• سه‌شنبه / ۱۱ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93061106515
  • خبرنگار : 71456

تلاش جهانی برای کشف صدای زمین + تصاویر

تلاش جهانی برای کشف صدای زمین + تصاویر

محققان دانشگاه ایندیانا طی پروژه‌ای و با استفاده از حسگرها و میکروفون‌های ویژه به دنبال شکار صدای زمین هستند.

محققان دانشگاه ایندیانا طی پروژه‌ای و با استفاده از حسگرها و میکروفون‌های ویژه به دنبال شکار صدای زمین هستند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، از صدای در گرفته تا صدای اتوبوس و پرندگان همگی صدای زمین هستند و دانشمندان برای فهرست‌بندی میلیون‌ها مورد از این صداهای منفرد، با استفاده از میکروفون‌ها و حسگرهای ویژه به دنبال شکار هر صدایی هستند که زمین تولید می‌کند.

این پروژه به منظور حفظ صداهای در حال تغییر زمین طراحی شده و می‌تواند سرنخ‌هایی درباره آسیب محیطی ارائه دهد.

اواخر سال جاری میلادی، تعدادی از میکروفون‌ها و حسگرها در ایندیانا به صورت آنلاین فعال خواهند شد که این سامانه‌ها برای شکار صداهای این ایالت طراحی شده‌اند. این موضوع به دنبال آغاز به کار پروژه «صداهای جهانی» (Global Soundscapes) است که ماه آوریل توسط پروفسور «برایان پیجانوسکی» از دانشگاه پوردیو و همزمان با روز زمین افتتاح شد.

هر دوی این پروژه‌ها برای شکار میلیون‌ها صدای طبیعی طراحی شده‌اند و مردم سراسر جهان می‌توانند با استفاده از نرم‌افزار «صداهای جهانی» بر روی سیستم‌عاملهای iOS و اندروید در این پروژه شرکت کنند. تمامی صداهای ضبط‌شده به پایگاه‌ داده‌ صداهای پروفسور پیجانسکی و محققان همراهش افزوده خواهند شد که از سال 1996 در حال جمع‌آوری این صداها بوده‌اند.

صداهای شکارشده توسط آن‌ها شامل صدای افق در یک جنگل بارانی گرمسیری در ماداگاسکار، صداهای یک کلونی مورچه، گروه‌های گرگ‌های خاکستری در پارک ملی الگونکوین در اونتاریوی کانادا و صداهای شهری ضبط‌شده در یک تقاطع حومه Tippecanoe در نزدیکی کمپ دانشگاه پوردیو است.

نقشه «صداهای جهانی» شامل صداهای روزانه‌ بیشتر از جمله صدای حرکت خودروها در آریزونا و همچنین حرکت قطارها در اتریش نیز است. می‌توان این صداهای عام را در نقشه «صداهای جهانی» تفحص کرد و آن‌ها را با انتخاب‌کردن زمان ضبط‌کردن صدا، نوع صداها و همچنین تاریخ و مکان ضبط آن‌ها فیلتر کرد.

مردم می‌توانند بسته به خلق و خوی‌شان از این نقشه برای گوش‌دادن به صداهای خاص استفاده کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند به کتابخانه موجود شامل 500 هزار ضبط طبیعی از مکان‌هایی در هند، کاستاریکا و جاهای دیگر گوش دهند.

به گفته پروفسور پیجانسکی، این پروژه اهمیت صداهای طبیعی و پتانسیل موجود برای انجام تحقیقات بیشتر را برجسته می‌کند. وی و همکارانش مدعی‌اند صداهای ضبط‌شده به شناسایی تغییرات آب‌و‌هوا و محیط کمک می‌کنند.

انتهای پیام

صدای ضبط‌شده کلونی مورچه‌ها، گروهی از گرگ‌ها و حومه نزدیک دانشگاه پوردیو

سازگاربودن برنامه صداهای جهانی با iOS و اندروید

تصویری از صدای ضبط‌شده جنگل بارانی در ماداگاسکار

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha