حفظ آثار و مستندات باقی مانده از جنگ ضروری است زیرا با دیدن آن بخشی از دفاع مقدس برای هر فرد تداعی میشود و میتوان در راستای تداوم ارزشهای این دوره باشکوه، از آن بهره برد.
"علی مهدیخانی" مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان زنجان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، اظهارکرد: بسیاری از کشورها برای بازسازی گذشته خود تلاش میکنند صحنههای واقعی اتفاق افتاده در دوران جنگ کشور خود را حفظ کنند تا افرادی که برای بازدید به این مناطق جنگی میآیند با دیدن موارد، صحنههای واقعی جنگ و شجاعت سربازان را تداعی و در ذهن خود مجسم کنند اما در کشور ما با توجه به اینکه هنوز سالهای زیادی از دوران جنگ نگذشته است و صحنههای بکری در مناطق عملیاتی وجود داشت، به دلیل برخی اقدامات این مناظر به هم خورده است.
یک بخش از این امر قابل توجیه است ولی میشد بخشی از این آثار را به ویژه آنهایی که در حاشیه محور مواصلاتی اهواز بود، سالم بماند ولی این اتفاق نیفتاد و به جز چند تانک با لولههای بریده چیز دیگری در این مسیر به چشم نمیخورد.
وی با تاکید بر لزوم بازسازی مناطق عملیاتی، تاکید کرد: در منطقه عمومی شلمچه علیرغم اعتراض رئیس وقت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، این محل به عنوان منطقه آزاد اعلام شد و بسیاری از آثار آن جا از بین رفت و علیرغم تلاش برای بازسازی برخی از آثار، صحنههای اصلی و واقعی به جا مانده از جنگ به هم خورد.
مهدیخانی درخصوص منطقه عملیاتی فکه نیز گفت: در منطقه عملیاتی فکه به دلیل آلودگی به میدان مین و خطرات جانی، تردد زوار در بسیاری از مناطق امکانپذیر نیست و همین موضوع باعث شده است آثار جنگ در این منطقه تقریبا دست نخورده باقی مانده است.
وی اظهار کرد: ماموریت دینی و اعتقادی برای انتقال ارزشهای دوران دفاع مقدس به نسلی که جنگ و دفاع مقدس را درک نکردهاند وظیفه همگان است، به ویژه اثری که اردوی راهیان نور و بازدید مناطق عملیاتی بر زوار دارد، لذا همه باید تلاش کنند تا این آثار مستند حفظ شود.
انتهای پیام
نظرات