به گزارش ایسنا، سرمایهگذارانی که به دنبال استارتآپهای فعال در مرزهای فناوری هستند، شبکههای خود را گاهی به معنای واقعی کلمه و گاهی به صورت مجازی به این قلمروی ناشناخته نزدیک میکنند. یکی از جدیدترین نمونهها، استارتآپ «کارمان پلاس»(+Karman) است که هدف جاهطلبانهای را برای ساخت یک فضاپیمای خودکار با توانایی سفر به سیارکها و استخراج مواد از آنها دارد.
به نقل از تککرانچ، کارمان پلاس اکنون ۲۰ میلیون دلار سرمایه جمعآوری کرده است که از آن برای رساندن خود به مرحله بعدی توسعه سختافزار و نرمافزار استفاده خواهد کرد.
هدف اولیه کارمان پلاس، ساخت فضاپیمایی است که بتواند به سیارکهایی در فاصله میلیونها کیلومتر دورتر از زمین سفر کند، به استخراج از آنها بپردازد، آب را از رگولیت آنها استخراج کند و سپس به مدار زمین برود تا از آن آب برای سوختگیری یدککشهای فضایی و تامین نیروی محرکه ماهوارههای قدیمی به منظور افزایش عمر آنها بهره ببرد.
افق پیش روی کارمان پلاس، فراهم کردن فرصتهایی برای مشارکت در کار استخراج فلزات کمیاب و سایر مواد از سیارکها و کمک به توسعه یک اکوسیستم گستردهتر تولید فضایی برای جبران یا تکمیل کار روی زمین است.
این یک داستان علمی-تخیلی به نظر میرسد و تا حدودی همین طور است زیرا استخراج از سیارکها موضوع اصلی کتاب برنده جایزه «Nebula Award» در سال ۲۰۱۳ به نام «۲۳۱۲» بود اما گروه کارمان پلاس باور دارند که با پیشرفتهای حوزه فناوریهای خودکار، اکتشافات فضایی و تلاش شرکت در ساخت فضاپیمای خود، بیش از حد تصور به تحقق هدف خود نزدیک شدهاند.
کارمان پلاس معتقد است که ماموریتها را میتوان با مبلغ ۱۰ میلیون دلار یا کمتر انجام داد. برای مقایسه توجه داشته باشید که تاکنون یک میلیارد دلار برای ماموریتهای کاوش سیارکها هزینه شده است و بازار بالقوه برای سوختگیری فضاپیماها میتواند سالانه میلیاردها دلار ارزش داشته باشد.
این استارتآپ در حال حاضر قصد دارد فضاپیمای خودکار را در سال ۲۰۲۷ پرتاب کند.
انتهای پیام
نظرات