• یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1403112115692
  • خبرنگار : 71533

باهنر: تصویب‌نشدن FATF بار سنگین‌تری روی تحریم‌هاست/مشکل تحریم با تصویب FATF حل نمی‌شود

باهنر: تصویب‌نشدن FATF بار سنگین‌تری روی تحریم‌هاست/مشکل تحریم با تصویب FATF حل نمی‌شود

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با تصویب FATF تحریم‌ها حل نمی‌شود اما تصویب‌نشدن این دو مورد بار سنگین‌تری روی تحریم‌هاست، حتی اگر برخی از کشورها بخواهند تحریم را دور بزنند، تحریم‌کننده‌ها سود می‌برند و کشورهایی که بخواهند با ما همکاری کنند دچار مشکل خواهند شد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا باهنر در نشستی خبری در خبرگزاری مهر با اشاره به موافقت خود با FATF، گفت: اشتباه فنی در رسانه‌ها به وجود آمده است، اما آنچه در مجمع مطرح است CFT و پالرمو است. مجموعه کنوانسیون‌ اف‌ای‌تی‌اف ۴۱ حکم دارد که نیازمند همراهی و هماهنگی اعضاست. ایران به ۳۸ حکم FATF عمل کرده است و حالا برخی از احکام پالرمو و CFT مطرح است که ابتدا در مجلس دهم تصویب شد و اما در اختلاف مجلس با شورای نگهبان آن را در نهایت به بررسی در مجمع موکول کرد و مجلس که باید از مصوبه خود دفاع می‌کرد به دلیل تفاوت مواضع دوره یازدهم با دوره دهم به ایجاد یک فاصله در این مسیر منجر شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: اگر مصوبه‌ای تا یک سال در دستور کار مجمع نباشد از دستور خارج می‌شود و حالا پالرمو و CFT با جواز رهبری مجدد در کمیسیون‌های مجمع بررسی می‌شود و در نهایت به صحن مجمع می‌رود و آنجا باید تصمیم گرفته شود، اما در پاسخ به اینکه تصویب می‌شود یا نه، باید بگویم من سخنگوی مجمع نیستم. اعلام کردم با هردو کنوانسیون موافقم. فعلاً در کمیسیون موضوع در حال بررسی است. CFT دارای ایرادات شورای نگهبان است و پالرمو مورد ایراد شورای عالی نظارت مجمع است که اکنون نسبت به موارد ایرادی حضور ذهن ندارم.

وی با اشاره به تضمین‌های پیوستن به CFT و پالرمو باوجود تحریم‌ها، گفت: با تصویب FATF تحریم‌ها حل نمی‌شود، اما تصویب‌نشدن این دو مورد بار سنگین‌تری روی تحریم‌هاست، حتی اگر برخی از کشورها بخواهند تحریم را دور بزنند، تحریم‌کننده‌ها سود می‌برند و کشورهایی که بخواهند با ما همکاری کنند دچار مشکل خواهند شد.

باهنر ادامه داد: بررسی‌ها در کمیسیون در حال انجام است و هنوز به صحن مجمع تشخیص نیامده است اما تا به حال آن مسائلی که در کمیسیون مطرح شده را کمیسیون تایید کرده و البته هنوز برخی مسائل باقی مانده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی درباره تعیین تکلیف لایحه ساماندهی کارکنان دولت که به مجمع تشخیص ارجاع شده، گفت: متأسفانه دولت همه درآمدهای خود را با وجود کاهش درآمدهای نفتی صرف حقوق کارکنانش می‌کند. اکنون بالای ۸۰ درصد بودجه دولت هزینه جاری است. عرف کارمندی دولت یک عرف معمول نیست؛ کشوری داریم که دو برابر ایران جمعیت دارد و ۶۰۰ هزار نفر کارمند دارد و ما با ۸۵ میلیون جمعیت به حدود ۵ میلیون کارمند حقوق می‌دهیم.

وی یادآور شد: مجلس قبل برای سامانه کارکنان موضوعی مطرح کرد تا آنانی که استخدام نیستند به استخدام دولت درآیند. اگر حتی کارکنان دولت در خانه بنشینند حقوق آنان را بدهیم هزینه‌ها کمتر می‌شود.

