• جمعه / ۲۳ خرداد ۱۳۹۳ / ۰۸:۴۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93032311984
  • خبرنگار : 71214

مدیر عامل یک شرکت‌ تولیدکننده روغن نباتی:

صادرات روغن نباتی برای تنظیم بازار ممنوع شد

صادرات روغن نباتی برای تنظیم بازار ممنوع شد

واردات روغن خام، تبدیل آن به روغن نباتی و صادرات روغن نباتی می‌تواند برای کشور ارزش افزوده داشته باشد اما اکنون با هدف تنظیم بازار، صادرات روغن نباتی محدود شده است.

واردات روغن خام، تبدیل آن به روغن نباتی و صادرات روغن نباتی می‌تواند برای کشور ارزش افزوده داشته باشد اما اکنون با هدف تنظیم بازار، صادرات روغن نباتی محدود شده است.

محمد عباسعلی‌پور - مدیرعامل یکی از شرکت‌های تولیدکننده روغن نباتی در کشور - در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) درباره ممنوعیت صادرات روغن نباتی اظهار کرد: لزوما نباید صادرات محصولات و کالاهای تولیدی در داخل رونق پیدا کند، می‌توان مواد خام را وارد کرد و با تبدیل آن به کالایی با ارزش افزوده بالاتر، برای کشور ارز بیشتری به ارمغان آورد.

وی افزود: گر چه سالانه حدود یک میلیون و 500 هزار تن روغن نباتی تولید می‌شود که یک میلیون و 400 هزار تن آن از محل واردات روغن خام تامین می‌شود اما می‌توان روغن خام را وارد کرد و با تبدیل آن به ارزش افزوده و صادرات روغن نباتی که در سال‌های گذشته نیز رواج داشته است، میزان ارزآوری کشور از صادرات کالاهای غیر نفتی را افزایش داد.

مدیر عامل یکی از شرکت‌های تولیدکننده روغن نباتی ادامه داد: روغن نباتی تولید شده در داخل به آسیای میانه، کردستان عراق، افغانستان و دیگر کشورهای همسایه صادر می‌شد و می‌توانستیم با افزایش صادرات این محصول، ارزآوری را افزایش دهیم.

عباسعلی‌پور تاکید کرد: واردات روغن خام یا دانه‌های روغنی برای صنایع تولید روغن نباتی تفاوتی ندارد چراکه مهم برای این شرکت‌ها این است با دریافت روغن خام و ماده اولیه، تولید روغن نباتی را ادامه دهند. البته اگر واردات دانه‌های روغنی که در کشور به صورت محدود تولید می‌شود، افزایش یابد می‌توان امیدوار بود که صنایع روغن‌کشی در ایران فعال‌تر شده و اشتغال‌زایی در این صنعت نیز افزایش یابد.

وی اظهار کرد: صنایع روغن‌کشی باید توان مالی و اعتباری خود را برای واردات دانه‌های روغنی افزایش دهند چراکه دولت وظیفه‌ای برای واردات دانه‌های روغنی ندارد و تنها می‌تواند ضمن تقویت کردن بخش خصوصی برای واردات، در راستای تنظیم بازار مقدار محدودی دانه‌های روغنی یا روغن خام وارد کند که در این صورت دولت، شرکت بازرگانی دولتی را موظف به انجام این کار می‌کند تا مشکلی در تامین امنیت غذایی در کشور به وجود نیاید.

عباسعلی‌پور خاطر نشان کرد: در گذشته واردات روغن خام از نظر تامین ارز و دیگر مسائل ریالی و بانکی با مشکل مواجه بود اما اخیرا این مشکل برطرف شد و واردات انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha