانهها حالت جشنواره دارد. البته در این نمایشگاه چینش غرفهها و رفتار مردم طوری است که حرمت شعائر دینی حفظ شده است اما به هر حال خوب بود این نمایشگاه در ایامی برگزار میشد که فرصت زمانی لازم برای رسانهها وجود داشته باشد تا با آمادگی بهتری به نمایشگاه بیایند.
*** وجود غرفههای بزرگ در مقابل غرفههای کوچک عادلانه نیست
سردبیر خبرگزاری رسمی حوزههای علمیه درباره تفاوت متراژ غرفهها میگوید: نقدی که از سالهای گذشته وجود داشته و همچنان وارد است این است که همواره در نمایشگاه مطبوعات بهترین جاها را به رسانههای مطرح کشور میدهند. امسال هم هر چند انتخاب غرفهها اینترنتی بود، اما به برخی غرفهها 200 متر فضا داده شده و در مقابل غرفههای 36 متری هم در نمایشگاه داریم. معلوم است که این رسانهها تحت تأثیر رسانههای مطرحی قرار میگیرند که غرفههای بزرگ دارند. خوب بود نوعی محدودیت فضا برای برخی غرفهها اعمال میکردند.
او در همین زمینه توضیح می دهد: وجود غرفههایی با این فضای بزرگ در حالی که غرفههای دیگر فضایی فشرده دارند عادلانه نیست. بهتر بود میگفتند فضای غرفههای بزرگ حداکثر 100 متر باشد. این مسئله در سالهای گذشته هم وجود داشت و امسال هم تکرار شد. امیدوارم دستاندرکاران به رفع این نواقص که با نگاه اصلاحی و منصفانه مطرح میشود توجه کنند.
*** پیش از این غرفههای حوزه دین در حاشیه بودند
مسئول غرفه «خیمه» (نشریه هیأتها و مجالس مذهبی) نیز با ابراز رضایت از وضعت غرفههای حوزه دین اظهار میکند: امسال فضای نمایشگاه برای غرفههای حوزه دین از سالهای قبل خیلی بهتر است. معمولاً در نمایشگاههای مطبوعات غرفههای رسانههای حوزه دین در بخشهای حاشیهای بود، اما امسال اینطور نیست و حداقل غرفه ما وضعیت خوبی دارد.
وی با اشاره به استقبال بازدیدکنندگان از بیستمین نمایشگاه مطبوعات یادآور میشود: استقبال مخاطبان هم در نمایشگاه امسال حتی در ساعات اداری خوب است. فضای نمایشگاه هم بهطور کلی از سال های قبل بهتر است. به نظر من انتقادهایی مثل حذف آبسرد کن از غرفهها و مشکلات فنی ثبتنام چندان بهجا نیست. شاید هم چون سال قبل نمایشگاه برگزار نشده و ما دلتنگ نمایشگاه بودیم این نقاط ضعف را حس نمیکنیم و از فضا راضی هستیم.
او همچنین درباره تغییراتی که نمایشگاه امسال در زمینه ثبتنام داشته میگوید: امسال سازوکار ثبتنام بهتر شده بود، ولی ما غرفه بزرگتری میخواستیم که بتوانیم چند نشریه خود را که شامل روزنامه «خانه جوان»، مجله «محیا» (سبک زندگی دینی) و مجله «جدید» (ویژه کودک با موضوع دین) هستند، یکجا ارائه کنیم ولی مساحت به ما تحمیل شد. اما مساحت به ما تحمیل شد و این فضا برای ارائه چند نشریه در کنار هم چندان بزرگ نیست.
انتهای پیام
نظرات