امیراطهر سهیلی در گفتوگو با ایسنا در حاشیه بیست و دومین جشنواره فیلم فجر مشهد ضمن اشاره به سابقه همکاری و دوستی دیرینه خود با «رضا فرهمند» کارگردان فیلم سینمایی لولی، اظهار کرد: ایده اولیه شکلگیری داستان فیلم از ذهن رضا فرهمند نشأت گرفت و با مشارکت ۳ شخصیت اصلی فیلم گلسا، منیر و صفورا توسعه پیدا کرد.
وی با تأکید بر تمایز قائل شدن میان هنر و صنعت سینما، «لولی» را اثری هنری توصیف و خاطرنشان کرد: این فیلم خود را مقید به قواعد و الزامات صنعت ندانسته و در راستای خدمت به هنر سینما گام برمیدارد. فضاسازی ویژه، اتمسفر تأثیرگذار و حس و حالی که در فیلم جاری است، آن را به اثری ماندگار در ذهن مخاطب بدل ساخته و ما را به اصالت سینما رهنمون میسازد.
سهیلی ادامه داد: این فیلم از ابتدا با رویکردی خاص و برای مخاطبی خاص نگاشته نشده است؛ ما قصهای داشتیم که قرار بود آن را به زبانی ویژه روایت کنیم. این التزام به اصول سینمای سنتی، در فضایی کاملاً سنتی متبلور شده است.
وی در پیامی خطاب به جوانان علاقهمند به فعالیت در عرصه سینما، بر اهمیت پشتکار و استقامت بیش از استعداد و دانش تأکید کرد و گفت: در این مسیر نباید تسلیم شد. باید با تمام توان به تلاش و کوشش ادامه داد.
نویسنده فیلم «لولی» با اشاره به دشواریهای موجود در مسیر سینما، تصریح کرد: عامل اصلی موفقیت در این راه، تابآوری و استمرار است. به جوانان توصیه میکنم با عزمی راسخ و ارادهای پولادین وارد این عرصه شوند.
سهیلی انتقال قدرت از مرد به زن را از ویژگیهای برجسته فیلم «لولی» دانست و افزود: این نوع از صحنهها و مضامین، کمتر در سینما مورد توجه قرار گرفتهاند.
نویسنده فیلم «لولی» ضمن انتقاد از کمتوجهی برخی از اصحاب رسانه و سینما به جشنواره فیلم فجر، مطرح کرد: از اصحاب رسانه میخواهم تا با رویکردی پرسشگرانه و کنجکاوانه، به دنبال کشف استعدادهای جدید و حمایت از فیلمسازان جوان باشند.
وی با انتقاد از رویکرد گزینشی جشنواره، عنوان کرد: متأسفانه این جشنواره بیشتر به محفلی برای کارکنان و وابستگان سازمانهای دولتی تبدیل شده است و کمتر به هنرمندان واقعی و دغدغههای آنها توجه دارد.
نویسنده فیلم «لولی» در خصوص موازیکاری جشنواره فیلم فجر مشهد با جشنواره اصلی که در تهران برگزار میشود، اظهار کرد: شاید لازم باشد در مورد زمانبندی این رویداد با رویدادهای مهم سینمایی دیگر بازنگری شود تا بتوان از تمام ظرفیتهای موجود به نحو احسن استفاده کرد.
سهیلی با اشاره به عدم دعوت از برخی هنرمندان مشهدی به جشنواره، خاطرنشان کرد: به نظر میرسد اگر هدف حمایت از هنرمندان است، باید این حمایت به صورت جامع و فراگیر صورت پذیرد. شایسته است از هنرمندان برجسته شهر دعوت به عمل آید و اگر قصد حمایت از هنرمندان را دارند، باید این کار را به درستی و با تمام وجود انجام دهند.
انتهای پیام
نظرات