با تلاش معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و موافقت وزیر، اختیار «صدور مجوز تأسیس مراکز تحقیقاتی از رده «گروه پژوهشی» تا «پژوهشگاه»، از مرجع «شورای گسترش آموزش عالی» به این معاونت واگذار شد.
دکتر خیاطیان، دبیر کمیته تخصصی پژوهشی شورای گسترش آموزش عالی، در گفتوگو با خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران، این خبر خوش پژوهشی را اعلام کرد.
بر اساس قانون، وظیفه بررسی و موافقت با ایجاد هر گونه مرکز تحقیقاتی اعم از «گروه پژوهشی»، «مرکز پژوهشی»، «پژوهشکده»، «موسسه پژوهشی» و «پژوهشگاه» با شورای گسترش آموزش عالی به عنوان بالاترین مرجع تصمیمگیری در این زمینه بود.
اما به گفته دکتر خیاطیان، این ساختار سبب شده بود که پروندههای درخواست تاسیس مراکز تحقیقاتی تا مرحله صدور مجوز در هر رده، پس از ارجاع به معاونت پژوهشی وزارت علوم، بررسی در کارگروه ویژه و در ادامه کمیته تخصصی پژوهشی شورای گسترش و در نهایت خود شورای گسترش آموزش عالی، یک روند طولانی چهار ماهه را طی کند و این در حالی بود که به طور متوسط ماهانه حدود 50 درخواست تأسیس از رده گروه پژوهشی تا پژوهشگاه به این معاونت داده میشد.
وی همچنین اضافه کرد: از سویی دیگر، به دلیل وظایف زیاد شورای گسترش آموزش عالی، کمیته تخصصی پژوهشی، در نوبت جلسات میماند و پس از برگزاری جلسه نیز، مصوبات و نظرات کمیته تخصصی پژوهشی در شورای گسترش آموزش عالی بعضا پذیرفته نمیشد و بحث و تبادل نظرها، فرایند بررسی درخواستها را طولانیتر میکرد.
وی گفت: به دلیل گلایه متقاضیان تأسیس مراکز تحقیقاتی اعم از گروه پژوهشی تا پژوهشگاه، معاونت پژوهشی وزارت علوم تصمیم به درخواست تفویض اختیار صدور مجوز این مراکز از شورای گسترش آموزش عالی به معاونت پژوهشی گرفت که پس از موافقت وزیر علوم بااین درخواست، آییننامه آن توسط معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تهیه و از سوی وزیر علوم ابلاغ شد.
دبیر کمیته تخصصی پژوهشی شورای گسترش آموزش عالی خاطرنشان کرد: با این ابلاغیه،روند بررسی درخواست و صدور مجوز مرکز تحقیقاتی از پایینترین تا بالاترین رده، بسیار کاهش خواهد یافت و دغدغه محققان در این زمینه برطرف خواهد شد.
دکتر خیاطیان همچنین بااشاره به دستهبندی متقاضیان تاسیس مراکز تحقیقاتی شامل بخش خصوصی، دولتی، دانشگاهی و نهادهای عمومی یادآور شد: تا سال 90، بخش خصوصی تنها میتوانست تا رده مرکز پژوهشی درخواست تأسیس داشته باشد که بر اساس آییننامه جدید ابلاغی «تاسیس موسسات پژوهشی غیردولتی»، بخش خصوصی نیز میتواند تا سطح پژوهشگاه درخواست مجوز تاسیس داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات