• سه‌شنبه / ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93051406438
  • خبرنگار : 71214

چه کسی روغن در شیر ریخت؟!

از افشاگری وزیر تا واکنش‌های تامل‌برانگیز

از افشاگری وزیر تا واکنش‌های تامل‌برانگیز

پس از تایید استفاده از روغن پالم در تولید شیر پرچرب از سوی وزیر بهداشت و اعلام ورود دولت و شخص رییس‌جمهور به این مسئله، هر کدام از تولیدکنندگان، صنایع لبنی و دستگاه‌های ذیربط واکنش‌های متعدد و جالبی نسبت به موضوع نشان داده و توپ را به زمین دیگری می‌اندازند؛ حال باید پیدا کرد پرتقال‌فروش‌را!

پس از تایید استفاده از روغن پالم در تولید شیر پرچرب از سوی وزیر بهداشت و اعلام ورود دولت و شخص رییس‌جمهور به این مسئله، هر کدام از تولیدکنندگان، صنایع لبنی و دستگاه‌های ذیربط واکنش‌های متعدد و جالبی نسبت به موضوع نشان داده و توپ را به زمین دیگری می‌اندازند؛ حال باید پیدا کرد پرتقال‌فروش‌را!

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تا چندی پیش گفته می‌شد شیر کم چرب شیری است که میزان چربی آن در فرآیند تولید کارخانه‌های لبنی کاسته شده اما شیر پرچرب دقیقا همان محصولی است که از دامداران خریداری می‌شود و به غیر از فرآیند پاستوریزاسیون و بعضا کاهش چند دهم درصدی چربی آن، عملیات دیگری روی آن انجام نمی‌شود؛ بنابراین شیر پرچرب همان شیر کامل است.

اما حال که وزیر بهداشت استفاده از روغن پالم در تولید شیر پرچرب را تایید کرده چربی محصولات لبنی و شیر زیر سوال رفته که از کجا تامین می‌شود؟

البته پس از این افشاگری وزیر بهداشت، واکنش‌های جالبی مطرح شد که جای تامل فراوانی دارد ؛چراکه کارخانه‌های لبنی و دامداران علیرغم وابستگی به یکدیگر که به نوعی لازم و ملزوم هستند، بر اساس کدورت‌های دیرینه‌ای که دارند همچون همیشه یکدیگر را زیر سوال برده‌اند و هر یک می‌گویند" دیگری دروغ می‌گوید و این تخلف در حوزه کاری آنها امکانپذیر نیست".

کارخانه لبنی که تخلفش در این زمینه محرز شده اعلام کرد که این تخلف در دامداری صورت گرفته است اما دامداران به صراحت این موضوع را رد و تصریح کردند: " صنایع لبنی دروغ می گویند چراکه آنها هستند که به دلیل فشار مالی از افزودنی در محصولاتشان استفاده می‌کنند".

در این میان دبیر انجمن صنایع لبنی روز گذشته طی نامه‌ای به وزیر بهداشت تصریح کرد: وزارت بهداشت به جای ارائه گزارش به رییس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی و مصاحبه مطبوعاتی و تشویش اذهان عمومی با متخلفان استفاده روغن پالم در شیر پرچرب برخورد کند.

اکنون کار به جایی رسیده که شورای شهر تهران هم بهموضوع ورود و اعلام کرده این موضوع را که سلامت شهروندان را به صورت جدی تهدید می کند پیگیری می کند و وزارت بهداشت نیز باید در این زمینه مداخله جدی داشته باشد.

به گفته رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شواری شهر تهران ترانس موجود در روغن پالم بسیار بالاست و عوارض متعددی بر سلامت جسمی افراد از جمله بیماریهای قلبی و عروقی دارد بنابراین باید صاحبان صنایع و متولیان از این کار اجتناب کنند و وزارتخانه‌های بهداشت و جهاد کشاورزی باید با افزایش حیطه نظارتی‌شان اطمینان لازم را به افکار عمومی بدهند که این موضوع حل و مسئله‌ای سلامت آن ها را تهدید نمی‌کند.

البته جای این سوال باقی است که وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید شیر و لبنیات و سازمان دامپزشکی به عنوان تایید کننده سلامت این محصولات که طرح پایش سلامت محصولات مختلف کشاورزی از جمله شیر را انجام داده اند چرا با این مسئله مواجه نشده اند یا در صورت مواجه شدن چرا آن را اعلام نکرده‌اند. از سوی دیگر در حال حاضر که این گزارش وزیر بهداشت به دستشان رسیده چرا سکوت کرده‌اند؟!

در این میان سازمان استاندارد هم که مردم به اعتماد آنها این محصولات را مصرف‌می کنند روزه سکوت گرفته و هیچ توضیحی در این باره ارائه نکرده‌اند که خود تامل‌برانگیز است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۳:۴۳

وقتي قيمت شير را بالا ميبرين اين چيزا بررسي نمي شه

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۳:۵۹

با عرض سلام. بايستي خدمت تمام عزيزان عرض کرد که اولا هر کسي با حداقل تجربه در صنايع غذايي و همچنين توليد شير در دامداري ها به روشني مي داند که اضافه کردن روغن پالم به شير به هيچ وجه در دامداري ها امکان پذير نيست ، چون نياز به تجهيزات پيشرفته و دستگاه هموژنايزر دارد ، ثانيا اصلا مسئله جديدي هم نيست ، ثالثا : سازمان دامپزشکي از گذشته تا کنون نه تنها اراده اي در مديريت ان براي اعمال نظارت صحيح وجود نداشته و ندارد ، البته وزارتخانه هم دست کمي از سازمان دامپزشکي ندارد.

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۴:۰۰

حالا مشکل کار برخي آقايان اينجاست که از شانس بدشان کسي وزير بهداشت است که ثروت كافي دارد ، لذا خريدن و يا ساکت کردن وزير محترم بهداشت حداقل با پول ممکن نيست ، از همه مهمتر اين است که اطلاع رساني به مردم کار صحيح و پسنديده اي است ، و کساني که ان را تشويش اذهان عمومي مي دانند ريگ به کفش خودشان است ، ببيند مشکل کجاست که شخص وزير بايستي نسبت به اين موضوع افشاگري کند . زيرا پايين تري ها اگر هم بخواهند نه مي توانند و نه صدايشان به جايي مي رسد.

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۷:۵۰

همش مي گن فشار مالي. ثروت انها را بررسي کنيد ببيند از کجا امده. همش حساب سازي

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۸:۱۸

ما به استناد تاييدوزارت بهداشت واداره استاندارد استفاده ميكرديم، با سكوت وعدم نمونه گيري به موقع مردم را به انواع بيماريها دچار ساختند، اجازه بهره برداري اين دو نهاد روي محصولات ثبت شده،

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۸:۳۸

بابا داعش رو ول کنيد. يکي جلوي خودمونو بگيره