به گزارش ایسنا، دو مقام مطلع از مذاکرات پشت درهای بسته به رویترز گفتند: ترامپ و تزار انرژی او، داگ برگم، این سرمایهگذاری را به عنوان راهی برای ژاپن برای جایگزینی محمولههای انرژی خاورمیانه و رسیدگی به عدم تعادل تجاری خود با آمریکا تعریف کردند.
شیگرو ایشیبا، نخست وزیر ژاپن که مشتاق بود دیدار نخست مثبتی را تضمین کرده و از تعرفههای زیانبار آمریکا جلوگیری کند، با وجود تردید توکیو نسبت به اقتصادی بودن پروژه گاز طبیعی مایع (الانجی) آلاسکا، نظر خوش بینانهای نشان داد.
به گفته مقامات آگاه که به دلیل حساسیت مذاکرات، نامشان فاش نشده است، ایشیبا به ترامپ و برگم گفت که امیدوار است ژاپن بتواند در این پروژه ۴۴ میلیارد دلاری شرکت کند.
ترامپ در اظهارات عمومی خود پس از ناهار، بارها به این پروژه اشاره کرد اما ایشیبا این کار را نکرد و در بیانیه رسمی مذاکرات، هیچ اشاره ای به موضوع مذکور نشد.
مصاحبههای رویترز با بیش از دهها نفر، از جمله مقامات فعلی و سابق آمریکا و آسیا، نشان میدهد که چگونه دولت ترامپ در حال حرکت به سمت اصلاح روابط اقتصادی با شرق آسیا از طریق ملزم کردن متحدان منطقهای واشنگتن، به افزایش سرمایهگذاری در سوختهای فسیلی آمریکا بهویژه الانجی است.
رویترز دریافت که آمریکا به دنبال این است که از نگرانیهای پایتختهای آسیایی در مورد تعرفهها و امنیت خطوط دریایی که مسیر واردات انرژی آنها است، برای بازارگرمی برای گاز خود استفاده کند.
در حالی که پیشنهاد الانجی آلاسکا با موانع لجستیکی و هزینهای مواجه است، ژاپن، کره جنوبی، تایوان و کشورهای دیگر، به ایده افزایش واردات گاز از آمریکا که میتواند اقتصاد آمریکا را تقویت کند و نفوذ چین و روسیه را کمرنگ کند، روی خوش نشان داده اند.
مشارکت ژاپن در استراتژی نوظهور ترامپ حیاتی خواهد بود: این کشور خریدار شماره دو الانجی در جهان، یک سرمایهگذار بزرگ در زیرساختهای انرژی، و یک قطب تجاری با مازاد الانجی است که می تواند به گشایش بازارهای جدید برای گاز آمریکا در جنوب شرقی آسیا کمک کند.
کنت واینستاین، رئیس ژاپن در اندیشکده محافظهکار موسسه هادسون، گفت: اگر دولت ترامپ راه خود را ادامه دهد، الانجی آمریکا در مقادیر انبوه به ژاپن و کره جنوبی سرازیر میشود و سپس به پایین دست جریان مییابد تا جنوب شرق آسیا از نظر اقتصادی، به آمریکا وابسته شود. دولت ترامپ در حال ترسیم مجدد نقشه وابستگی به انرژی است.
وزرای خارجه ژاپن و کره جنوبی در بیانیه مشترکی با مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا در شنبه گذشته توافق کردند که امنیت انرژی را از طریق آزادسازی انرژی مقرون به صرفه و قابل اعتماد آمریکا، به ویژه الانجی، تقویت کنند. آنها به آلاسکا اشارهای نکردند.
برایان هیوز، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید به رویترز گفت که آمریکا برخی از پاکترین الانجی را در جهان تولید میکند و ما معتقدیم که ژاپنیها میتوانند نقش مهمتری در خرید نفت و گاز فراوان آمریکا ایفا کنند.
رسانههای ژاپنی، پنجشنبه گذشته گزارش کردند وزیر بازرگانی ژاپن قصد دارد ماه آینده به واشنگتن سفر کند تا از تعرفههای ترامپ معافیت بگیرد و درباره برنامههای ژاپن برای خرید بیشتر الانجی آمریکا مذاکره کند.
بر اساس گزارش رویترز، طبق اعلام وزارت دارایی ژاپن، این کشور حدود یک دهم الانجی مورد نیاز خود را از آمریکا و مقدار مشابهی را از روسیه و خاورمیانه دریافت میکند. استرالیا سهم حدود ۴۰ درصدی دارد.
انتهای پیام
نظرات