معاون توسعه، مدیریت و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست از راهاندازی نرم افزار جامع برای کنترل پروندههای زمین خواری با همکاری وزارت مسکن و شهرسازی خبر داد.
دکتر سید محمد مجابی در گفتوگو با خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در رابطه با ارتقاء ضریب حفاظتی مناطق گفت: آنچه در مناطق تحت حفاظت اهمیت دارد، رعایت استانداردهای لازم برای این مناطق است یعنی اقدامات موثری برای استانداردهای حفاظتی صورت بگیرد.
وی افزود: با استفاده از دوربینهای دوربرد و همچنین بررسیهای ماهوارهای به طور کلی تجهیزاتی که جنبه مخابراتی دارد از نظر فیزیکی این مناطق مجهز میشوند که برای اجرای آن برنامههایی را تدوین کردیم.
با اشاره به تخصیص 33 دستگاه خودروی کمک دار برای استانهای کشور در هفته گذشته، گفت: از این خودروها در حفاظت فیزیکی مناطق استفاده خواهد شد اما فاصله زیادی تا ارائه تمام امکانات لازم داریم.
مجابی با تاکید بر اینکه ارتقاء یک منطقه حفاظت شده به مسائل متنوعی نیاز دارد، گفت: ارتقاء درجه حفاظتی لزوما معنی ارتقای اسمی نیست مثلا ارتقاء یک منطقه حفاظت شده به پارک به معنی حفاظت بیشتر نیست؛ بلکه باید تمام نشانههای حفاظتی را در نظربگیریم.
وی به موضوع تعرض به مناطق حفاظت شده به عنوان یکی از عوامل تهدید کننده اشاره کرد و گفت: زمینخواری نکته بسیار جدی در این حوزه است و در حال حاضر پیگیری بسیاری از پروندههایی که منتج به رای شده است را در دستور کار قرار داریم و برای رفع تصرف مناطقی که به صورت عدوانی تصرف شده است پیگیری جدیمیشود.
مجابی تاکید کرد: در استانهای بوشهر و فارس و تهران موارد متعددی از تصرفات زمین داریم؛ اما به دلیل ارزش بالای اراضی در استان تهران بالاترین میزان تصرفات مربوط استان تهران محسوب میشود.
راهاندازی نرمافزار جامع برای کنترل پروندههای زمین خواری
وی در خصوص تصرفات غیرقانونی زمین در مناطق تحت حفاظت سازمان محیط زیست گفت: ما در ماههای گذشته مواردی متعدد از رفع تصرف و تخریب داشتیم و تعدادی از آنها را قلع و قمع کردیم.
معاون توسعه، مدیریت و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تشکر از همراهی قوه قضاییه و حمایت آن از پروندههای تصرف زمین سازمان محیط زیست، گفت: موارد متعددی از پروندههای تصرفات عدوانی، آلودگیهوا، شکار غیرمجاز در جریان است که در این راستا نشستی با تمامی مسئولین حقوقی سازمان داشتیم؛ پس از آن مدیران حقوقی در مجلس حضور پیدا کردند و بعد با ریاست سازمان ومعاون طبیعی و استانی جلساتی داشتیم که رفع تصرف شود.
وی در ادامه اضافه کرد: همچنین با مشاور رئیس جمهور و دبیر ستاد مبارزه فساد دولت نیز جلسهای در خصوص زمین خواری داشتیم. همچنین در جلسه ای که با حضور تابش، رئیس فراکسیون محیط زیست برگزار شد تصویب شد که نرم افزاری جامع برای این موضوع راه اندازی شود.
مجابی در این رابطه تشریح کرد: از کارهایی که به صورت مشترک با وزارت مسکن و شهرسازی پیگیری میشود راهاندازی این نرم افزار جامع دقیق است چراکه با استفاده از این نرمافزار، اطلاعات پروندههای زمینخواری در سطح کشور از مرحله شکل گیری تا مرحله اجرا و قطعیت قابل دسترس خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات