استاد دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران گفت: ورزش دانشگاهی را در ایران از بین رفته میدانم چرا که دیگر شاهد شکوفایی استعدادهای ورزشی در میان دانشجویان و جذب آنها به ورزش قهرمانی و حرفهای نیستیم.
دکتر علی اصغر رواسی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی وضعیت ورزش دانشگاهی در ایران اظهار کرد: ورزش دانشگاهی را از بین رفته میدانم. چرا که دیگر ورزشی به معنای واقعی در دانشگاهها شاهد نیستیم. ورزش دانشگاهی تنها خلاصه به یکسری تیمداری شده و مسئولان سعی میکنند برخی تیمها را به هر شکل ممکن با پول حفظ کنند. اما این که دانشگاه نقشی در ورزش کشور داشته باشد به کلی از بین رفته است، در صورتی که تا 15، 20 سال پیش دانشگاهها در بسیاری از رشتههای ورزشی مربیان مطرحی داشتند و تمرینات و مسابقات نیز به صورت منظم انجام می شد که بر اثر همین انضباط و تلاش دانشجویان بسیاری جذب ورزش قهرمانی و حرفهای می شدند.
استاد دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر شاهد هیچ گونه فعالیت مثمر ثمری در جهت جذب دانشجویان به ورزش همگانی و حرفهای نیستیم و تیمهای دانشگاهی در حد بسیار ضعیفی حاضر میشوند و مسابقات خارجی نیز با حضور قهرمانان ملی که جذب دانشگاهها می شوند صورت میگیرد که این به هیچ وجه مطابق با رسالت ورزش دانشگاهی نیست.
رواسی در مورد دلایل افت ورزش دانشگاهی در ایران خاطرنشان کرد: تا حدودی خود دانشجویان در این قضیه مقصرند که به ورزش علاقهی چندانی مانند گذشته ندارند. اما مقصر اصلی مسئولان هستند که با مدیریت غلط و تصمیمات نادرست نسبت به ورزش قریب به 5 میلیون دانشجو بیتفاوت هستند و من آنها را مقصر میدانم. والدین نیز دیگر مانند سابق فرزندانشان را به فعالیتهای ورزشی تشویق نمیکنند. کمبود بودجه تربیت بدنی دانشگاهها نیز از جمله مهمترین دلایل رکود ورزش دانشگاهی است. هر چند دانشگاهها در شهرستانها عموما از وضعیت سخت افزاری مناسبی برخوردارند. اما در تهران به هیچ وجه این گونه نیست و حجم فضای ورزشی در دانشگاههای تهران بسیار محدود است. جا دارد مسئولان نسبت به تامین بودجه ورزش دانشگاهی اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی برنامهریزی مناسب و استفاده از متخصصان ورزش دانشگاهی را از جمله راهکارهای رشد ورزش دانشگاهی دانست و افزود: نباید مسابقات دانشجویان تنها به برگزاری المپیادهای ورزشی که به صورت سالیانه برگزار شود اکتفا شود. باید میان دانشگاهها در رشته های مختلف ورزشی مسابقات تدارک دیده شده تا با این کار دانشجویان انگیزهی بیشتری برای پرداختن به فعالیتهای ورزشی و نشان دادن استعدادهای خود داشته باشند. به نظر من مسئولان امر بایداز مدیران ورزشی قویتری در دانشگاهها استفاده کنند که این خیلی کار سخت و پیجیدهای نیست و میتوان طی دو سال ورزش دانشگاهی در ایران را شکوفا کرد.
استاد دانشکدهی تربیت بدنی دانشگاه تهران، پورکیانی مدیر کل جدید تربیت بدنی وزارت علوم را دارای تجارب مفید در ورزش دانشگاهی دانست و گفت: او مدیری توانمند و با سوابق دانشگاهی بسیار خوب است و افراد این حوزه را نیز به خوبی میشناسد. فکر میکنم در صورتی که حمایت جدیتری از ورزش دانشگاهی از طرف مسئولان بالاتر صورت گیرد میتوانیم با وجود ایشان شاهد رشد ورزش دانشگاهی باشیم.
وی با بیان این که ورزش همگانی نیز در جامعه تا حدودی فراموش شده است، افزود: ورزش همگانی نیز فقط معطوف به ورزش مردم در پارکها و همایشهای پیاده روی که از طریق تلویزیون پخش میشود شده است و ورزش همگانی ما نیز از بین رفته است. در حالی که ورزش همگانی میتواند زیر بنای سلامت جامعه را تشکیل دهد. متاسفانه توجه مسولان ورزشی فقط به کسب مدال و ورزش قهرمانی معطوف شده است. در رشتههای وزنه برداری و کشتی که صاحب عناوین جهانی المپیک هستیم دیگر مانند گذشته استعدادپروری انجام نمیشود. واقعا ما چند وزنه بردار یا کشتی گیر در سطح کشور داریم که به صورت اصولی برای جذب به این رشتهها فعالیت میکنند. در حالی که این گونه رشتهها نیز باید همگانی شوند و تنها ورزش همگانی به پیاده روی خلاصه نشود.
انتهای پیام
نظرات