• سه‌شنبه / ۲۲ مهر ۱۳۹۳ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 93072212000
  • خبرنگار : 71456

همکاری در امور خانه، عامل پیشرفت شغلی مردان

همکاری در امور خانه، عامل پیشرفت شغلی مردان

نتایج پژوهش دانشمندان سوئدی نشان می‌دهد مردانی که به اندازه همسرشان در امور خانه‌داری مشارکت دارند، پیشرفت شغلی بیشتری را تجربه خواهند کرد.

نتایج پژوهش دانشمندان سوئدی نشان می‌دهد مردانی که به اندازه همسرشان در امور خانه‌داری مشارکت دارند، پیشرفت شغلی بیشتری را تجربه خواهند کرد.

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مطالعه انجام‌شده توسط یک محقق نروژی در دهه 1970، زوج‌ها طی آزمایشی تحقیقاتی در مسئولیت‌های خانه، خانوادگی و کاری به یک اندازه ایفای نقش کردند.

هم‌اکنون و 30 سال پس از آن، پژوهشی دیگر مبتنی بر این تحقیق و توسط محققان سوئدی در دانشگاه Örebro انجام شده و نشان می‌دهد میل این زوج‌ها برای برابری نه تنها در ارتقای زندگی‌شان بلکه در شغل مردان نیز بسیار سودمند بود.

«پروژه زوج‌های شریک در کار» که به رهبری جامعه‌شناس نروژی به نام «اریک گرونست» و در دهه 1970 انجام شد، شامل 16 زوج بود که همگی در نروژ زندگی می‌کردند. هر دوی زوجین به صورت پاره‌وقت کار می‌کردند، میزان زمان مساوی را در خانه می‌گذراندند و به طور برابر در مسئولیت‌های خانه‌داری مشارکت می‌کردند.

هم‌اکنون زوج‌های حاضر پس از 30 سال اعلام کرده‌اند مشارکت همسان در مسئولیت‌ها برای رابطه‌شان و همچنین خانواده‌شان در حالت کلی بسیار خوب بوده است. مهم‌تر از همه مردان احساس نمی‌کردند که این تغییر اثرات منفی روی کارشان داشته، گرچه آن‌ها ساعات کمتری را در مقایسه با مردان دیگر، به شغل بیرون از منزل‌شان می‌پرداختند.

علی‌رغم اثرات مثبت در زندگی خانوادگی و کار، مطالعه دوم توسط دانشمندان سوئدی نشان داد نسل دوم یعنی پسران شرکت‌کنندگان مطالعه نخست، همین رویکرد را در زندگی‌شان انتخاب نکرده‌اند. آن‌ها هم‌اکنون خود پدر هستند و خانواده‌هایی با رویکرد سنت‌گرایی نوین دارند.

در این خانواده‌ها هر دوی زنان و مردان در بیرون و در خانه کار می‌کنند، اما زن مسئولیت بیشتری در قبال خانواده دارد و مرد هم تمرکز بیشتری بر روی کار بیرون از منزل دارد. این موضوع نشان می‌دهد الگوها آن طور که تصور می‌شود به سادگی از نسلی به نسل بعد منتقل نمی‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha