تورج امرایی، صبح امروز پنجشنبه دوم اسفند در اختتامیه دومین رویداد ملی نکست با اشاره به اهمیت فناوریهای نوظهور در توسعه کشور، از برنامههای معاونت علمی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان خبر داد و اظهار کرد: ایران پیشرفته با فناوریهای نوظهور محقق خواهد شد. ابزار اصلی تحقق این هدف، واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان هستند و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری آماده حمایت و پشتیبانی از این شرکتها، بهویژه در حوزه فناوریهای پیشرفته مانند هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال است.
وی با اشاره به ظرفیت فعلی زیستبوم فناوری کشور افزود: در حال حاضر، ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان در کشور فعال هستند که ۱۷ هزار محصول دانشبنیان را توسعه دادهاند. این محصولات، نتیجه بیش از دو دهه تلاش شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور در پارکهای علم و فناوری است. با این حال، بخش زیادی از این محصولات در سطح دو فناوری قرار دارند و لازم است با حمایتهای هدفمند، آنها را به سطح یک ارتقا دهیم.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان بیان کرد: در رویدادهای آینده باید اعلام کنیم که درصد قابلتوجهی از محصولات دانشبنیان به سطح یک ارتقا یافتهاند. این امر با بهرهگیری از فناوریهای نوظهور همچون هوش مصنوعی و فناوریهای مرتبط با اقتصاد دیجیتال امکانپذیر است.
امرایی با اشاره به ظرفیتهای قانونی موجود خاطرنشان کرد: قانون جهش تولید دانشبنیان فرصتهای بینظیری را برای حمایت از شرکتهای فناور فراهم کرده است. معاونت علمی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر نهادهای مرتبط آمادگی دارند تا با تسهیلگری، این ظرفیتها را در راستای توسعه شرکتهای دانشبنیان به کار گیرند.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان کشور از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بهعنوان یکی از پیشگامان این عرصه یاد کرد و گفت: این شهرک، بعد از تهران، رتبه دوم را در بسیاری از شاخصهای زیستبوم علم و فناوری دارد که افتخار بزرگی برای آن محسوب میشود. امیدواریم با مدیریت و درایت دکتر ابطحی، این جایگاه بیش از پیش تقویت شود.
انتهای پیام
نظرات