• شنبه / ۳ اسفند ۱۳۹۲ / ۱۸:۳۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92120301540
  • خبرنگار : 71191

هشت سال مشکلات برای میراث فرهنگی

هشت سال مشکلات برای میراث فرهنگی

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: هشت سال گذشته برای میراث فرهنگی کشور، سال‌های مشکلات بود که مواردی مانند انتقال معاونت‌ها به برخی استان‌ها باعث بروز مشکلات زیادی در بدنه‌ی این سازمان شد.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: هشت سال گذشته برای میراث فرهنگی کشور، سال‌های مشکلات بود که مواردی مانند انتقال معاونت‌ها به برخی استان‌ها باعث بروز مشکلات زیادی در بدنه‌ی این سازمان شد.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مسعود سلطانی‌فر اظهار کرد: امیدوارم با آرامش، همفکری، همگرایی و راهنمایی کارشناسان و پیشکسوتان خبره و اساتید این حوزه، مشکلات سال‌های گذشته را برطرف و به سلامت از آن‌ها عبور کنیم.

وی که در آیین افتتاح نمایشگاه «بحر در کوزه» در مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی سخن می‌گفت، ادامه داد: برای احیا، مرمت، حفظ و نگهداری اماکن و بناهای تاریخی، به اعتباری خیلی بیش از آنچه تا کنون به‌عنوان منابع به سازمان میراث فرهنگی اختصاص یافته است، نیازمندیم. براساس بررسی‌های مقدماتی انجام‌شده، علاوه بر اختصاص منابع دولتی، اگر اعتبارها و تعهدها به این سازمان به‌طور صد درصد انجام شود و افزایش اعتباری نیز داشته باشیم، باز هم نمی‌توانیم پاسخگوی نیاز همه‌ی بناهای تاریخی باشیم.

او به شوخی خطاب به احمد مسجدجامعی - رییس شورای شهر تهران - گفت: در پنج ماهی که در شورای شهر بودم، در جلسات رسمی هفتگی، شما یک ساعت نخست را برای تفسیر و تببین تهران‌گردی می‌گذاشتید.

معاون رییس‌جمهور سپس از رییس شورای شهر تهران خواست تا پروژه‌ی تهران‌گردی را ادامه دهد و افزود: این تعامل و همکاری دوجانبه می‌تواند به حفاظت از میراث فرهنگی کمک کند. مهم این است که باری را که روی زمین مانده است، با کمک دوستان و عاشقان این حوزه بلند کنیم.

او در ادامه 25 سال تلاش مرکز آموزش عالی و فارغ‌التحصیلی 2100 دانش‌آموخته از این مرکز را مهم‌ترین توجیه و استدلال برای ادامه‌ی حیات مرکز آموزش عالی سازمان میراث فرهنگی دانست و ادامه داد: از همه‌ی روش‌های مشروع خودم و روش‌های نامشروع آقای بهشتی - مدرس مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی و مشاور رییس سازمان میراث فرهنگی - استفاده می‌کنم تا بتوانیم این مرکز را سر پا نگه داریم و حیات آن را ادامه‌دار کنیم.

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با ارائه‌ی آماری درباره‌ی آثار جهانی ایران، آثار در فهرست انتظار یونسکو و محوطه‌های تاریخی ایران، گفت: در 82 سال عمری که سازمان میراث فرهنگی قبل و بعد از انقلاب اسلامی داشته است، موفق شده‌ایم سه درصد از همه‌ی آثار تاریخی موجود در سطح کشور را ثبت کنیم. اگر منابع 10 برابر شود تا یک دهه‌ی دیگر هم نمی‌توانیم بیش از این، از آثار را حفظ کنیم، مگر این‌که با استفاده از تسهیلاتی مانند تسهیلات صندوق حفظ و احیا، حرکت را منظم‌تر و با مشارکت مردم از تخریب آثار تاریخی جلوگیری کنیم.

وی تأکید کرد: دولت موظف است از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی با نظارت و تعیین قوانین و چارچوب‌ها، آثار و محوطه‌های تاریخی را حفظ و از آن‌ها اشتغال‌زایی کند.

سلطانی‌فر همچنین از تمبر یادبود «بیست‌وپنجمین سالگرد تأسیس مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی» رونمایی کرد و همراه با احمد مسجدجامعی - رییس شورای شهر تهران – و پیروز حناچی - معاون وزارت شهرسازی - چند خط یادگاری روی آن نوشت.

سیدمحمد بهشتی نیز در این جلسه گفت: در همت آقای سلطانی‌فر می‌بینم که از راه‌های مشروع و نامشروع بتوانیم مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی را احیا و حفظ کنیم.

مشاور ارشد رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که به شوخی این سخنان را بیان می‌کرد، با تأکید بر این‌که مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی چشم امید به احیا و بازگشت به جایگاه قبلی‌اش دارد، ادامه داد: هیچ کسی به‌دنبال گاو و گوسفند شخصی خود نیست، همه علاقه‌مند به این اتفاق هستند که این مرکز حفظ شود و کار خود را ارتقا دهد، به‌جز سود در این قضیه، چیز دیگری قابل تصور نیست.

رییس سابق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اظهار کرد: از مهم‌ترین دلایل حفظ میراث فرهنگی، آموختن از این میراث است. هیچ‌گاه در سرزمین ما، آموزش منفصل از پرورش یا تربیت نبوده است و همیشه شاهد آموزش و پرورش در کنار یکدیگر بوده‌ایم، همان‌طور که امروز آموزش و پرورش را در کنار یکدیگر داریم.

وی با تأکید بر این‌که اکنون در شرایطی روبه آموزش مدرن می‌رویم که واحدهای تربیتی، زیاد مورد توجه نیستند، بیان کرد: این در حالی است که همیشه تربیت در اولویت بوده، این اتفاق مانند آن است که برخی پیشکسوتان میراث فرهنگی دانش و اطلاعات خود را تا زمان مرگ به کسی منتقل نمی‌کنند و می‌میرند و همه‌ی اطلاعات خود را به گور می‌برند، این افراد خسیس و بی‌مسوولیت‌اند.

او افزود: مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی از معدود مراکزی است که نسبت به این موضوع به یک نحو خاص توجه دارد. در واقع، افرادی که در این مرکز حضور دارند، یک شخصیت متفاوت نسبت به دیگر فارغ‌التحصیلان مراکز علمی و آموزشی دارند. فارغ‌التحصیلان این مراکز عموما تجربه‌ی همکاری در دستگاه‌های مختلف را مانند سازمان میراث فرهنگی داشته‌اند و دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha