• سه‌شنبه / ۶ آبان ۱۳۹۳ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93080602901
  • خبرنگار : 71456

هوشمندسازی زندگی با استراق‌سمع صداهای شهر

هوشمندسازی زندگی با استراق‌سمع صداهای شهر

طی دو سال گذشته، پروژه Ear-IT با هدف ارتقای زندگی شهروندان از روان‌شدن جریان ترافیک گرفته تا صرفه‌جویی در انرژی منازل، در حال نظارت بر اصوات شهر سانتاندر اسپانیا بوده است.

طی دو سال گذشته، پروژه Ear-IT با هدف ارتقای زندگی شهروندان از روان‌شدن جریان ترافیک گرفته تا صرفه‌جویی در انرژی منازل، در حال نظارت بر اصوات شهر سانتاندر اسپانیا بوده است.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به عنوان بخشی از «برنامه تحقیقات چهارچوب هفتم» اتحادیه اروپا، تیم پروژه Ear-IT بیش از 12 هزار ابزار ضبط‌کننده را در اطراف شهر سانتاندر نصب کرد. بخش عمده این حسگرها در تیرهای چراغ برق کار گذاشته شدند. یکی از اهداف این پروژه تمرکزکردن بر تقاطعی در نزدیکی بیمارستان شهر بود که تعداد زیادی از تصادفات در آن منطقه صورت می‌گیرد.

پروژه Ear-IT حسگرهایی را کار گذاشت که صدای آژیرها را می‌شنود و سپس حسگرهای دیگر را برای رهگیری وسیله نقلیه به کار می‌اندازد. داده‌ها سپس برای تغییردادن چراغ‌های راهنمایی به نفع آمبولانس‌ها به کار رفته و برای ارائه خدمات اورژانس بهتر، حسگرها در اندازه‌گیری تراکم کلی ترافیک کارآمد بودند. آن‌ها قادر بودند تعداد خودروهای عبورکننده از نزدیکی بیمارستان را تعیین و به شناسایی کانونها کمک کنند.

محققان مدعی‌اند این امر می‌تواند به دیگر کارکردها مانند تلاش برای کاهش‌دادن آلودگی هوا کمک کند. آن‌ها داده‌ها را با حسگرهای استقراری الکترومغناطیس در جاده‌ها تایید کردند.

در پس این فناوری، فرآیند شناسایی شنیداری سه‌مرحله‌ای وجود دارد: در طول مرحله پیش از پردازش، سیگنال‌های صوتی متشکل از صداهای پس‌زمینه و شنیداری موردهدف توسط میکروفون‌ها شناسایی می‌شوند. این صداها سپس برای اجتناب از پردازش غیرضروری و اتلاف انرژی از یکدیگر جدا می‌شوند.

پس از آن، صداها از ماده ضبط‌شده مشتق می‌شوند و توسط مشخصه‌های خاصی همچون زمان، توزیع طیفی، انرژی تعریف می‌شوند. آن‌ها سپس، با استفاده از ترکیبی از مدل‌بندی رایانه‌ای و برچسب‌گذاری دستی گروهبندی‌ می‌شوند.

به گفته محققان، کارکردهای بالقوه دیگر برای این فناوری شامل ارسال پیغام هشدار به گوشی هوشمند در صورت وجود مناسبتی شاد مانند کنسرت در خیابان است. حسگرها همچنین در خانه قادر به تحلیل یک اتاق و شناسایی تعداد افراد داخل آن بودند که این امر منجر به عملیات خودکار مانند کشیدن پرده‌ها، بازکردن پنجره و خاموش‌کردن چراغ‌ها برای صرفه‌جویی در انرژی بود.

این حسگرها می‌توانند به عنوان اقدامی امنیتی برای سالمندان به کار روند. آن‌ها قادر به شناسایی حضور شخصی خاص در اتاق بوده و می‌توان از آن‌ها برای ارسال سیگنال افسردگی به اعضای خانواده یا مددکار در صورت افتادن سالمندان یا حادثه دیگری بهره برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha