• چهارشنبه / ۹ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92110906088

در بزرگداشت احد ده‌بزرگی عنوان شد:

شعر فجر جای آثار ضدارزشی نیست

شعر فجر جای آثار ضدارزشی نیست

در مراسم بزرگداشت احد ده‌بزرگی - شاعر آیینی - عنوان شد‌: جشنواره شعر فجر ویترین شعر انقلاب است و جای شعرهای ضدارزشی نیست؛ برای ورود به این جشنواره باید وضو گرفت.

در مراسم بزرگداشت احد ده‌بزرگی - شاعر آیینی - عنوان شد‌: جشنواره شعر فجر ویترین شعر انقلاب است و جای شعرهای ضدارزشی نیست؛ برای ورود به این جشنواره باید وضو گرفت.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مراسم بزرگداشت احد ده‌بزرگی، شاعر ساکن شیراز که عصر روز سه‌شنبه - هشتم بهمن‌ماه - در مؤسسه اوج در تهران برگزار شد، علیرضا قزوه، عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره شعر فجر، با تأکید بر این‌که شعر انقلاب اسلامی در چهار دهه‌ اخیر به شکوفایی رسیده است‌، اظهار کرد: در چند سال اخیر دانشگاه نیز با پژوهش‌های علمی و دقیق شعر انقلاب را همراهی کرده‌، ما می‌توانیم بگوییم که ادبیات انقلاب اسلامی به ایستگاه آخر نزدیک شده است‌ و این موقعیت تثبیت‌شده ادبیات انقلاب در آینده‌ای نزدیک به یک مکتب و سبک بدل خواهد شد.

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در بخش دیگری از صحبت‌هایش تصریح کرد: شعر انقلاب دو شاخه‌ی بسیار مهم دارد؛ یکی سروده‌های آیینی و دیگری شعر دفاع مقدس است. احد ده‌بزرگی با اهتمام به شعر آیینی در پیش‌برد و تثبیت موقعیت ادبیات انقلاب نقش موثری داشته است و متاسفانه علی‌رغم همه این تلاش‌های صورت گرفته، کسانی می‌خواهند که ادبیات انقلاب رسیده به ایستگاه‌های آخر را برگردانند و دنده عقب بگیرند و این اصلا برای ادبیات انقلاب امکان‌پذیر نیست. عده‌ای زمزمه‌ها و برداشت‌های بدی از حرف‌های رییس جمهور دارند. من فکر می‌کنم رییس جمهور معتقد است که هنر اساسا ارزشی است و هنر غیر ارزشی نداریم و حرف‌هایی از این دست در آستانه شعر فجر گفته می‌شود. برخی می‌گویند مگر اصلا شعر فجر داشتیم؟! در حالی که جشنواره شعر فجر ویترین شعر انقلاب است و هیچ کس هیچ تغییری نمی‌تواند ایجاد کند و راهی که از آغاز شکل گرفته درست است، در ادامه هم باید همین راه را طی کند.

همچنین در این مراسم خسرو آقایاری گفت: هنر دینی در پیوند با حیات طیبه و اهل بیت تحقق پیدا می‌کند و احد ده‌بزرگی در چند دهه اخیر تلاشش بر این بوده است که در پیوند با اهل بیت سروده‌هایش را خلق کند. به اعتقاد من هنر بزرگ احد ده‌بزرگی در این بود که دست نسل‌های جوان‌تر را در دست اهل بیت گذاشت.

هاشم کرونی نیز از احد ده‌بزرگی به عنوان استاد و پدر یاد کرد و گفت: ایشان نه تنها شعر، بلکه بسیاری از مسائل زندگی را به من آموخت. جناب استاد ده‌بزرگی در قالب‌های نوحه‌سرایی، مدیحه گویی‌، غزل عاشورایی،‌ شعرهای کلاسیک طبع‌آزمایی کرده است و عموم‌ شعر‌هایش قابل تامل هستند. جناب ده‌بزرگی در سلوک شعری‌اش همواره حافظ ارزش‌های دینی و مذهبی بوده است و شاعری با آرمان‌های متعالی بوده و سعی داشته است که دینش را به آرمان‌های انقلاب ادا کند. این شاعر از سر حکم و تکلیف دینی به نیاز و سفارش اجتماعی برای سرودن شعرهای آیینی تن داده است و سفارش دولتی نگرفته است.

در این مراسم همچنین حجت‌الاسلام محمدرضا زائری و افشین علاء یکی دو خاطره کوتاه گفتند و برای این شاعر اهل بیت آرزوی تندرستی کردند.

غلامرضا کافی هم که در کتاب‌های «دستی بر آتش» و ‌«ترکش کلمه‌ها» به بررسی شعرهای احد ده‌بزرگی پرداخته است‌، تصریح کرد: ده‌بزرگی شخصی با ایمان واثق و اخلاص‌ است، همچنین مردمی‌ترین چهره‌ی شعر آئینی کشور است. وی عمیقا باورمند به انقلاب است و دارای شخصیتی باثبات است. از برترین‌های چهره‌ی شعر انقلاب در فارس است. وقوف بسیار خوبی به مسائل دینی و فقهی دارند و همواره به تاریخ اسلام توجه و مطالعه داشته‌اند و از این رو می‌بینیم که رویدادهای صدر اسلام و تطبیق آن با شرایط کنونی جامعه اسلامی به وضوح در سروده‌های ایشان دیده می‌شود.

همچنین امیر مرزبان و سیدامین جعفری یکی دو خاطره از ده‌بزرگی گفتند و شعر خواندند.

در پایان این مراسم نیز احد ده‌بزرگی در سخنانی گفت: این برنامه تجلیل از فرهنگ عاشورا و تجلیل از فرهنگ انقلاب بود و من خودم را لایق این موضوع نمی‌دانم و می‌دانم که تجلیل از خدمتکار‌، تجلیل از ارباب است. من هرچه دارم از برکت امام حسین (ع) است. مادرم کامم را با تربت سیدالشهدا برداشت و پدرم نامم را از قرآن انتخاب کرده است. از همسرم تشکر می‌کنم که برایم وقت گذاشت و یادم می‌آید بعد از جنگ روزی پرسید پنج دقیقه وقت داری تا صحبت کنیم و می‌گفت قبل از انقلاب که همیشه فراری بودی‌، بعد هم که انقلاب شد و بلافاصله جنگ درگرفت. الان که دیگر جنگ تمام شده است‌، چه خبر است؟ همسرم بچه‌ها را بزرگ کرد و برای من فراغتی درست کرد تا بتوانم به کار شعر و ادبیات بپردازم.

همچنین فیلم اجرای سرود و نمایش شعر‌خوانی احد ده‌بزرگی در حضور رهبر معظم انقلاب در این مراسم نمایش یافت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha