• دوشنبه / ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ / ۰۰:۳۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93051305349
  • خبرنگار : 71214

استفاده از روغن در شیر گردن دامداران افتاد

استفاده از روغن در شیر گردن دامداران افتاد

در حالی که استفاده از روغن پالم در تولید شیر پرچرب تایید و مورد انتقاد واقع شده، کارخانه‌ای که در گزارش سازمان استاندارد به تخلف آن اشاره شده مدعی است "این تخلف از سوی دامداران صورت گرفته و ربطی به فرآیند تولید شیر در کارخانه مذکور ندارد".

در حالی که استفاده از روغن پالم در تولید شیر پرچرب تایید و مورد انتقاد واقع شده، کارخانه‌ای که در گزارش سازمان استاندارد به تخلف آن اشاره شده مدعی است "این تخلف از سوی دامداران صورت گرفته و ربطی به فرآیند تولید شیر در کارخانه مذکور ندارد".

اما طبیعی است که باید سازمان استاندارد و دیگر دستگاه‌های نظارتی این تخلف را بررسی و با متخلف برخورد کنند چرا که استفاده از هر گونه روغن نباتی در شیر ممنوع و مضر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وزیر بهداشت روز گذشته استفاده از روغن پالم در تولید شیر پر چرب را تایید کرد و گفت: بسیاری از شیرهای پرچرب به خاطر چربی روغن چرب هستند که سازمان غذا و دارو این موضوع را پیگیری می کند و ضروری است مردم دقت کنند که بابت چه چیزی هزینه بالاتری پرداخت می‌کنند لذا رییس جمهور گزارش‌های مربوط به این موضوع را در اختیار دارد و در صحبت‌هایی که با وزیر جهاد کشاورزی صورت گرفته به دستور وی استفاده از روغن پالم از 50 درصد به 30 درصد کاهش یافته است.

همچنین محمد فربد، عضو انجمن صنفی صنایع لبنی این مساله را نیز تایید کرد و به ایسنا گفت:‌ اخیرا از سوی سازمان استاندارد استان تهران یک مورد گزارش تخلف استفاده از روغن پالم در شیر پر چرب ارائه شده که صنایع لبنی درخواست کرد این مساله مورد پیگیری قرار گیرد و با کارخانه متخلف در صورت محرز شدن تخلف، برخورد شود.

وی افزود: البته کارخانه‌ای که در گزارش سازمان استاندارد به تخلف آن اشاره شده بود مدعی است که این مشکل و تخلف از سوی دامداران صورت گرفته و ربطی به فرآیند تولید شیر در کارخانه مذکور ندارد اما باید سازمان استاندارد و دیگر دستگاه‌های نظارتی این تخلف را بررسی و با متخلف برخورد کنند چرا که استفاده از هر گونه روغن نباتی در شیر ممنوع است.

عضو انجمن صنفی صنایع لبنی تصریح کرد: این تخلف در یک مورد و یکی از کارخانه‌های تولید شیر و لبنیات انجام شده است اما نباید به گونه‌ای صحبت شود که کل صنایع لبنی زیر سوال بروند چرا که اگر چنین تخلفی در همه صنایع لبنی رخ بدهد این صنعت دچار انحراف بزرگی شده است!

فربد اظهار کرد: تشخیص روغن پالم در شیر به دستگاه‌هایی نیاز دارد که در اختیار صنایع لبنی نیست و این دستگاه‌ها در صنایع روغن نباتی مورد استفاده قرار می گیرند اما به نظر می رسد که این تخلف باید مورد بررسی دقیق‌تری قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: متوسط چربی موجود در شیر تحویل گرفته شده از دامداران بین سه تا 3.5 درصد است که برای تولید شیر پرچرب مکانیزم و فرآیند به گونه‌ای است که دستگاه‌های سپراتور شیر ورودی با 3.5 درصد چربی را به شیر 3.2 درصد چربی تبدیل می‌کنند و سه درصد از چربی آن را از شیر جدا می‌کنند.

عضو انجمن صنفی صنایع لبنی گفت:‌ گرچه تولید شیر بالای 3.5 درصد چربی در صنایع لبنی چندان عرف نبوده و تقریبا وجود ندارد اما اگر کارخانه‌ای بخواهد به عنوان مثال شیر چهار درصد چربی عرضه کند از خامه برای افزایش درصد چربی این محصول استفاده می کند و باید در پروانه بهره برداری آن که از سوی وزارت بهداشت صادر می‌شود ذکر شده باشد که از چه نوع شیر و چه نوعی خامه‌ای به چه میزان استفاده می کنند.

به گزارش ایسنا، روغن پالم روغنی خوراکی است که از قسمت گوشتی میوه درخت نخل روغنی استخراج می‌شود اما روغن هسته پالم از مغز هسته‌های میوه پالم استخراج می‌شود و از نظر ترکیب و خصوصیات فیزیکی با روغن پالم متفاوت است و مصارف و بازار جداگانه ای دارد.

گیاه پالم یا نخل روغنی از گیاهان بومی آفریقاست و امروزه روغن پالم دومین روغن نباتی جهان از نظر تولید به شمار می آید ضمن آنکه بالاترین میزان صادرات را در میان روغنهای نباتی به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha