رئیس موزهی هنرهای معاصر تهران میگوید پالایش موزه در همه جای دنیا انجام میگیرد و در ایران نیز در موزههایی مانند، موزهی هنرهای دینی امام علی(ع) - که آثار ناهماهنگ وجود دارد - بد نیست که اگر به نفع موزه است، پالایش انجام شود.
مجید ملانوروزی در گفتوگو با خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی امکان پالایش موزهها، توسط مدیران وقت آنها،اظهار کرد: اگر موزهای دولتی باشد مدیر موزه برای پالایش آثارش باید از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز بگیرد ولی در شهرداری چنین نیست و هیأت امنای موزه باید برای پالایش آثار تصمیم بگیرد. در این مورد هم، مدیر وقت برای خرید و فروش آثار اختیاری ندارد و فقط میتواند پیشنهاد دهد که آثار را کم یا زیاد کنند.
او افزود: البته بحث پالایش موزه در همه جای دنیا متعارف است ولی در ایران شناخت کافی نسبت به این موضوع وجود ندارد البته این کار باید به صورت استاندارد انجام شود، گاهی میبینیم در یک موزه از یک هنر مند تعداد زیادی اثر موجود است و یا از هنرمند مطرحی هیچ اثری وجود ندارد، طبیعی است که باید آثار این موزه پالایش شود.
رئیس موزه هنرهای معاصر تهران، با اشاره به اینکه بعد از انقلاب اسلامی 57 تاکنون در ایران کار پالایش موزه انجام نشده است گفت: در تمام این سالها، فقط یک اثر در موزهی هنرهای معاصر تهران تعویض شد آن هم اثری از «ویلیام دکونیگ» بود که با شاهنامه شاهطهماسبی تعویض شد. لازم به ذکر است که اینکار با نظر معاون اول وقت رئیس جمهور (آقای حسنابراهیم حبیبی) اتفاق افتاد.
او در پاسخ به این سؤال که برای جلوگیری از برخورد سلیقهای چه کاری میتوان کرد؟ گفت: برای جلوگیری از این اتفاق باید کارشناسان نظر دهند و رسانهها این موضوعها را باز کنند تا برخورد سلیقهای صورت نگیرد.
ملانوروزی با بیان اینکه خودش در زمان تصدی بر موزه هنرهای دینی امام علی (ع) متوجه شده است که آثار موزه ناهماهنگ است، گفت: تا جایی که من اطلاع دارم و شنیدهام در آن موزه کارهای ناهماهنگی وجود دارد و بد نیست که پالایش در آن موزه انجام شود ولی در صورتی که به نفع موزه باشد.
او در پاسخ به این سؤال که آیا برای پالایش موزه هنرهای معاصر برنامهای ندارد؟ گفت: ما برنامهای برای پالایش آثار موزه هنرهای معاصر نداریم چون به دردسرش نمیارزد.
انتهای پیام
نظرات