باهنر تصریح کرد: وقتی در اداره ۲۰ نفر باید یک موضوع را تأیید کنند، ارباب رجوع ۲۰ برابر بیشتر معطل می‌شود. این ساماندهی کارکنان یعنی بیشتر خودمان را در نظام بروکراسی غرق کنیم. مجمع تشخیص مصلحت نظام با این مصوبه مجلس مخالفت کرده است، اما نمایندگان مجلس علیه ما حرف می‌زنند که ما این موارد را تحمل می‌کنیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره ساماندهی بازار خودرو و تأخیر در تصویب آن، اظهار کرد: ما که مصلحت را در نظر داریم باید سبد سیاستی را هم ببینیم. اگر بخواهیم مباحث را انفرادی ببینیم، امور پیش نمی‌رود. دولت در لایحه خود ۲ میلیارد یورو را برای واردات خودرو اختصاص داده است و مجلس گفته است این میزان را به ۳.۳ میلیارد برسانید که تا ۲.۲ میلیارد توافق کردند، اما همچنان مجلس به ۳.۳ میلیارد اصرار دارد و دولت می‌گوید مقدار مشخصی درآمد ارزی داریم و باید برای کالاهای اساسی اولویت‌بندی کنیم.

باهنر یادآور شد: برای مدیریت متراکم کشور چاره‌ای جز اولویت‌بندی ندارد، در زمینه واردات خودرو باید مشخص شود کسری ارزی از کجا تأمین شود. حدود ۷ میلیارد دلار به واردات قطعات خودرو اختصاص می‌دهیم و عرف جامعه اینطور است که ما خودروسازان داخلی داریم به نام ایران‌خودرو که با گران‌ترین قیمت خودرو را می‌فروشد. خریداران متضرر هستند و خود خودروساز به‌شدت متضرر است و ایران‌خودرو در آستانه ورشکستگی است. همه در این شرایط ضرر می‌کنیم در حالی که باید شرایط بُرد-بُرد داشته باشیم. ما در مجمع تشخیص مصلحت باید مصلحت کشور را در نظر بگیریم.

وی در بخش دیگری از این نشست خبری با بیان اینکه بیش از ۱۰ سال است رهبری سال را با مسائل اقتصادی نامگذاری می‌کنند، اظهار کرد: دست‌اندرکاران اداره مملکت به این مطالبه‌ای به حق رهبری انقلاب متاسفانه پاسخ خوبی ندادند و شاید هم نتوانستند. نمی‌خواهم آنان را محکوم کنم و بگویم نخواستند به این مطالبه پاسخ دهند. یکی از مشکلات ما این است اقتصاد را به بخش خصوصی واگذار نکردیم و به آنان میدان نداده‌ایم.

باهنر ادامه داد: عده‌ای اجازه نمی‌دهند بخش خصوصی وارد میدان شود، در دوره آقای پزشکیان عده‌ای پیگیری شدند بخش خصوصی فعال‌تر شود. باید مراقب باشیم بخش خصوصی نیز به دنبال رانت نباشد. یکی از مشکلات ما این است که سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی به‌درستی اجرا نشده است. توصیه ما این است مجمع تشخیص مصلحت نظام سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی را بازنگری کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی درباره اشتباه محاسباتی غربی‌ها مبنی بر تضعیف مقاومت، اظهار کرد: رئیس‌جمهوری جدید آمریکا بارها گفته است که ایران قوی است، البته او در همین حرف‌هایش هم شیطنت دارد و باید لایه‌های مختلف آن را دید. برخی امروز مرتب می‌گویند ترامپ دیوانه است، من این را قبول ندارم. او افرادی کیّس و کینه‌جو و البته متفکر پیرامون خود جمع کرده است و اتفاقاً آنان دوست دارند که ترامپ را دیوانه بنامیم تا غیرقابل پیش‌بینی برسد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر هم ایران‌هراسی را تبلیغ می‌کنند. ترامپ حتی وقتی که می‌گوید ایران قدرتمند است و موشک دارد و می‌خواهد بمب بسازد می‌خواهد تبلیغ ایران‌هراسی را بکند. یعنی هم تبلیغ ایران‌هراسی کنند و هم تبلیغ دیوانه بودن ترامپ تا از او فاصله بگیرند و کسی دربرابرش نباشد.

