مراسم گرامیداشت یاد و خاطره سردار آزاده و اسوه تقوا، «حاج داود کریمی» فرمانده وقت سپاه منطقه 10 (سپاه تهران) در قطعه 29 بهشت زهرا(س) برگزار خواهد شد.
به گزارش سرویس «فرهنگحماسه» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این مراسم روز پنجشنبه - سیزدهم شهریورماه - از ساعت 17 با حضور مقامات کشوری و لشکری و همرزمان سردار شهید حاج داود کریمی در قطعه 29 گلزار شهدای بهشت زهرا (س) برگزار خواهد شد.
شهید داود کریمی از اعضای اصلی تشکیل دهنده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و عضو هیأت مرکزی سپاه تهران بود که با شروع جنگ به منطقه جنوب رفت و مسئول عملیات جنوب شد و سپس به جبهه غرب رفت. او در همین مدت که تا سال ۱۳۶۱ ادامه یافت، بر پایه آموختههایش در لبنان مسئول آموزش نظامی سپاه شد. سپس مدتی کوتاهتر از یک سال فرمانده سپاه تهران بود و مدتی نیز در بنیاد شهید(دوران دفاع مقدس)، فعالیت کند. وی درعملیات «والفجر8» که از سوی جهاد سازندگی به عنوان نیروی داوطلب به منطقه «فاو» رفته بود بر اثر حمله دشمن، شیمیایی شد تا اینکه در روز 15 شهریورماه ۱۳۸۳ بر اثر جراحات ریوی ناشی از استشمام گازهای شیمیایی به شهادت رسید.
عملکرد و فعالیتهای حاج داود کریمی باعث شد تا محسن رضایی، فرمانده وقت سپاه پاسداران و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره این فرمانده شهید در سخنانی بگوید: او منشا خدماتی در تثبیت انقلاب بود. یکی از مهمترین ویژگیهای رفتاری داود این است که تا آخرین لحظه به عهد خود وفا کرد و همواره صادقانه خدمت کرد. متاسفانه برخیها نمیتوانند بروز و خروجهای سیاسی را تحلیل کنند چرا که مفاهیم و معانی اوایل انقلاب با آنچه که بعد از جنگ و اکنون وجود دارد تفاوت کرده است و کسانی که آن فضای ابتدایی انقلاب را ندیدهاند یا درک نکردهاند در تفسیر و تحلیلهای خود دچار اشتباه میشوند.
وی همچنین اشارهای به انتقادهای حاج داود کریمی دارد و ادامه میدهد: حاج داود کریمی یک ولایتی آزاده بود چرا که در اوج آزادگی داوطلبانه وارد جنگ، انقلاب و سپاه شد. او در اوج آزادگی، یکی از منتقدین داخل خود سپاه بود به گونهای که بعضی وقتها کسانی نزد من میآمدند و میگفتند کریمی بسیار انتقاد میکند اما من به آنها میگفتم آزادگی او سبب شده است که با انتقادهایش سپاه و انقلاب را به سمت پیشرفت و تعالی سوق دهد. این ولایتیهای آزاده کسانی هستند که در اوج تبعیت، از کوچکترین مشکلات نمیگذشتند؛از همین رو باید بگویم هیچ تناقضی بین آزادگی و تبعیت ولایتی نمیدیدند.
همچنین سردار حسین علایی، رئیس ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سال 1376 تا 1379 هم اشاره میکند: من از حاج داود کریمی چند چیز آموختم. یکی از این موارد حریت و آزادمنشی است چرا که او از کسانی بود که به تحلیل شرایط میپرداخت و در برابر مسئولین بدون لکنت زبان آن موضوع را که به نظرش میرسید درست است بیان میکرد.عاملی که اکنون در سازمانها به آن نیاز داریم همین ویژگی حاج داود است. معمولا افراد در سازمانها برای بیان سخنانشان دو دسته میشوند. یکی از آنان کسانی هستند که آنچه که از درون به آن رسیدهاند را بیان نمیکنند و مطابق میل دیگران سخن میگویند.افرادی هم هستند که حرفهای خود را و آنچه که در درون دارند بیان میکنند. سردار شهید حاج داود کریمی مطابق میل برخی مسئولین حرف نمیزد. او مطابق شناخت خود از حق و حقیقت سخن میگفت.
وی همچنین خاطرنشان میکند: اگر مقطع زمانی عمر داود را مورد بررسی قرار دهیم متوجه میشویم که از نگاه او چه موضوعاتی در اولویت قرار دارد. در اوایل انقلاب «نص» حضور در انقلاب همان ضدیت با استبداد، استکبار، ظلم ستیزی ، دفاع از مظلوم و رفتاری بر پایه اسلام بود. او برای دفاع از چنین انقلابی در سپاه بود. یکی از برنامههای او در دفتر هماهنگی سپاه این بود که در سپاههای استانی افراد صالحی در راس مسئولیت باشند. این ویژگی باعث میشد حاج داود به بدبینی و افراط کشیده نشود و در انتخاب افراد صالح افراط نمیکرد.
انتهای پیام
نظرات