• چهارشنبه / ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93051506922
  • خبرنگار : 71251

تناقضات استفاده از روغن در شیر رو شد

تناقضات استفاده از روغن در شیر رو شد

در حالی که وزرای بهداشت و کشاورزی استفاده از روغن پالم در شیر را تایید و میزان آن را با وجود کاهش مصرف، 30 درصد اعلام کرده‌اند، مدیرکل استاندارد استان تهران استفاده از چربی نباتی (روغن پالم) را در تولید محصولات لبنی ممنوع اعلام کرده است!

در حالی که وزرای بهداشت و کشاورزی استفاده از روغن پالم در شیر را تایید و میزان آن را با وجود کاهش مصرف، 30 درصد اعلام کرده‌اند، مدیرکل استاندارد استان تهران استفاده از چربی نباتی (روغن پالم) را در تولید محصولات لبنی ممنوع اعلام کرده است!

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، از ابتدای هفته که استفاده از روغن پالم در تولید شیر پرچرب از سوی وزیر بهداشت تایید و اعلام شد گزارش این موضوع به رییس‌جمهور ارائه شده است، موج نگرانی‌ در بازار مصرف شیر و لبنیات شکل گرفت و پرده‌هایی از موضوع از سوی دست‌اندرکاران و تولیدکنندگان برداشته شد که هریک با دیگری تناقضاتی دارد و تامل‌برانگیز است.

در شرایطی ‌که کارخانه‌های لبنی اعلام می‌کنند به دلیل فشار اقتصادی وارده به کارخانه‌ها، استفاده از "پالم" در محصولات لبنی موضوع تازه‌ای نیست و با هدف کاهش قیمت فرآورده‌های لبنی، آنها مجاز به این اقدام هستند و وزرای بهداشت و کشاورزی میزان مصرف آن را 30 درصد عنوان می‌کنند، مدیرکل استاندارد استان تهران از ممنوع بودن استفاده از چربی نباتی (روغن پالم) در تولید محصولات لبنی خبر می‌دهد!

به گفته مسلم بیات اداره استاندارد تهران در تاریخ 19 فروردین امسال نیز طی اطلاعیه‌ای بار دیگر بر غیرقانونی بودن استفاده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی تاکید کرده است و بر این اساس طبق قانون استاندارد استفاده از روغن پالم در تولید اغلب محصولات لبنی مانند شیر پاستوریزه، کره پاستوریزه، خامه پاستوریزه استریل، شیر طعم‌دار، شیر استریل، شیرخشک، پنیر رسیده در آب نمک، پنیر تازه، دوغ، کشک، کشک و ماست پروبیوتیک و محصولاتی از این دست ممنوع است.

مدیرکل استاندارد استان تهران اعلام کرد سال قبل یک مورد تخلف در این زمینه کشف و برخورد شد و قرار است اواخر هفته آینده نیز نتایج تازه‌ترین نمونه‌گیری انجام شده از محصولات لبنی اعلام شود.

از سوی دیگر هاشمی، وزیر بهداشت و حجتی، وزیر جهاد کشاورزی می‌گویند " با برنامه‌های مشترک دو وزارتخانه مبنی بر کاهش مصرف روغن پالم، مصرف این روغن در سال گذشته بیش از 20 درصد کاهش یافته و اکنون میزان مصرف آن 30 درصد است که امیدواریم در آینده نیز این رقم بیش از این پایین بیاید".

به گفته وزیر جهاد کشاورزیبه دلیل قیمت پایین روغن پالم نسبت به دیگر روغن‌ها در کشور، مصرف این روغن بالاست که با توجه به شرایط نامطمئن سلامتی آن باید میزان مصرف آن کاهش پیدا کند لذا اگر اثبات شود هر واحد تولیدی به شکل غیرمجاز از روغن پالم در شیر پرچرب استفاده کرده، طبق قانون و توسط مراجع ذیربط پیگیری و با آن برخورد می‌شود.

در این میان جای سوال است اگر مصرف روغن پالم در شیر و لبنیات ممنوع است چرا وزرای مربوطه مصرف آن را تایید و برای کاهش مصرف آن با توجه به شرایط نامناسبی که برای سلامتی دارد برنامه‌ریزی می‌کنند؟!

از سوی دیگر اگر اداره استاندارد مصرف این روغن را در شیر و فرآورده‌های آن ممنوع اعلام کرده چرا بر اجرای آن نظارت نمی‌کند؟ و حال که موضوع علنی شده مجبور به شکستن سکوتشان شده‌اند و تازه قرار است موضوع را بررسی کنند؟

و اما تناقض قابل توجه دیگر در این خصوص این است که پس از تایید استفاده از روغن پالم در تولید شیر پرچرب از سوی وزیر بهداشت و اعلام ورود دولت و شخص رییس‌جمهور به این مسئله، هر کدام از تولیدکنندگان، صنایع لبنی و دستگاه‌های ذیربط واکنش‌های متعدد و جالبی نسبت به موضوع نشان داده و توپ را به زمین دیگری انداختند و البته در نهایت متخلفان خود را لو دادند.

چراکه کارخانه‌ لبنی که تخلفش در این زمینه محرز شده اعلام کرده است این تخلف در دامداری صورت گرفته اما دیگر صنایع لبنی به این موضوع اعتراف کردند که این اقدام به دلیل فشار مالی در کارخانه‌های لبنی صورت می‌گیرد!

انتظار می‌رود وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید شیر و لبنیات و سازمان دامپزشکی به عنوان تایید کننده سلامت این محصولات که طرح پایش سلامت محصولات مختلف کشاورزی از جمله شیر را انجام داده و می‌دهند نسبت به موضوع حساسیت بیشتری به خرج دهند و سازمان استاندارد هم که مردم به اعتماد آنها این محصولات را مصرف‌ می‌کنند، توضیح قابل قبولی برای روشن شدن افکار مصرف‌کنندگان و برطرف کردن نگرانی‌اشان داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۱:۵۱

در کلاس اول يا دوم مي خوانديم وقتي که به شير مقداري اب اضافه ميکردند وبه دست مردم مي دادند وسيل مي امد همه ثروت متقلب را باخود مي برد ميگفتيم قطره قطره جمع شود وانگهي درياشود دست کارخانجات لبني درد نکنه براي کاهش گرفتاري هاي مالي اقدام به تقلب ميکنند البته برقوه قضاييه است که اموال اين جماعت را بررسي کند تا مشخص شود ايا گرفتاري مالي داشته اند يا نه حريصند وزياده طلب