باهنر افزود: بعضی وقت‌ها اگر دشمن گفت ایران خیلی قدرتمند است و موشک‌هایش چنان است  ما نباید نسبت از این سخنان هیجان‌زده شویم و بگوییم به‌به، آنان از ایران می‌ترسند. رهبری بارها فرمودند اگر دشمنان بدانند می‌توانند جمهوری اسلامی را از میان بردارند، لحظه‌ای درنگ نمی‌کنند. آنان می‌دانند نمی‌توانند. البته اگر حمله نظامی به ما شود، هزینه‌های زیادی به ما متحمل می‌شود و نیز آنان هم می‌دانند ما هم هزینه‌های زیادی را به آنان متحمل خواهیم کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: دشمن می‌داند ما قدرتمند هستیم ما قدرت دفاعی داریم تا کسی نتواند به حریم ایران تجاوز کند که اگر چنین کنیم دست آنان را قطع خواهیم کرد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دوقطبی‌سازی در جامعه با بهانه‌هایی همچون تصویب لوایح CFT و پالرمو تصریح کرد: رهبری بارها گفته‌اند مسائل حاشیه را به متن نیاوریم، در زمینه فیلترینگ هم عده‌ای کفن می‌پوشند و عده‌ای شعار مرگ می‌دهند. اصلی‌ترین قدرت ما بیش از پهپاد و موشک‌ها، انسجام و وحدت ملی است. همراهی مردم و حاکمیت هم قدرت مهم نظام ماست.

باهنر با بیان اینکه دشمن با جنگ ترکیبی که ایجاد می‌کند فقط می‌خواهد مردم را از هم و مردم را از نظام جدا کند، گفت: باید حواسمان جمع باشد. اگر دوقطبی‌سازی‌ها آگاهانه باشد خیانت است و جهاد تبیین همین است که رسانه‌ها مسائل را تبیین و تشریح کنند تا امروز دوقطبی‌های غیرضرور در کشور مطرح نکنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۱۳:۰۱

تحریمها با اف تی اف حل نمیشه با مذاکره که حل نمیشه پس با چی حل میشه

avatar
دیروز ۱۹:۲۵

سلام ، قطعا با مقاومت حداکثری در برابر رژیم صهیونی و آمریکای جهان خوار پیروز خواهیم شد

avatar
دیروز ۲۳:۰۴

تا زمانی که برای شرافتمون ارزش قائل باشیم و استقلال کشور برامون مهم باشه هیچوقت تحریمها برداشته نخواهد شد. تنها راه روی پای خود ایستادن و قوی شدن هست.

avatar
دیروز ۱۳:۱۷

تصویب FATF هیچ ربطی به لغو تحریم ندارد

avatar
دیروز ۱۳:۲۹

با دلار ۱۰۰ هزار تومان دیگر مشکلی از مردم گره گشایی نخواهد شد

avatar
دیروز ۱۵:۴۳

اقای رییسی عزیز چطور شد بدون پیوستن به اف ای تی اف کارهارا به ان خوبی پیش بردی

avatar
دیروز ۱۶:۴۷

غربیها چندین میلیارد دلار به رژیم اسراییل کمک میکنند ،ولی میگند ایران حق نداره کوچکترین کمکی به مظلومان عالم کنه..

avatar
دیروز ۱۸:۱۴

باورکنید fatfهیچ گشایشی در کار نخواهد داشت

avatar
دیروز ۱۸:۳۳

برای ساختن ساختمان اول فونداسیون لازم است هیچکس مدعی نیست که اکر فونداسیون ریخته شود ساختمان درست می‌شود اما بدون فونداسیون ساختمانی ساخته نمی شود FATF فونداسیون است نه ساختمان

avatar
دیروز ۱۹:۳۴

اگر هر فردی ایرانی واقعاً وطن پرست باشد می‌فهمد که FATF سند خیانت به کشور است... دوستان گرانی دلار و طلا هیچ ربطی به FATF ندارد

avatar
دیروز ۲۳:۳۰

فقت تصویب این لایه و رفتن زیر بار این خسارت کامل برای ایران و باز کردن پای جاسوس‌ها و ترورها در ایران میشه و نفعش برای دوتابعتیها که پول جابه جا کنند

avatar
امروز ۰۱:۴۲

چند ساله یک نفر درست و حسابی نیامد روشن کند که اصلا این FATF اگر قبول کنیم این مشکل را دارد اگر هم قبول نکنیم این مشکل ولی اگر خدا وکیلی درد از مشکلات مردم را دوا میکند قبول کنید

avatar
امروز ۰۷:۵۴

همه ی کسانی که در کشور با اف ای تی اف مشکل دارند مطمعن هستیم که یه جای کارشون می لنگه و رانت خواری کرده اند و از این بابت احساس خطر می کنند.

avatar
امروز ۰۸:۴۶

تصویب fatf ، حداقل جلوی دزدی‌ها و اختلاسها رو میگیره . که خود این اختلاسها باعث بی پولی و گرانی کشور شده است