دبیر کل ششمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر دلیل استعفای خود از این سمت را حفظ حرمت هنر و هنرمندان دانست.
سید عباس میرهاشمی در گفتوگو با خبرنگار بخش تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی دلیل استعفای خود از دبیر کلی ششمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: در یکی دو ماه اخیر برخی دخالتها و محدودیتها در اجرای برنامههای جشنواره هنرهای تجسمی فجر، بدون هماهنگی اعمال شد. از نظر من در شرایط به وجود آمده، امکانی برای اجرای هدفمند کردن برنامههای جاری و مصوب جشنواره هنرهای تجسمی فجر وجود نداشت.
او افزود: نگرانی بنده این بود که با این دخالتها، محدودیتها و ناهماهنگیها حرمت هنر، هنرمند و آثار هنری از بین برود. برای حفظ همین حرمت تصمیم گرفتم کنارهگیری کنم تا بیش از این به برنامههای جشنواره آسیب نرسد.
میرهاشمی همچنین عنوان کرد: به هر حال وقتی تعداد زیادی از هنرمندان و آثار آنها در جشنواره که معمولا به بیش از 20 هزار اثر میرسید در جشنواره شرکت میکنند، نمیتوان این محدودیتها را در نظر نگرفت. وقتی گروه داوری و سیاستگذاری حرمت خود را از دست بدهد و به بخشهای ملی و بینالمللی جشنواره ضربه وارد شود، خیلی سخت میتوان آن را جبران کرد.
او ادامه داد: من قبل از اعلام کنارهگیریام با آقای مرادخانی، معاون امور هنری وزارت ارشاد و اصغر امیرنیا مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی صحبت کردم و مشکلات را با آنها در میان گذاشتم. در جلسهای که در تاریخ 22 مهر با علی مرادخانی و با حضور امیرنیا داشتیم، من مفصلا توضیح دادم. آنها نیز وعده تشکیل یک جلسه برای پیگیری موضوع را دادند، اما وقتی تلاشهای ما برای تشکیل این جلسه بینتیجه ماند، آن را مکتوب اعلام کردم و گفتم در صورت عدم اطلاعرسانی کنارهگیری خواهم کرد.
میرهاشمی همچنین گفت: من به عنوان دبیرکل جشنواره هنرهای تجسمی فجر باید پاسخگوی مراجعات هنرمندان میبودم و تأخیر بیش از این در رسیدگی به مشکلات این بخش جایز نبود؛ بنابراین تصمیم گرفتم رسما کنارهگیری خودم از این سمت را اعلام کنم. وقتی یک ماه از درخواست من برای پیگیری موضوع و اعلام کنارهگیریام در صورت عدم رسیدگی میگذرد، به معنای موافقت آنها با این استعفا تلقی میشود.
او دربارهی دلیل اصلی کنارهگیری خود اظهار کرد: مشکل ما قطعا کیفیت برگزاری جشنواره بوده است، چون ما هنوز به بحث بودجه وارد نشده بودیم. با توجه به اینکه من چندین دوره در سمت دبیرکلی جشنواره هنرهای تجسمی فجر مشغول به فعالیت بودم، برنامههای این دوره را دقیقتر و حسابشدهتر برنامهریزی کرده بودیم؛ حتی پوستر نمایشگاه و کارت دعوت افتتاحیه واختتامیه طراحی و آماده شده بود.
میرهاشمی ادامه داد: کار در حوزه هنرهای تجسمی نیاز به فضایی مناسب دارد تا در بحث کیفی موفق عمل کند. وقتی محدودیت ایجاد میشود و بدون هماهنگی به بخشهای برنامهریزی وارد میشوند، قطعا نمیتوان به همین صورت به کار ادامه داد. ما برنامه داشتیم که در جشنواره با گروههای مختلف میزگرد داشته باشیم و به نخبگان و استعدادهایی که در جشنواره نمود پیدا میکنند، رجوع کنیم اما با محدود کردن فضا و بیهماهنگی در سیاستها متوجه شدم که این برنامهها قابل اجرا نخواهد بود.
او خاطر نشان کرد: ما در دورههای گذشته دبیرخانه جشنواره را دائمی کردیم و با پیگیریهای زیاد و رفتوآمدهای فراوان موفق شدیم مجموعه مد و لباس را به دبیرخانه دائمی جشنواره منتقل کنیم، اما بدون هماهنگی و اطلاع، با دخالت در چیدمان اتاقها و محدود کردن فضاها بحث داوریهای ما را با مشکل مواجه شد. نادیده گرفتن این موضوعات نادیده گرفتن زمانها و فکرهایی که در طول این مدت برای برگزاری بهتر جشنواره هزینه شده بود و قطعا صدمات جبرانناپذیری را به بخش هنرهای تجسمی وارد خواهد کرد.
عباس میرهاشمی پیش از این دبیری سه دوره از جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر را بر عهده داشته است.
انتهای پیام
نظرات