یک هنرمند معتقد است، برای فروش آثار هنرهای تجسمی ایرانی علاوه بر کریستی باید بازارهای دیگری هم فراهم شود؛ البته هیچیک به اعتلای هنر ایرانی کمک نمیکنند.
معصومه مظفری در گفتوگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی تاثیر حراجی کریستی بر هنرهای تجسمی ایرانی، توضیح داد: این حراجی در هنرهای تجسمی ایران هم اثر مثبت و هم اثر منفی دارد. دربارهی آثار مثبتی که این حراجی دارد میتوانیم به بازاری که برای هنر ایرانی فراهم کرده است اشاره کنیم ولی این حراجی تأثیرات منفی هم دارد که اثرات طولانیمدت بر هنرهای تجسمی ایرانی خواهد گذاشت.
او افزود: اینکه یک شکل خاص نقاشی با یک سلیقه مشخص به هنرمندان ما دیکته شود، یک مشکل بزرگ است و ممکن است ضربهی بدی به نقاشی ایرانی بزند؛ این باعث میشود جوانان که میتوانند خلاق باشند و کارهای متفاوتی انجام دهند فقط در یک مسیر مشخصی اثر هنری تولید کنند و این به ضرر هنر ما خواهد بود.
رییس هیئت مدیرهی انجمن صنفی نقاشان ایران دربارهی شرکت آثار هنری ایرانی در سایر حراجیهای بزرگ دنیا اظهار کرد: عدهای بعد از سالها سعی و تلاش توانستند بازار دبی را برای هنر ایرانی درست کنند. برای شرکت آثار ایرانی در بازارهای بزرگ دیگر دنیا هم نیاز است که عدهای دیگر مدتها سعی و تلاش کنند. از نظر من باید کار شود تا بتوانیم به بازارهای دیگر دنیا هم راه یابیم.
مظفری دربارهی بحث نظارت بر این حراجیها توضیح داد: من با نظارت نهادهای خصوصی بر حراجی کریستی موافقم اما موافق با این نیستم که انجمن صنفی نقاشان یا مجمسهسازان بخواهد بر کار کریستی نظارت کنند چون اساس کار انجمن این نیست که بخواهد کاری را به بازار ببرد. در اساسنامهی انجمن تلاش در راستای اعتلاء و پیشرفت نقاشی مطرح شده است و حراجی مغایر با این هدف است.
این هنرمند همچنین بیان کرد: جزو آرزوهای انجمن نیست که کار به حراجی کریستی ببرد ولی فکر میکنم که گروههای دیگر مانند بخشهای خصوصی میتوانند این وظیفه را بر عهده بگیرند تا به این وسیله فقط یک سلیقه در حراجی شرکت نکند و سلیقههای مختلف امکان حضور پیدا کنند.
انتهای پیام
نظرات