شمس آقاجانی معتقد است دعوت از گروههای مختلف شعری برای حضور در جشنواره شعر فجر اتفاق مثبتی است، اما باید حذف نگاههای حذفی در این جشنواره را پی گرفت.
این شاعر در گفتوگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره هشتمین جشنواره شعر فجر و تغییراتی که گفته شده این جشنواره قرار است در دوره جدید برگزاری خود تجربه کند، گفت: من اطلاع چندانی از چند و چون برگزاری جشنواره در سالهای گذشته ندارم، اما امسال شنیدهام که از گروههای مختلف برای حضور در جشنواره دعوت کردهاند و قرار است کمیتههای مختلف در اجرای جشنواره شرکت داشته باشند. اگر این کار درست انجام شود، میتواند در عوض کردن فضای جشنواره نسبت به سالهای قبل مؤثر باشد.
او در ادامه اظهار کرد: جشنواره در سالهای گذشته جشنوارهای یکطرفه با آدمهای مشخص و همسو بود و غالبا تا کنون جشنوارههای دولتی شعر با تعاریفی مشخص و زاویه نگاهی بسته، گروههایی محدود از شاعرانی را که خودشان میشناسند و در این تعریف میگنجند، درگیر کردهاند، که امیدوارم این روند بهبود یابد.
آقاجانی همچنین اظهار کرد: وقتی اجازه داده شود صداهای مختلف و متفاوت بدون اعمال سلیقههای ایدئولوژیکِ خاص و یکطرفه شنیده شود، سبب میشود گروهها و جریانهای مختلف اقبال بیشتری به جشنواره نشان دهند.
جشنواره شعر فجر نیاز دارد تا حذف روشهای حذفی و نگاههای حذفی در آن اتفاق بیفتد و این خود سبب میشود بر تنوعِ مثبت، کارآیی و تأثیرات آن افزوده شود.
او در ادامه تأکید کرد: من وقتی شنیدم از گروههای مختلف برای شرکت در جشنواره دعوت شده، حس کردم رویکرد تازهای در پیش است و این فینفسه حرکت خوبی است. البته موفقیت آن چیز دیگری است که باید منتظر ماند و دید. به هر حال همین که پذیرفته شود تا صداهای مختلف شنیده شود، اتفاق مثبتی است.
انتهای پیام
نظرات