وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است: هیئت نظارت بر مطبوعات، بیشتر نقش چماق را داشته است.
به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی جنتی با بیان اینکه بحثی که باید در هیئت نظارت بر مطبوعات دنبال شود، این است که مطبوعات همواره نباید در این هیئت تنبیه شوند، اظهار کرد: هیئت نظارت بر مطبوعات باید از رسانههایی که محتوایی غنی دارند، تشکر و این نشریات را تشویق کند، نقش هیئت نظارت نباید فقط در این خلاصه شود که بهدنبال خطاهای رسانهها باشد تا آنها را تنبیه کند.
جنتی با اشاره به موضوع دانشنامهی مطبوعات ایران، بیان کرد: نقشی که مطبوعات و رسانههای ما در شفافسازی و مقابله با فساد دارند، بر هیچ کسی پوشیده نیست. کشور ما در همهی زمینهها نسبت به کشورهای منطقه، پیشرو بوده است و اکنون نیز در زمینهی توسعهی نشریات، فاصلهی قابل توجهی نسبت به همسایگان دارد.
او با اشاره به سفر اخیر هیئت دولت به ترکیه، گفت: در سفر اخیر به ترکیه، آقای اردوغان - نخستوزیر ترکیه - از پارلمان این کشور تعریف و به قدمت آن اشاره کرد. آقای روحانی - رییسجمهور - نیز پرسید که پارلمان ترکیه در چه سالی تأسیس شده است؟ او پاسخ داد، در سال 1920 و آقای روحانی در پاسخ گفت که پارلمان ایران در سال 1906 تأسیس شده است.
وزیر ارشاد ادامه داد: جای دانشنامهی مطبوعات در کشور ما بسیار خالی بود؛ البته این کار بسیار سنگین است و به کمکهای شخصیتهای علمی نیاز دارد و همه باید در این زمینه کمک کنند. تا این دانشنامه به اثری ماندگار تبدیل شود. مسوولیتی که نسبت به این دانشنامه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برمیگردد، حمایت از آن است که قطعا ما این کار را انجام خواهیم داد.
جنتی با تأکید بر اینکه باید در این دانشنامه بهصورت بیطرفانه به معرفی روزنامهنگاران نیز پرداخته شود، یادآوری کرد: ما باید بدون لحاظ کردن برخی موضوعات سیاسی، کسانی را که در این حوزه فعالیت و به روزنامهنگاری خدمت کردهاند، معرفی کنیم.
به گزارش خبرنگار ایسنا، امروز (دوشنبه، 26 خردادماه) از نخستین جلد دانشنامهی مطبوعات ایران با یاد پروفسور کاظم معتمدنژاد بهعنوان یکی از اعضای هیئت علمی این دانشنامه، رونمایی شد.
نخستین جلد دانشنامهی مطبوعات ایران که مدخل الف و آ را شامل میشود، در دفتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور حسین انتظامی - معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی -، محمدجعفر محمدزاده - معاون پیشین مطبوعاتی - ، امیر محبیان - روزنامهنگار -، الیاس حضرتی - مدیرمسوول روزنامهی اعتماد -، حجتالاسلام محمود دعایی - مدیرمسوول روزنامهی اطلاعات -، محمدتقی روغنیها - سرپرست روزنامهی ایران -، محمدعلی وکیلی - مدیرمسوول روزنامهی ابتکار، بیژن مقدم - مدیرمسوول روزنامهی جام جم -، مهدی رحمانیان - مدیرمسوول روزنامهی شرق - و جمعی از اهالی مطبوعات، رونمایی شد.
محمدجعفر محمدزاده - سرپرست این دانشنامه - گفت: جای این دانشنامه در فضای فرهنگی کشور بسیار خالی بود و این کار در نوع خودش، کاری روشمند و اساسی است که از شهریورماه 1390 با بهرهگیری از تجربههای بزرگانی مانند مرحوم پروفسور معتمدنژاد کلید خورد. این دانشنامه به معرفی مطبوعات ایران از سال 1253 تا کنون میپردازد و در مدت چهار سال، کار آن به پایان خواهد رسید.
او با بیان اینکه در فاز اول، نشریات فارسیزبان ایرانی در این دانش نامه معرفی میشوند، توضیح داد: در فازهای بعدی، نشریات فارسیزبانی که در خارج از ایران فعالیت کردهاند و کسانی که نقش مهمی در روزنامهنگاری ایران داشتهاند، معرفی خواهند شد.
معاون پیشین مطبوعاتی افزود: در این دانشنامه تلاش شده که کاملا بیطرفانه قضاوت شود و آنچه که واقعیت بوده است، گزارش داده شود.
حسین انتظامی - معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزیر ارشاد - نیز این نشست گفت: ما نسبت به کشورهای منطقه در مظاهر مردمسالاری و تمدن، پیشرو هستیم. بنابراین باید راه گذشته را ادامه دهیم و انجام چنین کارهایی میتواند توان مضاعفی به ما ببخشد.
انتهای پیام
نظرات